Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-12, 11:32 AM   #51
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
我覺得宮野用剎那聲夾
這男主角是無口得黎暗串吧....(剎那是真的無口)

用會長是女僕的男主角好像不錯~ (我其實是單純想表達中村唔夾)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 12:32 PM   #52
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
因為近期開始睇小說,前二天都仲係lock 左個post 回唔到

引用:
作者: 夜貓 查看文章
終於睇完1年生編啦
D理論有時睇到真係想skip
D 理論睇到出煙

横滨骚乱篇 真係幾亂下,睇到叫救命
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 12:57 PM   #53
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: CMS 查看文章
因為近期開始睇小說,前二天都仲係lock 左個post 回唔到

D 理論睇到出煙

横滨骚乱篇 真係幾亂下,睇到叫救命
web版唔太亂,文庫版加左勢力圖後反而亂左
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-12, 09:11 PM   #54
CMS
Game Master

引用:
web版唔太亂,文庫版加左勢力圖後反而亂左
這套真係閃到爆,動畫一出應該會好似 SAO,同 加速世界一樣

最新應該係二年級 Double Seven篇 4個章節?

好想問點解會有二個人同時作畫?
魔法科高校的劣等生/魔法科高校的優等生
舊 12-12-12, 03:25 PM   #55
CMS
Game Master

魔法科高校的劣等生 二年级Double Seven篇第二回 開始了

七草雙子
舊 12-12-12, 08:47 PM   #56
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
終於開始二年生編了啊
雙子雖然唔錯,但都係喜歡姐姐

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 09:53 PM   #57
FREDDY@o@

引用:
作者: 森原里美 查看文章
終於開始二年生編了啊
雙子雖然唔錯,但都係喜歡姐姐
姐姐多數都係路人化
我想睇リーナ多d
舊 12-12-12, 10:09 PM   #58
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
這套真係閃到爆,動畫一出應該會好似 SAO,同 加速世界一樣

最新應該係二年級 Double Seven篇 4個章節?

好想問點解會有二個人同時作畫?
魔法科高校的劣等生/魔法科高校的優等生
那套魔劣聽過網台很多人都吹它如果動畫化的話, 到時可和SAO有得比...
雖然沒看過小說, 但單看人設和服裝的都很普通下, 不過看到CV後就很期待
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 11:08 PM   #59
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: HEERO 查看文章
那套魔劣聽過網台很多人都吹它如果動畫化的話, 到時可和SAO有得比...
雖然沒看過小說, 但單看人設和服裝的都很普通下, 不過看到CV後就很期待
如果完到九校戰, 的確有呢個可能性
至於我睇左呢章3次

=========

雙子篇, 估計姉係路人劇情多

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 11:21 PM   #60
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
中文版小說啱啱先出到九校戰篇<下>,睇完o既感想係。。。
- 一年一科男生淚目
- 其它高中淚目(包括選手同後勤人員)
- 某香港組織更淚目
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 11:37 PM   #61
CMS
Game Master

引用:
姐姐多數都係路人化
我想睇リーナ多d
double seven 應該講雙七恩怨,姐姐不算是路人

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
如果完到九校戰, 的確有呢個可能性
至於我睇左呢章3次

=========

雙子篇, 估計姉係路人劇情多
我都唔只三次 九校戰(下)
舊 12-13-12, 03:00 AM   #62
FREDDY@o@

引用:

2個妹都出左黎, 仲有其他新角... 畢左業果班好難唔路人
舊 12-13-12, 11:20 AM   #63
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
中文版小說啱啱先出到九校戰篇<下>,睇完o既感想係。。。
- 一年一科男生淚目
- 其它高中淚目(包括選手同後勤人員)
- 某香港組織更淚目
仲要加埋
某高自以為是既哥仔, 唔好以為同妹跳支舞就得米

淚目都做唔到
遺言都寫唔切就玩完

引用:

其實中段霞vs妹果度都好好睇

上半就悶左少少
下半超級好睇

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 12-13-12, 12:53 PM   #64
CMS
Game Master

