Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-25-15, 09:29 PM   #51
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
打得果兩次,兩次都遇到一班A2到D2的人,一但來回一次內都沒獅象便破棄,使得每次打不到5分鐘便只餘7到11人.......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 10-25-15, 09:52 PM   #52
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
明明過2/3個月變廢產
依家班人掘13星掘到傻左
Kaori Yae 目前離線  
舊 10-25-15, 09:56 PM   #53
綾風祐希
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
明明過2/3個月變廢產
依家班人掘13星掘到傻左
唔升盡把13*隨時紅武都強過……

不過認真,我依然仲用緊把金章換返來嘅13*白鳳長杖
依然冇YG
綾風祐希 目前離線  
舊 10-25-15, 10:28 PM   #54
Rv250

註冊日期: Aug 2002
< 冇乜運, 轟角獸啲13星相對易跌火力又ok, 掘咗先算
Rv250 目前離線  
舊 10-25-15, 10:30 PM   #55
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
打得果兩次,兩次都遇到一班A2到D2的人,一但來回一次內都沒獅象便破棄,使得每次打不到5分鐘便只餘7到11人.......
依家PSO2 已經係惡意放棄 + 効率廚game.............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-25-15, 10:30 PM   #56
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: Rv250 查看文章
< 冇乜運, 轟角獸啲13星相對易跌火力又ok, 掘咗先算
腳兩把%……
但就係唔俾長杖我咯
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
依家PSO2 已經係惡意放棄 + 効率廚game.............
這邊好正常……
都打足全場
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 12:39 AM   #57
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
7鯖其實都算普通
但去到26分冇雙子一定有人re
上次響c1出貓即走剩5個

不過都唔可以話係"惡意"放棄
而係sega將萬4設計失敗
明明有海3的事件,之後禍魂設計得算好
但唔知點解期間緊急都總係一個好完,下一個就會糞
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 12:46 AM   #58
懶人一個

雙子?我在探索(N和SH)見到他們的機率還高過這緊急

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
舊 10-26-15, 01:44 AM   #59
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: c12 查看文章
7鯖其實都算普通
但去到26分冇雙子一定有人re
上次響c1出貓即走剩5個

不過都唔可以話係"惡意"放棄
而係sega將萬4設計失敗
明明有海3的事件,之後禍魂設計得算好
但唔知點解期間緊急都總係一個好完,下一個就會糞
都是個集Pt任務設計問題……
理論上應該越接近完任務Rate 怪/Drop機會指數上,咁基本上都願意打到完場……
不過有人想要雙子,有人想要轟角獸,滿足唔到一方當然會破棄

但5min破棄就真是追效率,你冇可能太懲罰追求效率的呢批人
只可相對降低下堆大局影響(例如剩餘的人會推高返個Rate 怪/Drop機率,而唔會連鎖破棄)

禍魂緊急因轟角獸做收尾,就會好少中途破棄。除非整Team輸出低到暈
萬聖節緊急就可以全場冇轟角獸……最多只俾個MX,咁你唔破棄反而唔合理
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 02:26 AM   #60
c12
王道を征く

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
你冇可能太懲罰追求效率的呢批人
只可相對降低下堆大局影響(例如剩餘的人會推高返個Rate 怪/Drop機率,而唔會連鎖破棄)

禍魂緊急因轟角獸做收尾,就會好少中途破棄。除非整Team輸出低到暈
萬聖節緊急就可以全場冇轟角獸……最多只俾個MX,咁你唔破棄反而唔合理
其實都係果句,每場都會出雙子,轟角就皆大歡喜
但sega永遠都係要走屎路
雖然下下都係走到尾式會悶,但都好過依家係咁往復式走法
最慘既係自己都覺得咁走法好合理

哩個緊急
出雙子既位得兩個,一係最左上一係super低機率C1
左上個位,我都唔知佢出隻賤艦,NX黎做乜
仲有時會乜都唔發生,出埋熄燈code就更加火x滾

C1既青椒更不在話下,ult打過都唔知有冇500幾隻
仲覺得我地打唔夠?
出稀有都好d,但唔係

唔可以唔提就係好有特色既節日版熄燈code
塞2隻糞屋加隻冇肉食的玩具入去
隊d人+我見到都一定會FF聲
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 04:27 AM   #61
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
トリックオアトリート2、3、4個地圖一樣的 (1好似係,太耐唔記得)
只有4改左出發方式

舊map就有的問題
懶做map,問題就重覆一次羅

上次禍魂新map所以先無事

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線  
舊 10-26-15, 02:11 PM   #62
c12
王道を征く

出乜寶 點出
哩2點已經會令人方向轉晒
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 02:32 PM   #63
飛燕
懺悔不用等

SEGA照用舊map data改出乜王乜小怪
以為出粒金金大家會打晒嘛

共通進門pt制,但唔係完全睇分出怪(企錯格未必出)
一係改過關式

講到底就營運懶

講多幾次就會有人跳入來話你lur乜

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線  
舊 10-26-15, 02:44 PM   #64
懶人一個

現在不就是營運和玩家鬥懶鬥hea嗎?
酒井自已都已經分心去開cafe、TV動畫、音樂會等リアルEvent裡,還會有心做遊戲的嗎?

