Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
野良猫 12:21 PM 12-05-17
作者: rinxlun:
岩岩打完第三章
段片長到呢...

要返去睇返個屬性表再試吓先
你第三章要出最大技我覺得有啲難,因為敵人血量未必等你到儲夠屬性
一係拎咗二回攻擊道具先,咁起碼一個人儲超必速度會快啲先
lunn 01:59 PM 12-05-17
作者: 野良猫:
你第三章要出最大技我覺得有啲難,因為敵人血量未必等你到儲夠屬性
一係拎咗二回攻擊道具先,咁起碼一個人儲超必速度會快啲先
可以響邊度拎到二回攻擊道具架??
依家岩岩去到第四章喇

另外想問吓,其實拎左D核心之後
有無話比邊個去同調會比較好D呢??
會唔會有邊個會中段突然離隊搞到抽中都無得用架
野良猫 02:09 PM 12-05-17
可以響邊度拎到二回攻擊道具架??
依家岩岩去到第四章喇

另外想問吓,其實拎左D核心之後
有無話比邊個去同調會比較好D呢??
會唔會有邊個會中段突然離隊搞到抽中都無得用架
男主玩笨豬跳升到RANK2
RANK1至RANK2中間都有LV分
總之狂跳跳到佢出話升到RANK2為止就會拎到

我都係平衡俾人同調,轉劍主個道具話好稀有
但我認為尾期或者爆機後應該有賣,因為見佢寫住99個
而且咁樣固定劍主好似唔多自由,制作組應該唔會咁死板
再者轉劍主的話分配同戰略又有嘢要諗,可以玩嘅嘢又多

試過俾兩個攻BLADE貓娘,結果佢唔出白虎,冇人回血下死咗
lunn 02:17 PM 12-05-17
男主玩笨豬跳升到RANK2
RANK1至RANK2中間都有LV分
總之狂跳跳到佢出話升到RANK2為止就會拎到

我都係平衡俾人同調,轉劍主個道具話好稀有
但我認為尾期或者爆機後應該有賣,因為見佢寫住99個
而且咁樣固定劍主好似唔多自由,制作組應該唔會咁死板
再者轉劍主的話分配同戰略又有嘢要諗,可以玩嘅嘢又多

試過俾兩個攻BLADE貓娘,結果佢唔出白虎,冇人回血下死咗
仲未玩到笨豬跳.........
見到果時再留意一吓先
野良猫 02:22 PM 12-05-17
仲未玩到笨豬跳.........
見到果時再留意一吓先
笨豬跳咪即係男主本職囉

所以哩件嘢其實好初期已經可以人手
只要不斷跳去升LV
lunn 02:25 PM 12-05-17
笨豬跳咪即係男主本職囉
唔明添…即係打撈??咁點分LV呀??用唔同既氣樽??
wang2009hk 02:34 PM 12-05-17
打撈等級看次數

建議要衝這個最少先打到第4章
到工廠前的城有賣黃金汽筒
(古拉也是有,但不知怎樣的我第3章時古拉發展5了還是沒賣..到第4章尾段才有)

配合黃金汽
可以順便在古拉刷錢

第4章碼頭附近的撈點刷核心+稀有核心
野良猫 02:35 PM 12-05-17
係,打撈

只要不斷玩就可以,之後去搵隻叫モチモチ嘅腦波族同佢講嘢就會升到
因為打撈冇LV顯示,玩到咁上下就去叫佢鑑定下吧而隻嘢嘅位置都幾煩
要响去會長間房途中跳去牆邊一個小平台搵佢
我都係周圍去搵寶箱無意中搵到佢,再睇下攻略先知原來佢會俾件咁好嘅ITEM

至於氣樽應該冇關吧,佢應該都係你跳咗幾多次去升LV

返回主題版面