オリコン 2012年12月3日~2012年12月9日 文库(2012年12月17日付)
*1位 **位 *1回 *67,784部 *67,784部 12/12/08 ***2日 ソードアート・オンライン 11 アリシゼーション・ターニング
*3位 **位 *1回 *33,714部 *33,714部 12/12/08 ***2日 魔法科高校の劣等生 8 追忆编

未動畫化都有 SAO 11 ,一半銷量

引用:
2個妹都出左黎, 仲有其他新角... 畢左業果班好難唔路人
畢左業,一定成路人?
今編主要講係 七草同七寶過去恩怨
係咪路人大家未知
舊 12-13-12, 01:13 PM   #65
FREDDY@o@

引用:
オリコン 2012年12月3日~2012年12月9日 文库(2012年12月17日付)
*1位 **位 *1回 *67,784部 *67,784部 12/12/08 ***2日 ソードアート・オンライン 11 アリシゼーション・ターニング
*3位 **位 *1回 *33,714部 *33,714部 12/12/08 ***2日 魔法科高校の劣等生 8 追忆编

未動畫化都有 SAO 11 ,一半銷量

畢左業,一定成路人?
今編主要講係 七草同七寶過去恩怨
係咪路人大家未知
我估唔會太路人既~ 但唔會係主要角色
第2回其實出左未? 森崎活躍希望
舊 12-13-12, 01:15 PM   #66
CMS
Game Master

引用:
我估唔會太路人既~ 但唔會係主要角色
第2回其實出左未? 森崎活躍希望
森崎未見, 平河千秋 煩人再度登場
出左生肉, 熟肉進行中

真由美也有出場

此篇文章於 12-13-12 01:18 PM 被 CMS 編輯。
舊 12-13-12, 01:19 PM   #67
FREDDY@o@

引用:
森崎未見, 平河千秋 煩人再度登場
出左生肉, 熟肉進行中

真由美也有出場
二年編有生肉??
舊 12-13-12, 02:06 PM   #68
CMS
Game Master

引用:
二年編有生肉??

不算長,很快就有熟肉出現了
舊 12-13-12, 02:24 PM   #69
埃及使者
玻璃般的存在

暫時睇左上面熟肉版
不過未出哂

GGF - 棄坑

舊 12-13-12, 04:03 PM   #70
CMS
Game Master

深雪女王大人 發怒了!

引用:
暫時睇左上面熟肉版
不過未出哂
大家都係睇同一地方吧!
舊 12-13-12, 05:13 PM   #71
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
深雪女王大人 發怒了!

大家都係睇同一地方吧!
我嫌呢個look唔夠黑

我有幾個地方睇
來源相信都係一樣
只係更新速度方面
...

GGF - 棄坑

舊 12-13-12, 05:41 PM   #72
FREDDY@o@

引用:
我嫌呢個look唔夠黑

我有幾個地方睇
來源相信都係一樣
只係更新速度方面
...
個七寶好重雜魚feel
舊 12-13-12, 05:52 PM   #73
CMS
Game Master

引用:
個七寶好重雜魚feel
未出第二回前,我都覺得佢係雜魚
(被狐狸利用老鼠)

七寶背後冇人撐腰,夠膽同七草爭鬥? (自己估 - 四葉/亞夜子)
入學篇有森崎, 二年級有七寶

純個人推測

四葉真夜講到明下任當家俾左深雪
漏消息出去被亞夜子知,設局令亞夜子失格
舊 12-13-12, 11:08 PM   #74
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
其實有冇人會睇埋佢D理論"

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 12-14-12 12:16 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-12, 11:44 PM   #75
CMS
Game Master

翻譯停在"搭讪男"

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
其實有冇人會埋佢D理論"
例如:
(1)想子波為一種能力,去改變物質/轉變物質形態
(2)精神系魔法 - 想子波直接換等等
(3)........

用以上去理解作者世界觀

此篇文章於 12-14-12 12:03 AM 被 CMS 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 11:39 PM

手機版 | APP版