Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-13, 12:21 PM   #3301
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: qwe 查看文章
頭先唔知係邊度見到單新聞....
外國有條友, 同老婆飲醉左, 佢老婆醉暈左後, 開左PS4 Twich, 除晒佢老婆衫....
最後俾Twich BAN左....
引用:
作者: taikin0901 查看文章
呢單

http://game.sina.com.hk/cgi-bin/nw/s.../118548/1.html

Sony 新一代主機PS4內置了網絡視頻直播的功能,能夠通過Twitch從網頁端對外直播。其中一對夫妻在他們名叫「The Spartan Show」的節目中有獎義賣自己的PS3,感動到官方都介入。當然還有這位作死的Darckobra,竟然對著鏡頭脫光了自己的妻子,引發了一輪關於直播功能的討論。
當時,這位Darckobra和他的妻子一直在直播喝酒再喝酒。終於,他的妻子喝暈過去。於是這位哥們向著互聯網秀了一下胸部,當然了肯定不是他自己的。整個事件就是這樣:通過PS4的The Playroom功能,在Twitch上直播自己脫掉不省人事老婆的衣服秀胸部。大約15分鐘後,直播斷開,再次連接時,他老婆已經徹底全裸,推測也是被他脫去的衣服。
最終Twitch封禁了Darckobra,但是此舉可能會改變整個生態。如果此類事件繼續下去,而且每次都牽扯到PS4和 Sony ,很有可能此功能會被調整甚至移除。沒有公司想攤上這種事情,保持距離還來不及。當然也不會一夜之間翻天覆地,後續情況怎樣還要看整個遊戲直播的風向。至於大部分玩家們,都在投訴為什麼有這樣的玩家出現,讓所有人都一起跟著承擔後果。
用年齡限制功能減少入咗成人直播房唔知有無幫助。

之前睇新聞,韓國果邊好似直頭要登記埋身分證資料,
青少年(16歲以下)唔知過咗12點之後唔可以去網吧,
甚至屋企上網打機(PC/XBL)都算會被封鎖埋。

IGN News : PS4: Non-Gaming Live Streams Shut Down by Twitch

Some are being, shall we say, creative with the content they're streaming and not sticking to just gameplay

http://youtu.be/Gbmkuz-WC9Y

舊 11-27-13, 12:23 PM   #3302
joelai2005
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDJoeLai
中左首賣
joelai2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:25 PM   #3303
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
用年齡限制功能減少入咗成人直播房唔知有無幫助。

之前睇新聞,韓國果邊好似直頭要登記埋身分證資料,
青少年(16歲以下)唔知過咗12點之後唔可以去網吧,
甚至屋企上網打機(PC/XBL)都算會被封鎖埋。

IGN News : PS4: Non-Gaming Live Streams Shut Down by Twitch

Some are being, shall we say, creative with the content they're streaming and not sticking to just gameplay

http://youtu.be/Gbmkuz-WC9Y

應該無乜用,我打GTA都遇唔少小朋友
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:27 PM   #3304
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: joelai2005 查看文章
中左首賣
恭喜、恭喜!
點通知你?

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:29 PM   #3305
joelai2005

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDJoeLai
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
恭喜、恭喜!
點通知你?
Email通知
joelai2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:32 PM   #3306
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: taikin0901 查看文章
應該無乜用,我打GTA都遇唔少小朋友
我試過係"香江唱片"買GAME時,
有外國小朋友想搵我幫手去收銀比錢買貼咗18禁貼紙的Kane & Lynch 2: Dog Days,
我都係同佢SAY NO。

要封鎖,應該用埋PS CAMERA做身份確認~!

舊 11-27-13, 12:52 PM   #3307
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
有外國小朋友想搵我幫手去收銀比錢買貼咗18禁貼紙的Kane & Lynch 2: Dog Days,

家長配合就有用,仲要保證小朋友無成年朋友幫佢wo。
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:53 PM   #3308
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 王小虎 查看文章
睇game(例如PS3/PS4 DCUO係同server),但9成唔得,因為機能、手制有分別,好多games會好唔公平(其實DCUO有PvP都係有唔公平)。
psv vs ps3 和psv vs psp 的遊戲表示

引用:

sony 果鏡頭不夠強
連認雞雞大小都做唔到
點認到身份

如期說遊戲機...
不如先禁止他們食煙吸毒....

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 11-27-13 12:55 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 01:05 PM   #3309
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 卡柏 查看文章
cam我建議分開買,橫掂你點都要買game
我想買NBA之喎

一望就知要訂CAM版啦

舊 11-27-13, 02:00 PM   #3310
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
中左首賣
羨慕....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:00 PM   #3311
Alphaaldo

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
angry

引用:
羨慕....
無囉 (爆粗中)唔知仲訂唔訂到

Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:03 PM   #3312
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: Alphaaldo 查看文章
無囉 (爆粗中)唔知仲訂唔訂到
http://www.sony.com.hk/products/ps4/index.jsp

仲有Killzone 套裝, 出面鋪仲有得訂
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:12 PM   #3313
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
中左首賣
祝你果晚抽到10年PS+會籍

我: 冇/未收到email

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:15 PM   #3314
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
其實今次預訂既反應真係比我想像中冷淡得多
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:16 PM   #3315
Alphaaldo

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
http://www.sony.com.hk/products/ps4/index.jsp

仲有Killzone 套裝, 出面鋪仲有得訂
SIGH。。。。。 我係想要眼仔套裝加十年PLUS CRY..........

舊 11-27-13, 03:16 PM   #3316
pet3
The One

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
其實今次預訂既反應真係比我想像中冷淡得多
貴左200

咁唔合理

少人訂是好正常架

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 11-27-13, 03:21 PM   #3317
Hello MiMi
Game Master

好!!!!

我都唔中...
疊埋心水唔洗諗... 照等 hmv set
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 03:30 PM   #3318
Alphaaldo

焗住要幫襯藍精靈訂添

舊 11-27-13, 03:36 PM   #3319
卡柏

之前冇訂, 我要依家都收唔到首賣, 即係可以去訂KZ PACK了....
舊 11-27-13, 03:42 PM   #3320
pet3
The One

引用:
之前冇訂, 我要依家都收唔到首賣, 即係可以去訂KZ PACK了....
28日之前通知
你明天就可以去訂了

FGO 目標預算
舊 11-27-13, 03:46 PM   #3321
卡柏

引用:
作者: pet3 查看文章
28日之前通知
你明天就可以去訂了
我估佢都出晒EMAIL了, 100個quota都要分開send email, pr真係要打patpat....
今日中午12:30左右都收唔到, 應該表示落空了........
舊 11-27-13, 03:50 PM   #3322
pet3
The One

引用:
我估佢都出晒EMAIL了, 100個quota都要分開send email, pr真係要打patpat....
今日中午12:30左右都收唔到, 應該表示落空了........
不是會電話通知嗎

FGO 目標預算
舊 11-27-13, 03:50 PM   #3323
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
貴左200

咁唔合理

少人訂是好正常架
香港人唔合理慣架啦
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 04:08 PM   #3324
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
你地算喇, 仲嘈...

不過我地點界定幾個人訂叫做 "少人訂"呢?? 我覺得反應算係熱烈
只係今次SONY有足夠貨供應, 玩家訂極都仲有先覺得好似有少人訂 ja ma??
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 04:09 PM   #3325
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
請問除左樓上位ching收到email, 仲有冇ching收到email呢?

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 09:54 AM

手機版 | APP版