Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-13-04, 09:56 PM   #1
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
o岩岩睇完0080

唔錯,
d戰鬥超正!!!MS-14JG超型!!!!!!!
鬥士梗加正到爆!!!!!!!
見到佢初製造時個陣,即巴尼同2打6行路talking果陣,
已經有一種好英ge氣勢!!!!

好耐之前已看過1期完的漫畫,
動畫少左 一場,
於漫畫中,搭載核武的戰艦係比聯邦軍以FA gandam為首的MS隊KO,
等我仲超其待lee場動畫中ge戰鬥係幾正tim...../.\

好想bandai用lee套野ge機械畫師 再整多幾套UC gandam ova!
但人設就找其他新d ge al
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-04, 09:58 PM   #2
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: msz006
唔錯,
d戰鬥超正!!!MS-14JG超型!!!!!!!
鬥士梗加正到爆!!!!!!!
見到佢初製造時個陣,即巴尼同2打6行路talking果陣,
已經有一種好英ge氣勢!!!!

好耐之前已看過1期完的漫畫,
動畫少左 一場,
於漫畫中,搭載核武的戰艦係比聯邦軍以FA gandam為首的MS隊KO,
等我仲超其待lee場動畫中ge戰鬥係幾正tim...../.\

好想bandai用lee套野ge機械畫師 再整多幾套UC gandam ova!
但人設就找其他新d ge al
人設不好嗎?美樹本肯再做高達人設就好啦

舊 10-13-04, 10:01 PM   #3
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: Norm
畫風太舊了~~~
要型+moe
舊 10-13-04, 10:03 PM   #4
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
平井久司...

舊 10-13-04, 10:06 PM   #5
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
機設係咪出淵裕,唔係好記得
0080 D機勁有機動警察feel

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-04, 10:20 PM   #6
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

6集內 阿魯的戲份應該快速d同刪減少少,

畫多d戰鬥
舊 10-13-04, 10:26 PM   #7
whitebase
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Norm
要睇美樹, 就睇漫畫"天空學校", 好好睇, 故事入面都有架試作型ms-18

舊 10-13-04, 10:26 PM   #8
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: msz006
畫風太舊了~~~
要型+moe
アスナ唔夠咩??

舊 10-13-04, 10:28 PM   #9
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 忍者
唔夠咩??

b

舊 10-13-04, 10:28 PM   #10
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: 忍者
アスナ唔夠咩??
平井畫d人幾乎又係月餅.......
舊 10-13-04, 10:35 PM   #11
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 勃勃

b
咩黎架....
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-04, 10:38 PM   #12
Orphen
Game Master
はわわっ(ノ><)ノ

註冊日期: Dec 2001
喎
做乜彈件偽蘿莉出黎

舊 10-13-04, 11:24 PM   #13
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
0080 的重點唔係 "型" 的戰鬥畫面, 而係講戰爭造成的悲劇, 同埋主角捲入其中之後的心態轉變.

想睇型d 的MS, 其實個心態就等如最初的主角, 同埋主角的同學一樣.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-04, 11:54 PM   #14
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
0080係唯一一套令我睇到喊的gundam
套野重點係描寫戰爭帶黎的悲劇, MS只不過係點綴品

舊 10-14-04, 12:05 AM   #15
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Arcanist
咩黎架....
阿斯蘭........

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:09 AM   #16
FarSeer
Crazy Gamer

註冊日期: May 2003
引用:

b
asuran?
asuna?

明 日 の 私 に ヨロシク
FarSeer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:12 AM   #17
whitebase

0080 完全係劇情取勝.
機械設定方面好好, 不過似乎太過過火, 感覺唔似係一年戰爭時期的MS.
另外月面基地個司令好似好大權力, 吉西利亞去o左邊呀???

舊 10-14-04, 12:16 AM   #18
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: greatultraman
0080係唯一一套令我睇到喊的gundam
套野重點係描寫戰爭帶黎的悲劇, MS只不過係點綴品
睇埋小說版仲正,仲感動ar!為左小小補完,ova既遺憾,改左班尼奇蹟冇死,但都好感動!!
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:25 AM   #19
whitebase

作品最想表達既係"戰爭既殘酷", 絕對不是小朋友眼中的機械人好型好威.

情形就似玩玩具槍既人, 當親眼見到軍人或恐怖份子用來殺人時, 就會覺得好可怕.....

舊 10-14-04, 12:33 AM   #20
阿棠
Insane Gamer

XBox Live GamertagTOM AIKAWA
以前我睇過LD 版 好細個睇嚕
最後打完先知原來自己殺左中意既人(中意?)真係慘 ~_~ 仲要自己唔死得....

不過間租碟店關門大吉時 我想去買LD 已經畀人買晒... T___T
0079, 0080, 0093, F91 <--全LD
而家仲有邊度有0080邪道

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:35 AM   #21
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 阿棠
以前我睇過LD 版 好細個睇嚕
最後打完先知原來自己殺左中意既人(中意?)真係慘 ~_~ 仲要自己唔死得....

不過間租碟店關門大吉時 我想去買LD 已經畀人買晒... T___T
0079, 0080, 0093, F91 <--全LD
而家仲有邊度有0080邪道
唔係殺左都唔知咩?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:46 AM   #22
whitebase

引用:
作者: ZONDAS
唔係殺左都唔知咩?
好似冇交代, 不過成把劍插入駕駛貨艙, 條屍都冇啦....

舊 10-14-04, 12:58 AM   #23
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
應該係殺左都唔知
最後有幕個女仔問阿魯班尼點
真相只有阿魯知道, 佢自己一個承受喱個痛苦

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 04:36 AM   #24
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
0080劇情上完全係正~!好好睇,好慘!
機設都好靚~

我都想將來會有多幾套uc...最好睇始終係uc系列...

舊 10-14-04, 09:01 AM   #25
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:

b
引用:
作者: Orphen
喎
做乜彈件偽蘿莉出黎
個蘿莉無睇錯既話就係ONEGAI TEACHER入面個老師個妹....
之前係第2度睇到呢副圖既時候先發現佢地都OK似

講返0080....睇呢套個時都OK細個...不過睇到最後真係喊出黎咁濟...
好感人.....
我都想睇下佢既小說版....

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:23 AM

手機版 | APP版