舊 10-26-15, 03:06 PM   #65
c12
王道を征く

其實出怪位改好d都已經唔同晒 :p
都唔知點解限死雙子響果兩點出為乜 :p
依家入左轉左果忽直頭係禁區,sa都出埋先正
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 03:08 PM   #66
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
現在不就是營運和玩家鬥懶鬥hea嗎?
酒井自已都已經分心去開cafe、TV動畫、音樂會等リアルEvent裡,還會有心做遊戲的嗎?
玩家好想懶,所以先有緊急任效率廚
營運好想懶,所以冇好好Fine turn堆緊急
Beach war 營運先發現問題嚴重性,但治標唔治本

講真,除遊戲之外嘅Real活動收入應該穩定過遊戲

引用:
出乜寶 點出
哩2點已經會令人方向轉晒
一樣米,百樣人
尤其ID制情況下,起碼知道轟角獸 Rate Drop相對普通任高,就自然針對佢行動
而雙子……應該想要套裝
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 03:15 PM   #67
飛燕
懺悔不用等

個問題有2點可能

1. 唔可以set每格都出雙子,因為system好可能無特定出王CD設定呢件事
所以會見到ult跳3隻糞鳥然後收工

2. 每格個怪物data base有設定上限,大小怪混埋一起

所以搞限區
野團game唔想亂走只有封門搞單向

Set太多格有 驚出太多,派太多貨d人提早達成目標無人再玩個任

此篇文章於 10-26-15 03:23 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 10-26-15, 03:36 PM   #68
綾風祐希
東方茅原長門大明神

認真問,我作爲一個失敗嘅FOTE,點先可以走出廢寄生嘅陰影

我打怪不論屬性好多時都不停冇腦 炎爆>炎爆>炎爆 or ギ炎>ギ炎>ギ炎

最近拜託人Carft埋Ra光
就對光弱怪 Ra光>Ra光>Ra光

其他FO技/PA都不敢隨便Carft

從ブリサSet轉下サイキSet,PP從122上到158……
都依然覺得PP唔夠用
除非我真係放慢個節奏,慢慢走位到可以Target弱點部位
人地都打死個轟角獸,我都未出幾下炎爆

我自己就好少會當Hu用長杖毆怪,經常打唔中目標
轉用RaHu(Lv66/Lv45),又好似火力更加不夠,而且未摸熟用乜PA先接近Fo用冇腦炎爆嘅玩法

壞習慣:經常扣小小血(未under PP轉換後數值)就儲力回體
尤其熄燈code果下,一瞬間我就要食人地月粉
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 03:43 PM   #69
c12
王道を征く

其實我隊個面神早就60屬
把野好似仲7日跌5千幾把
但我都仲係0緊,轟角都唔出貨
基本上已經係hea打算,連fi懶得轉

大家都有貨出咪好,又唔似得若人雙小咁
依家唔只寶連怪都要挖,真係sosad
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 03:56 PM   #70
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
其實我隊個面神早就60屬
把野好似仲7日跌5千幾把
但我都仲係0緊,轟角都唔出貨
基本上已經係hea打算,連fi懶得轉

大家都有貨出咪好,又唔似得若人雙小咁
依家唔只寶連怪都要挖,真係sosad
咁我都應該跌兩次轟角腳
肯定今次係跌得最多天然13*嘅Event ,但就未見過跌長杖

我的經驗係,高火力四人Party應該比較容易出13*
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 04:21 PM   #71
懶人一個

你叫solo player的我情何以堪…

舊 10-26-15, 04:33 PM   #72
kinkinpun
唉呀~又過一天了

註冊日期: Aug 2003
玩左咁耐,係禍魂跌過一對13*鞋
冇60屬又係唔用得
kinkinpun 目前離線  
舊 10-26-15, 04:57 PM   #73
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: kinkinpun 查看文章
玩左咁耐,係禍魂跌過一對13*鞋
冇60屬又係唔用得
禍魂相比今次萬聖,以跌13*來講真是少得可憐

引用:
你叫solo player的我情何以堪…
好好組隊拉……
我總是覺得你實力,組隊之後,應該跌得多過我。

至於點解咁講……
因我係經常被燒的其中一人……
其他人低調就話……

我如果低調的話,隊友好快會ReGame我執唔切Item仲慘,甚至要Set定Shortcut一跌就要用

此篇文章於 10-26-15 05:01 PM 被 綾風祐希 編輯。
綾風祐希 目前離線  
舊 10-26-15, 06:30 PM   #74
c12
王道を征く

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
壞習慣:經常扣小小血(未under PP轉換後數值)就儲力回體
尤其熄燈code果下,一瞬間我就要食人地月粉

打轟角開風陣會仲快手

FO都係走唔出唔打弱屬就唔勁既風格
唔準備晒所有武器
你用火系打唔係怕火
燒光pp都可能未打完

而且TC要改,好多都要改
加詠唱時間果d,or扣異常狀態基本都我都制得過
加pp果d就唔得
改完見唔岩dum左去就係,升工房lv都係重點

另)今日響TB見到,笑到我死
c12 目前離線  
舊 10-26-15, 07:14 PM   #75
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003

我用開既武器
唯一就係唔玩短杖同導具
Kaori Yae 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.017 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 10-17-15 08:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.016 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 06-13-15 01:40 AM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.014 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 09-24-14 07:55 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.012 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-25-14 07:28 PM

現在的時間是 10:04 AM

手機版 | APP版