Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-08-18, 03:08 PM   #301
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: Rez 查看文章
半OT一下,唔知點解由尋晚開始好多書都唔寄海外,有無師兄都係咁?
試咗幾本唔同嘢(攻略,畫冊)都唔送海外。唔得就用集運算數。

舊 04-10-18, 12:19 PM   #302
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Rez 查看文章
半OT一下,唔知點解由尋晚開始好多書都唔寄海外,有無師兄都係咁?
今日又回復正常寄到海外。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-18, 01:17 PM   #303
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
而家好多新貨一出唔送,要等一頭半個月先送,
防止D海外炒家掛

舊 04-10-18, 10:00 PM   #304
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
而家好多新貨一出唔送,要等一頭半個月先送,
防止D海外炒家掛
日版Labo開訂左半個月先開放海外
由手機版發出
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 08:36 PM   #305
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
今日又回復正常寄到海外。
有D都唔得, 例如這件:

https://www.amazon.co.jp/gp/product/...=AN1VRQENFRJN5

我懷疑佢現在會將品薄的物品set左唔寄海外
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 09:12 PM   #306
HM
God of Gamer

https://www.plurk.com/p/mpz4ys

似乎係真相
台灣都中招,無理由香港唔中
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 10:22 AM   #307
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HM 查看文章
https://www.plurk.com/p/mpz4ys

似乎係真相
由手機版發出
剛剛試左, 我可以係日本amazon 肯送隻ps4板 gta5 來香港WO. FF太多啦

應該同貨源有關, 如果貨源緊張, 來緊又無補貨計劃/ 果排太多人買就會自動封運出國, 試過好多次, 過多排就OK
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 12:08 PM   #308
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章

似乎係真相
由手機版發出
我買本關於出﨑統嘅書都唔寄,關咩事。
舊 04-16-18, 08:48 PM   #309
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
早幾日唔送既洗吹丈DVD今日又送返.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 08:51 PM   #310
高級嘍囉
Crazy Gamer

唔好開心住,可以在寄出前cut你單,我今日先俾佢cut咗兩本mook。
舊 04-16-18, 09:42 PM   #311
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
唔好開心住,可以在寄出前cut你單,我今日先俾佢cut咗兩本mook。
冇貨cut 單?

定同一本書訂好多本?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 11:03 PM   #312
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: lodoss 查看文章
冇貨cut 單?

定同一本書訂好多本?
唔寄海外。
舊 04-22-18, 10:49 AM   #313
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
依家個日亞越嚟越TB化, 以買PS4遊戲為例, 超多第三方, 第三方都算, 九成貴過正式價/日亞價.

我上得你度嚟只係想買你日亞嘢, 但D第三方多到嘔, 都算, 有D第三方個貨直接係日亞倉度, 但又唔寄.

我唔知日亞個海外買家/本土買家既比例係點, 海外IP入日亞網站時, 其實佢可以將D唔送海外既直接SKIP走(有按制可以顯示返).

當然, 你話我日亞既海外生意做唔做也罷. 咁無嘢講囉

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 12:58 PM   #314
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: harakuma 查看文章
依家個日亞越嚟越TB化, 以買PS4遊戲為例, 超多第三方, 第三方都算, 九成貴過正式價/日亞價.

我上得你度嚟只係想買你日亞嘢, 但D第三方多到嘔, 都算, 有D第三方個貨直接係日亞倉度, 但又唔寄.

我唔知日亞個海外買家/本土買家既比例係點, 海外IP入日亞網站時, 其實佢可以將D唔送海外既直接SKIP走(有按制可以顯示返).

日亞Market Place 嘅PS4 game嘅目標客戶唔係gamer,係水魚。

可以開filter剩係search寄海外。
舊 04-22-18, 02:31 PM   #315
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:

.........
..............
..................?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 02:44 PM   #316
harakuma
Game Master

引用:
日亞Market Place 嘅PS4 game嘅目標客戶唔係gamer,係水魚。

可以開filter剩係search寄海外。
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
.........
..............
..................?!

我知佢左下角有個海外配送制, 但無乜用, 一樣成堆發送不可. 比如NIER, DBFZ

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 04-22-18, 03:02 PM   #317
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
我知佢左下角有個海外配送制, 但無乜用, 一樣成堆發送不可. 比如NIER, DBFZ
好正常喎~

因為 "2) 通常版 Amazon限定特典付" 係由Amazon JP 發售當然歸類為海外配送

只係無現貨你買噤解..............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-22-18, 03:10 PM   #318
harakuma
Game Master

引用:
好正常喎~

因為 "2) 通常版 Amazon限定特典付" 係由Amazon JP 發售當然歸類為海外配送

只係無現貨你買噤解..............
咁個結論係

如果想"西"得乾淨D, 就選

1.Amazon.co.jp限定版+
2.海外配送+
3.在庫沒有除外.

如果選佢個"通常版/ソフト”就西得唔乾淨.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 04-22-18, 03:49 PM   #319
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
咁個結論係

如果想"西"得乾淨D, 就選

1.Amazon.co.jp限定版+
2.海外配送+
3.在庫沒有除外.

如果選佢個"通常版/ソフト”就西得唔乾淨.
其實你噤入去 新品の出品 > 通常版

睇吓有無由Amazon JP 發售就得

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-22-18, 04:27 PM   #320
高級嘍囉
Crazy Gamer

日亞買game只適合預訂,如果香港炒起咗日亞都多數都係炒價,如果想搵舊game,隔得越耐越少機會日亞自己會有貨,而日亞多數都係賣返正價。想買舊game而又唔想轉運,日亞未必幫到你。
舊 04-22-18, 05:10 PM   #321
harakuma
Game Master

引用:
其實你噤入去 新品の出品 > 通常版

睇吓有無由Amazon JP 發售就得
引用:
日亞買game只適合預訂,如果香港炒起咗日亞都多數都係炒價,如果想搵舊game,隔得越耐越少機會日亞自己會有貨,而日亞多數都係賣返正價。想買舊game而又唔想轉運,日亞未必幫到你。
收到, THX

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 04-22-18, 05:56 PM   #322
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
我都係, 日亞幾乎都係買預訂野,
間中見到有野平過香港先買現貨

另現貨通常會去樂天搵
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 11:27 AM   #323
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
最近Amazon都係奇怪…1星期前想買2本漫画(都大半年前出既)…唔送海外
今日入去都可以送返海外

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 12:47 PM   #324
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Eclair 查看文章
最近Amazon都係奇怪…1星期前想買2本漫画(都大半年前出既)…唔送海外
今日入去都可以送返海外
我去咗紀伊國屋書店買(未有日亞前係幫襯佢),只可以用DHL,order時唔知運費,但包得好過日亞(用可以調整大細厚度嘅紙皮包裝箱),八角星人啱哂。

今日去日亞試下又可以寄海外,用DHL運費平300yen (1800yen),可能係個紙箱冇咁重。

此篇文章於 04-25-18 12:50 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 04-27-18, 11:12 AM   #325
osmium
Junior Member

註冊日期: Oct 2010
唔知 Amazon 又做乜.. 落左單 3 日, 全部野都有現貨, 唔知做乜咁肯 ship....
由手機版發出
osmium 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:35 PM

手機版 | APP版