Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-11-15, 09:56 AM   #626
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
未玩過飛行mode
其實有咩優點?
跳起避招好過碌?
部份對地範圍招好好避,如果正面跳埋去怪/自己人度仲會自動彈高(e.g. 毒怪鳥正面吐毒直接跳埋去踩佢個頭,唔會中毒+飛高高落黎抽水)

感覺就係人人都可以做FREEDOM

不過缺點都可以話唔少
著火想碌時踩到野彈起果下唔計數,騰空時間唔係無敵繼續BURN緊
騰空唔係無敵既關係,隻怪大叫的話準備跌落黎啦
中左裂傷時跳起會非常歡樂
部份武器落地硬直感覺較大
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 10:46 AM   #627
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: teealpha 查看文章
部份對地範圍招好好避,如果正面跳埋去怪/自己人度仲會自動彈高(e.g. 毒怪鳥正面吐毒直接跳埋去踩佢個頭,唔會中毒+飛高高落黎抽水)

感覺就係人人都可以做FREEDOM

不過缺點都可以話唔少
著火想碌時踩到野彈起果下唔計數,騰空時間唔係無敵繼續BURN緊
騰空唔係無敵既關係,隻怪大叫的話準備跌落黎啦
中左裂傷時跳起會非常歡樂
部份武器落地硬直感覺較大
用air大劍嘅我表示初頭用唔慣
拔刀斬會向前跳,要計埋距離先中到頭

慣左solo一場可以騎兩次(貓飯三次)
打飛龍種會好易上手,不過獸龍種就好難中
我覺得易用過武士道
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:02 AM   #628
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
你可以當飛行模式係4G既操虫棍, 任何武器都可以騎乘
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:34 AM   #629
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我呢幾日都轉左玩跳大劍,好爽,係咁跳儲3,大大力,不過成日跳到冇氣,應該要出個體術好D
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:45 AM   #630
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: reiyaw 查看文章
要連擊定要挑戰者好d?
要睇其他配合 我自己理想係連擊+超會心+彈強
但似乎做唔到.......
你睇番前兩頁我堆memo 挑戰者個自由度好似高好多

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:49 AM   #631
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

囉武士道大劍比唔係好事
因為武士道大劍根本係NT向:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-11-15, 12:00 PM   #632
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
囉武士道大劍比唔係好事
因為武士道大劍根本係NT向:o)
岩岩打到上位,轉用武士道大劍打先
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 12:28 PM   #633
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
講跳其實係蟲棍最勁
普通air武要埋身借怪/人跳高一段距離後落番來先攻擊
用鎚好多時跳高》落下攻擊時隻怪郁左少少已經miss
相反蟲棍呢d唔洗借野彈起又可以一跳個刻即斬已經快好多

利申:今集95%時間都係用緊air鎚
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 12:49 PM   #634
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 雷火武 查看文章
講跳其實係蟲棍最勁

重有 儲力3既AIR鎚 好接近地下先儲到
如果要維持命中 威力/騎乘值 會下跌唔少
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 12:55 PM   #635
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
近戰玩跳斬應該冇武器比斬擊劍更廚

劍 MODE 起跳時自動斬一下 空中手動再斬一下 已經超錯

狩技充能仲要係特小需求

即係比你全程劍 MODE 大大力浪劈

斧 MODE? 邊有呢樣野
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 12:56 PM   #636
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

Air槌就唔玩儲3啦 專心用空中二連打

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-11-15, 01:07 PM   #637
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
最不實用應該係AIR弓

唔實用

武士道弓 對比起來 又太強
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 01:09 PM   #638
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
Air鎚空中二連打miss左既話好長硬直
反而空中儲力擊就算打唔到怪都唔會出現大硬直
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 01:29 PM   #639
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
最不實用應該係AIR弓

唔實用

武士道弓 對比起來 又太強
AIR輕弩好似好型

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 01:46 PM   #640
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
講唔實用 無裝填速度既武士道重弩又係伏
Just避完個強力上彈上到再中下hit

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 01:54 PM   #641
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
講唔實用 無裝填速度既武士道重弩又係伏
Just避完個強力上彈上到再中下hit
果下係可以直接cancel射彈的...

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-11-15, 01:55 PM   #642
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Chitose1987 查看文章

狩技充能仲要係特小需求

由手機版發出
斧mode都有既...隻怪走九里遠我都會用斧抜刀後先跳..再空中下變劍..
咁樣靈活D...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 02:01 PM   #643
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果下係可以直接cancel射彈的...

已膠而家都係用突擊帶火藥/新星/超回

舊 12-11-15, 02:08 PM   #644
teealpha

引用:
作者: 雷火武 查看文章
講跳其實係蟲棍最勁

蟲棍起跳優勢係可以遠跳同埋空中可以射彈cancel向前既動作控制距離,其他武AIR係好難控制到距離

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
重有 儲力3既AIR鎚 好接近地下先儲到
如果要維持命中 威力/騎乘值 會下跌唔少
AIR鎚多數都係叉2就算,叉3落地硬直唔少,不如留多些少力跳多次好過
另外最衰係冇得空轉向、隻怪大叫就變成浪費耐力同時間

引用:
作者: Chitose1987 查看文章

狩技充能仲要係特小需求

由手機版發出
其實片手劍都係咁樣
全程AIR貓片+減氣刃藥,又騎又攰又麻,自己就好似隻烏蠅咁飛黎飛去,一見怪中狀態就狩技七劍打頭,又廚又安全,係出擊費會貴少少
舊 12-11-15, 02:11 PM   #645
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: teealpha 查看文章

其實片手劍都係咁樣
全程AIR貓片+減氣刃藥,又騎又攰又麻,自己就好似隻烏蠅咁飛黎飛去,一見怪中狀態就狩技七劍打頭,又廚又安全,係出擊費會貴少少
我都鍾意玩air片
白疾風全套+天回片手 最高白斬65%會心
茶減氣又控又大力
(黃跳片定貓片好d

舊 12-11-15, 02:23 PM   #646
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

已膠而家都係用突擊帶火藥/新星/超回
同埋禁X可以即時變蹲射
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 02:25 PM   #647
teealpha

引用:
我都鍾意玩air片
白疾風全套+天回片手 最高白斬65%會心
茶減氣又控又大力
(黃跳片定貓片好d
我個人係推貓片
下位料就已經可以強化到100攻兩洞綠斬,落左刃藥個效果又易睇(隻貓掌肉球會變色),高會心的話更好用,只係材料會有些少麻煩,個桶蓋…
好在報酬有桶蓋出,唔係我都真係要焗用果把核突既黃跳片
http://wiki.mhxg.org/ida/220961.html
舊 12-11-15, 02:43 PM   #648
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
霸龍R 異強+1 高耳 鈍器 心眼 空貓片

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 02:53 PM   #649
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
有粟米統鎗
D quest 有好多cosplay item 不過睇wiki 好似冇得再升lv, 真係得個樣...
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 04:12 PM   #650
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

挖到貫5洞3 可以砌裝鳥

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 12:20 AM

手機版 | APP版