Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-16, 11:55 AM   #24951
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 北条加蓮 查看文章
上左咁耐都應該知GN係超越了歐洲的究極(強運)生物
獅子王...法老金....沖田......JACK......

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 12:20 PM   #24952
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
咁我覺得佢又唔會由得fgo空窗成個月ge
話唔定粒聲唔出整個本能寺復刻呢(妄想)
我諗無Event
但會齋復刻pickup

奈須寫完咁長既EXTELLA劇本
可能休息下..?
比自己多D時間校正第七章?

我諗2016聖誔都係比櫻井個D寫
最後自己簡單望下咁

舊 11-03-16, 12:22 PM   #24953
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
歐洲人從來不會滿足

賀發售池一抽,騎士的矜持,完

舊 11-03-16, 12:39 PM   #24954
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
咁我覺得佢又唔會由得fgo空窗成個月ge
話唔定粒聲唔出整個本能寺復刻呢(妄想)
如果11月有其他活動或本能寺復刻, 實在無乜理由咁早預告聖誕復刻
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 12:59 PM   #24955
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: gingq7 查看文章
如果11月有其他活動或本能寺復刻, 實在無乜理由咁早預告聖誕復刻
但又好似好刻意skip左個11月咁

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 01:01 PM   #24956
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
我諗無Event
但會齋復刻pickup

可能休息下..?

最後自己簡單望下咁
真係冇event ge話, 就當多返d時間, 去打其實game/做其他野
其實已經積壓左唔少應做而未做ge野

歡迎pm查詢、預約
舊 11-03-16, 01:04 PM   #24957
蛋撻王子
功德完滿

引用:
真係冇event ge話, 就當多返d時間, 去打其實game/做其他野
其實已經積壓左唔少應做而未做ge野
事實上係
社畜+Fgo

好多野丟埋左一邊乜都無做無掂過好耐
連艦娘都無乜點玩了...

舊 11-03-16, 01:19 PM   #24958
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
事實上係
社畜+Fgo

好多野丟埋左一邊乜都無做無掂過好耐
連艦娘都無乜點玩了...
我有d野買左返黎幾個月連盒都未開

歡迎pm查詢、預約
舊 11-03-16, 01:20 PM   #24959
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
我諗無Event
但會齋復刻pickup

可能休息下..?

最後自己簡單望下咁
咁大不了咪復刻本能寺或提早復刻聖誕囉
劇本又唔駛寫
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 01:28 PM   #24960
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: 大破人間 查看文章
咁大不了咪復刻本能寺或提早復刻聖誕囉
劇本又唔駛寫
係lor, 12月有復刻聖誕+新聖誕ev, 再加埋第7章, 其實冇必要架空左個11月而令到12月咁充實

歡迎pm查詢、預約
舊 11-03-16, 01:38 PM   #24961
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
抖氣都正常啦
然後種火減半(1星期) 技石減半(1星期) 主線減半(1星期, 準備7章前俾新a/c 衝) 然後剛好12月1日 第七章.......

完美
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 01:49 PM   #24962
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: digiharuka 查看文章
抖氣都正常啦
然後種火減半(1星期) 技石減半(1星期) 主線減半(1星期, 準備7章前俾新a/c 衝) 然後剛好12月1日 第七章.......

完美
好似生放送都有呼籲過叫人快d完成六章

另外
下次生放送好似係12月2日
已知有信長同高橋李依

舊 11-03-16, 01:50 PM   #24963
蛋撻王子
功德完滿

引用:
係lor, 12月有復刻聖誕+新聖誕ev, 再加埋第7章, 其實冇必要架空左個11月而令到12月咁充實
我諗11月15~22呢d位開復刻2015?
然後七章
然後先2016聖誕咁?

舊 11-03-16, 01:52 PM   #24964
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
然後七章
然後先2016聖誕咁?
咁樣ge話成件事會開心好多

歡迎pm查詢、預約
舊 11-03-16, 02:02 PM   #24965
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
咁樣ge話成件事會開心好多
+1

可以心無旁鶩爆一百箱
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 02:09 PM   #24966
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

其實唔使諗咁多吧@@
佢來什麼咪打什麼
出什麼咪抽什麼

簡單易懂

舊 11-03-16, 02:10 PM   #24967
digiharuka

引用:
好似生放送都有呼籲過叫人快d完成六章

另外
下次生放送好似係12月2日
已知有信長同高橋李依
引用:
然後七章
然後先2016聖誕咁?
下次是12月6日
復刻2015應該緊接2016 和萬聖的一樣處理吧

期望斬開我寧願俾我抽中目標角色好過
舊 11-03-16, 02:49 PM   #24968
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
其實也要給extella 面子啦,這時期開新活動要人左顧extella 右顧fgo 也太過份

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 02:51 PM   #24969
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
本能寺唔復刻,少好多金果架

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 03:10 PM   #24970
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

都話已經專登抽故事池架啦 點解係都要出戈邊UP緊既野我者...

繼黑貞後、白貞寶5埋.....

舊 11-03-16, 03:15 PM   #24971
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: GN00508771 查看文章
都話已經專登抽故事池架啦 點解係都要出戈邊UP緊既野我者...

你係咪誇到咁.....

歡迎pm查詢、預約
舊 11-03-16, 03:35 PM   #24972
digiharuka

引用:
作者: GN00508771 查看文章

技i1: コレクターEX rank 100
舊 11-03-16, 03:41 PM   #24973
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
大大隻小安寶5左未

舊 11-03-16, 04:10 PM   #24974
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
+1

可以心無旁鶩爆一百箱
如果時間許可,真係要爆佢100箱
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 04:11 PM   #24975
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
當真?咁亞提拉呢??
咦 咦 咦
阿提拉個新攻擊模組ex攻擊好似出左事

2ch

395: すまないさん@お腹いっぱい。 2016/11/03(木) 02:31:49
>>392
変更前のEXは元々3hitだろ?
4hit用の数値にしたはずが3hitのままになってると言うなら判るが

下面係wiki

EXアタックがどうにも違和感あるんで軽く検証したら火力3割ぐらい下がってるね。解析だとEXが4hitに変わっているらしいから、本来10%+20%+30%+40%に分割されるタイプの4hitになるはずが3hitまでしか発動せず70%までの火力しか発揮してないと思われる。天草の遠EXバグのhit数減少版といえば伝わりやすいかな - 2016-11-03 01:48:08

検証重ねてみたら10%+20%+30+40%に分割するタイプの4hitではなく、9%+18%+27%+46%に分割するタイプの4hitと判明。同じタイプには天草の近EXとかカルナのEXとか最後の1hitが重そうな鯖が該当する。よりにもよって最後の1hitの比重が特に大きいタイプなので従来の54%しかダメージが出せてませんね… - 2016-11-03 02:48:09

内部ではEXのダメージが4hit分のダメージに割けられてるけど、実際は3hitしかしてないせいでラストのデカい1発分が消失してる 多分hit数増やすか増やさないかを弄ってテストしてたのを戻し忘れたんだろうな - 2016-11-03 1340

少左最後一下重手既判定 好似

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 11:46 AM

手機版 | APP版