Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-09-09, 07:21 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
安達充「CROSS GAME」第43話「あいかわらずだな・・・」

漫畫官網
http://websunday.net/rensai/set_crossgame.html

舊 01-09-09, 08:47 PM   #2
(Homer)
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
XBox Live GamertagHomer Home
對安達充迷黎講, 依套漫畫唔錯

Homer's home
(Homer) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-09, 09:03 PM   #3
紅蓮
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Lawrencel 查看文章
對安達充迷黎講, 依套漫畫唔錯
雖然故事可以講唔錯,但比起Touch同H2,講比賽o既部份少左,我對呢點有D不滿

舊 01-09-09, 09:45 PM   #4
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 紅蓮 查看文章
雖然故事可以講唔錯,但比起Touch同H2,講比賽o既部份少左,我對呢點有D不滿
去到三年級應該會多返o的...
而家叫做完o左第二部
春天先開第三部
但係第一+二部已經有14-5期單行本o既份量
三年級應該會用好多篇幅去寫

================
係唔係三月新番呢...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」

此篇文章於 01-09-09 10:20 PM 被 加瑪 編輯。
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-09, 02:27 PM   #5
money
◆.西野司命.◆

STAFF
監督:関田修
シリーズ構成:土屋理敬
アニメーション制作:Synergy SP

CAST
樹多村光:入野自由
月島青葉:戸松遥
月島若葉:神田朱未
月島一葉:豊口めぐみ
月島紅葉:下屋則子

舊 03-06-09, 02:45 PM   #6
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
睇左幾期無睇, 太少比賽部份, H2好睇D
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-09, 02:51 PM   #7
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我覺得幾好睇~
佢寫感情個部份我覺得有小小感動>.<
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-09, 10:09 PM   #8
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
反而係太多感情
比賽真係太少,就連練習都係
比起touch, h2
係差緊d
但都係一套唔錯的漫畫~~~~

不過真係應該到佢三年級先係重點
期望之後會有突破~~

舊 03-07-09, 12:30 AM   #9
money
◆.西野司命.◆

ED由絢香主唱

絢香、両A面シングル“夢を味方に/恋焦がれて見た夢”を4月22日にリリース

あだち充原作のテレビ東京系アニメ「クロスゲーム」のエンディング・テーマ
“恋焦がれて見た夢”の両A面シングルだ。。

舊 03-11-09, 01:38 PM   #10
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
第三部正式開始...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-09, 03:50 PM   #11
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: 魚伕 查看文章
第三部正式開始...
等到頸都長

改投姿...會唔會有暗湧呢...雖然快o左

豬殺苦配東=口="

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。

此篇文章於 03-11-09 10:18 PM 被 加瑪 編輯。
舊 03-11-09, 11:31 PM   #12
[CpSs]crabcrab

註冊日期: Sep 2005
好強的一話....
第3部一開始就入左8強....
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-09, 11:53 PM   #13
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
好強的一話....
第3部一開始就入左8強....
我幾buy呢種跳格手法

就好似當年touch個結局,由打入甲子園一跳去到優勝

如果好似其他運動漫畫,恐怕會有什麼什麼必殺投球......

不過充爺都唔係畫純運動漫畫ga人

舊 03-12-09, 12:10 AM   #14
加瑪
奧脫福的一條小草

反正重點都係若葉的夢....
淨返3場佢想寫幾多話呢....

舊 03-12-09, 12:15 AM   #15

我淨係想知道光投出160km o既球之後
青葉會唔會攬住光啫
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 10:07 PM   #16
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.youtube.com/watch?v=QxDt9...=channel_page#
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 03:26 PM   #17

一個禮拜打一場波嗎...
咁就入左4強....
唔通第3部淨係講對龍旺?!
想打一間打到完嗎
舊 03-24-09, 11:57 PM   #18
加瑪
奧脫福的一條小草

咁快又一場...
真係淨係打龍旺就算數?!

舊 03-31-09, 09:26 PM   #19
加瑪
奧脫福的一條小草

而家咁....硬係覺得小茜會去搵若葉...

舊 04-01-09, 10:53 AM   #20

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
而家咁....硬係覺得小茜會去搵若葉...
小茜要去搵若葉都冇計
始終正室係青葉, 打風都打唔甩
因為讀者開始忘記若葉, 所以先整多小茜出o黎令讀者有番d記憶啫
舊 04-01-09, 11:01 AM   #21
魚伕
Moderator

呢個故事睇黎都係感情為主....

不過估唔到hea下hea下...單行本已經出到14期....

唔通結局會補完番H2 0既遺憾..? 揀番個青梅竹馬的....
舊 04-01-09, 12:00 PM   #22

引用:
作者: 魚伕 查看文章
呢個故事睇黎都係感情為主....

不過估唔到hea下hea下...單行本已經出到14期....

唔通結局會補完番H2 0既遺憾..? 揀番個青梅竹馬的....
你應該係話好似touch翻版先岩wor
H2邊同啫~
人地一早就拍拖, 仲要係自己親手送上添
最後都仲有個不離不棄國見o既仲想點
舊 04-01-09, 02:04 PM   #23
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
我都係後安達充既讀者
美空, kaTSU, 之後到cross game

講真, h2之後, 佢d漫真係雷雷地

cross本來都覺得好睇
點知睇下睇下出個大大版若葉. . . . . (真係睇到頂一聲)
cut左. . . . .

我諗我對佢既愛唔夠. . . . .

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-09, 02:14 PM   #24
Eking

註冊日期: Feb 2006
cross game ,本身都雷雷地, 好多位都係扮感動位, 身為拉麵店太子女, 走去coffee shop 做 parttime, 重要好近自己屋企....囧

舊 04-01-09, 02:29 PM   #25
魚伕
Moderator

引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
你應該係話好似touch翻版先岩wor
H2邊同啫~
人地一早就拍拖, 仲要係自己親手送上添
最後都仲有個不離不棄國見o既仲想點
H2 結局始終對我黎講係不滿足的....
因為比呂同雅玲好明顯係最了解同最愛對方的....

引用:
作者: jamsquare 查看文章
我都係後安達充既讀者
美空, kaTSU, 之後到cross game

講真, h2之後, 佢d漫真係雷雷地

cross本來都覺得好睇
點知睇下睇下出個大大版若葉. . . . . (真係睇到頂一聲)
cut左. . . . .

我諗我對佢既愛唔夠. . . . .
KATSU....呢套超級爛尾....咁0既結局超級O咀....
睇完最後0個期就覺得自己白白買左頭1X期都唔知為乜.....

論壇跳轉

現在的時間是 08:58 AM

手機版 | APP版