Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-12-15, 11:37 PM   #1201
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
想問連線玩時,咩情況會有可能俾人入侵?
新手玩左無耐, 而家離線玩唔連線驚俾人入侵死梗

另外隻GAME所有武器邊把最好用?
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 10:25 AM   #1202
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Bahamut 查看文章
想問連線玩時,咩情況會有可能俾人入侵?
新手玩左無耐, 而家離線玩唔連線驚俾人入侵死梗

另外隻GAME所有武器邊把最好用?
‧LV30以上,召喚其他PLAYER幫拖會出現鐘女,鐘女響夠一定時間就會有人入侵。
‧惡夢地區系列(DLC果個未玩,唔知),呢個建議OFFLINE PLAY。
‧不吉聖杯,基本上呢個已經係PVP專用

武器方面,初期三把同聖劍好勁
鋸肉刀 - 未變形對獸有特效,未變形R2初期裝備中最快儲滿。
拐杖 - 未變形R2為刺突屬性,未變形對血族特效。變形後蛇劍可作大範圍攻擊,蛇劍對獸有特效
斧 - 變形後R2儲滿好勁,你會以為自己玩緊三國無雙。
聖劍 - 變形後大多數攻擊都可以打停敵人,DLC武器(追加版圖)武器外最高神秘修正,唔做力王可以裝上火、雷同神秘血晶用。

-------------------------------------------------------------------

鴉姐打雷獵人竟然死咗,無印果時明明一周全場花生/誤刺佢都打贏,搞到又要砍掉重練
召喚NPC多咗,不過一隻二隻都好似趕住去死咁既

此篇文章於 12-18-15 09:55 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-15, 11:05 AM   #1203
神人ではない!新人だ

重練平衡技神形先知道原來先觸可以用作槍反,同地走雷真係好勁…

另外,唔想用斧頭同千景獵人駁火既可以考慮拎毒刀+木盾去打,木盾防刀好差,不過擋彈差唔多零損傷…

此篇文章於 12-21-15 05:57 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-15, 08:45 PM   #1204
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
http://www.jp.playstation.com/op/blo...update109.html
Update 左1.09
有得買血岩
部份武器調整
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 09:19 AM   #1205
神人ではない!新人だ

啟蒙店血癌似乎要打埋保母先出…

舊 12-22-15, 10:19 AM   #1206
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
仲未過到3連大腦怪拉桿果度 有冇道具流打法?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 10:36 AM   #1207
神人ではない!新人だ

引用:
作者: izumo 查看文章
仲未過到3連大腦怪拉桿果度 有冇道具流打法?
正攻單挑仲安全D,殺完第一隻靠右行引第二隻單挑…

將啟蒙用到個位數,防狂裝,腦印防狂200(禁域の森)+全耐100(悪夢の辺境)。
刺突系(劍/拐杖)狂R2已經夠打停佢,之後只係鬥快殺,道具準備定鎮靜劑,殺完狂計超過6成即飲。
真係完全唔夠力就直接跑去另一邊算,防狂裝+腦印防狂200應該夠衝。

舊 12-26-15, 01:37 AM   #1208
神人ではない!新人だ

在下果然好唔擅長打獸系BOSS,月光劍未變身之前輸十幾次,佢出月光劍兩TAKE搞掂。
半血杯三層加埋都冇死咁多…

マリア應該同人形有D關係…

舊 12-26-15, 01:51 PM   #1209
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下果然好唔擅長打獸系BOSS,月光劍未變身之前輸十幾次,佢出月光劍兩TAKE搞掂。

變左聖劍之後的確係易打左
前半d 攻擊難避好多
舊 12-26-15, 01:59 PM   #1210
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ianbbhoho 查看文章
變左聖劍之後的確係易打左
前半d 攻擊難避好多
SET攻擊條友真係唔知食咩大,咁陰毒既SET可以連發。
跳起(甩LOCK)>PRESS DOWN>撞>踩地…
真係恐ろしい獣同蟲蟲獸血主都企埋一邊

不過月光劍大斬,在下仍然係唔知點避,解LOCK跑定係埋身避?
第二次中光波邊完未死得冇理由唔殺佢…

此篇文章於 12-26-15 02:05 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 12-26-15, 02:04 PM   #1211
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:

CV都係同一個人...

加上殺左瑪莉亞,搵人偶傾計佢會話有種解放的感覺...

