Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 
電視遊戲討論版>日本Amazon遊戲送海外 ?! 業界生態大影響
maskrider 03:08 PM 04-08-18
作者: Rez:
半OT一下,唔知點解由尋晚開始好多書都唔寄海外,有無師兄都係咁?
試咗幾本唔同嘢(攻略,畫冊)都唔送海外。唔得就用集運算數。
高級嘍囉 12:19 PM 04-10-18
作者: Rez:
半OT一下,唔知點解由尋晚開始好多書都唔寄海外,有無師兄都係咁?
今日又回復正常寄到海外。
Rance 01:17 PM 04-10-18
而家好多新貨一出唔送,要等一頭半個月先送,
防止D海外炒家掛
rayho 10:00 PM 04-10-18
作者: Rance:
而家好多新貨一出唔送,要等一頭半個月先送,
防止D海外炒家掛
日版Labo開訂左半個月先開放海外
由手機版發出
Rez 08:36 PM 04-11-18
作者: 高級嘍囉:
今日又回復正常寄到海外。
有D都唔得, 例如這件:

https://www.amazon.co.jp/gp/product/...=AN1VRQENFRJN5

我懷疑佢現在會將品薄的物品set左唔寄海外
HM 09:12 PM 04-14-18
https://www.plurk.com/p/mpz4ys

似乎係真相
台灣都中招,無理由香港唔中
由手機版發出
tat0gd 10:22 AM 04-15-18
作者: HM:
https://www.plurk.com/p/mpz4ys

似乎係真相
由手機版發出
剛剛試左, 我可以係日本amazon 肯送隻ps4板 gta5 來香港WO. FF太多啦

應該同貨源有關, 如果貨源緊張, 來緊又無補貨計劃/ 果排太多人買就會自動封運出國, 試過好多次, 過多排就OK
高級嘍囉 12:08 PM 04-15-18
作者: HM:

似乎係真相
由手機版發出
我買本關於出﨑統嘅書都唔寄,關咩事。
陸奧 貴志 08:48 PM 04-16-18
早幾日唔送既洗吹丈DVD今日又送返.....
高級嘍囉 08:51 PM 04-16-18
唔好開心住,可以在寄出前cut你單,我今日先俾佢cut咗兩本mook。
lodoss 09:42 PM 04-16-18
唔好開心住,可以在寄出前cut你單,我今日先俾佢cut咗兩本mook。
冇貨cut 單?

定同一本書訂好多本?
高級嘍囉 11:03 PM 04-16-18
作者: lodoss:
冇貨cut 單?

定同一本書訂好多本?
唔寄海外。
harakuma 10:49 AM 04-22-18
依家個日亞越嚟越TB化, 以買PS4遊戲為例, 超多第三方, 第三方都算, 九成貴過正式價/日亞價.

我上得你度嚟只係想買你日亞嘢, 但D第三方多到嘔, 都算, 有D第三方個貨直接係日亞倉度, 但又唔寄.

我唔知日亞個海外買家/本土買家既比例係點, 海外IP入日亞網站時, 其實佢可以將D唔送海外既直接SKIP走(有按制可以顯示返).

當然, 你話我日亞既海外生意做唔做也罷. 咁無嘢講囉
高級嘍囉 12:58 PM 04-22-18
作者: harakuma:
依家個日亞越嚟越TB化, 以買PS4遊戲為例, 超多第三方, 第三方都算, 九成貴過正式價/日亞價.

我上得你度嚟只係想買你日亞嘢, 但D第三方多到嘔, 都算, 有D第三方個貨直接係日亞倉度, 但又唔寄.

我唔知日亞個海外買家/本土買家既比例係點, 海外IP入日亞網站時, 其實佢可以將D唔送海外既直接SKIP走(有按制可以顯示返).

日亞Market Place 嘅PS4 game嘅目標客戶唔係gamer,係水魚。

可以開filter剩係search寄海外。
HAKAIDER 02:31 PM 04-22-18

.........
..............
..................?!

harakuma 02:44 PM 04-22-18
日亞Market Place 嘅PS4 game嘅目標客戶唔係gamer,係水魚。

可以開filter剩係search寄海外。
作者: HAKAIDER:
.........
..............
..................?!

我知佢左下角有個海外配送制, 但無乜用, 一樣成堆發送不可. 比如NIER, DBFZ
HAKAIDER 03:02 PM 04-22-18
我知佢左下角有個海外配送制, 但無乜用, 一樣成堆發送不可. 比如NIER, DBFZ
好正常喎~

因為 "2) 通常版 Amazon限定特典付" 係由Amazon JP 發售當然歸類為海外配送

只係無現貨你買噤解..............
harakuma 03:10 PM 04-22-18
好正常喎~

因為 "2) 通常版 Amazon限定特典付" 係由Amazon JP 發售當然歸類為海外配送

只係無現貨你買噤解..............
咁個結論係

如果想"西"得乾淨D, 就選

1.Amazon.co.jp限定版+
2.海外配送+
3.在庫沒有除外.

如果選佢個"通常版/ソフト”就西得唔乾淨.
HAKAIDER 03:49 PM 04-22-18
咁個結論係

如果想"西"得乾淨D, 就選

1.Amazon.co.jp限定版+
2.海外配送+
3.在庫沒有除外.

如果選佢個"通常版/ソフト”就西得唔乾淨.
其實你噤入去 新品の出品 > 通常版

睇吓有無由Amazon JP 發售就得
高級嘍囉 04:27 PM 04-22-18
日亞買game只適合預訂,如果香港炒起咗日亞都多數都係炒價,如果想搵舊game,隔得越耐越少機會日亞自己會有貨,而日亞多數都係賣返正價。想買舊game而又唔想轉運,日亞未必幫到你。
harakuma 05:10 PM 04-22-18
其實你噤入去 新品の出品 > 通常版

睇吓有無由Amazon JP 發售就得
日亞買game只適合預訂,如果香港炒起咗日亞都多數都係炒價,如果想搵舊game,隔得越耐越少機會日亞自己會有貨,而日亞多數都係賣返正價。想買舊game而又唔想轉運,日亞未必幫到你。
收到, THX
lodoss 05:56 PM 04-22-18
我都係, 日亞幾乎都係買預訂野,
間中見到有野平過香港先買現貨

另現貨通常會去樂天搵
Eclair 11:27 AM 04-25-18
最近Amazon都係奇怪…1星期前想買2本漫画(都大半年前出既)…唔送海外
今日入去都可以送返海外
高級嘍囉 12:47 PM 04-25-18
作者: Eclair:
最近Amazon都係奇怪…1星期前想買2本漫画(都大半年前出既)…唔送海外
今日入去都可以送返海外
我去咗紀伊國屋書店買(未有日亞前係幫襯佢),只可以用DHL,order時唔知運費,但包得好過日亞(用可以調整大細厚度嘅紙皮包裝箱),八角星人啱哂。

今日去日亞試下又可以寄海外,用DHL運費平300yen (1800yen),可能係個紙箱冇咁重。
osmium 11:12 AM 04-27-18
唔知 Amazon 又做乜.. 落左單 3 日, 全部野都有現貨, 唔知做乜咁肯 ship....
由手機版發出
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 

返回主題版面