舊 12-26-15, 02:13 PM   #1212
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:

不過月光劍大斬,在下仍然係唔知點避,解LOCK跑定係埋身避?
參考
【Bloodborne】Lv.4 ノーダメ+α ルドウィーク 【DLC】
http://www.nicovideo.jp/watch/sm27696938
舊 01-04-16, 09:25 AM   #1213
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:

聖劍MODE用旋轉鋸刀好易打
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 09:52 AM   #1214
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Gambit 查看文章
聖劍MODE用旋轉鋸刀好易打
聖劍MODE你唔用大武器,佢D一般FING劍都打你唔中…
係月光大斬初見殺啫

舊 02-04-16, 09:01 AM   #1215
sora10
Junior Member

註冊日期: Feb 2016
新人玩左無耐

請問,係亞丹之墓,打黃衣獵人時,烏鴉同黃衣一齊死左,
拎左烏鴉章,是否對後期有嚴重影響?
sora10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 09:56 AM   #1216
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: sora10 查看文章
新人玩左無耐

會無左烏鴉相關劇情, 同無得拿部份野
基本流程係無影響
舊 02-04-16, 10:36 AM   #1217
神人ではない!新人だ

引用:
新人玩左無耐

冇得拎內臟攻擊回血300(最高回血量)腦印,要等下周。
除此之外唔會有太大分別。

舊 02-04-16, 03:40 PM   #1218
sora10

Unhappy

引用:
冇得拎內臟攻擊回血300(最高回血量)腦印,要等下周。
除此之外唔會有太大分別。
噢....諗諗下懷疑係我斬黃衫時,一齊斬死左佢。。。。
舊 02-04-16, 03:42 PM   #1219
sora10

同埋,機槍男,
我殺左血獸,雷獸,再爬上塔頂,換左黑教服衫,
佢一樣攻擊我....

是否要事前未同佢打過?先可以唔殺佢變同伴?
舊 02-04-16, 04:02 PM   #1220
神人ではない!新人だ

引用:
噢....諗諗下懷疑係我斬黃衫時,一齊斬死左佢。。。。
如果未過禁忌森林既,在下覺得重打好過(先旨聲明,人人價值觀唔同,在下可以因為任何原因重打,頭兩個星期在下都係不斷「唔滿意>重打」LOOP),
不過一周你唔長磨聖杯既二周鴉姐死得仲快
而且一周淨係對正佢掟飛刀/開槍,鴉姐已經夠力做瓜佢。
其實做呢個EVENT最好QUIT GAME BACK UP SAVE去PLUS/USB,一失手就RECOVER返。

火藥古狩就要由雷獸大門出,途中唔攻擊任何敵人上去砲台就OK,衫係冇關係既。
同埋佢只係俾徽章同動作你,係唔會幫你手既。

此篇文章於 02-04-16 04:06 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 02-04-16, 04:33 PM   #1221
sora10

引用:
如果未過禁忌森林既,在下覺得重打好過(先旨聲明,人人價值觀唔同,在下可以因為任何原因重打,頭兩個星期在下都係不斷「唔滿意>重打」LOOP),
不過一周你唔長磨聖杯既二周鴉姐死得仲快
而且一周淨係對正佢掟飛刀/開槍,鴉姐已經夠力做瓜佢。
其實做呢個EVENT最好QUIT GAME BACK UP SAVE去PLUS/USB,一失手就RECOVER返。

火藥古狩就要由雷獸大門出,途中唔攻擊任何敵人上去砲台就OK,衫係冇關係既。
同埋佢只係俾徽章同動作你,係唔會幫你手既。
我最後都推左機槍佬落街...烏鴉個item好重要?我新機第一隻game就係血源,都諗唔到可以backup落usb.
舊 02-04-16, 05:00 PM   #1222
神人ではない!新人だ

引用:
我最後都推左機槍佬落街...烏鴉個item好重要?我新機第一隻game就係血源,都諗唔到可以backup落usb.
單純失手率問題而已,二周敵人會強化,不過鴉狩能力唔會太大幅度上升,意味著佢會更加易死…
事實上打完禁忌已經有一個內臟攻擊回血200,基本上唔會話完全冇得用。

基本上隻GAME冇話有D咩錯過咗會做唔到,家陣連血岩都可以用靈視換。
你殺咗火藥狩冇攞火藥章都可以下周再搞。

此篇文章於 02-04-16 05:04 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 01:46 PM

手機版 | APP版