Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-15-16, 07:43 AM   #1526
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
突然回想起

當年seed明明話ps裝甲基本上物理攻擊無效點解落大氣層時部機會爆
我記得大氣層本身產生唔到咩高熱架喎

今次鐵血可以咁樣衝入大氣層比起王我主既潮爆衝浪更重要應該係坐係鋼彈骨架入面?

如果唔係基本上無論咩姿勢去突入,入面個人一定會燒熟先

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 08:44 AM   #1527
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
今次鐵血可以咁樣衝入大氣層比起王我主既潮爆衝浪更重要應該係坐係鋼彈骨架入面?

如果唔係基本上無論咩姿勢去突入,入面個人一定會燒熟先
就係唔知部機實際係咩物料嚟造,好難講部機內部會唔會過熱;想講兩點:啲機應該有溫度調節同絕緣,唔係太空實凍死;二則部「踏板」都唔係燒剩好多,仲有部機形見到,可能係 bug,亦可能係物料好耐燒/磨,加埋部「踏板」卸咗好多熱氣流都唔定;咁喇,畢竟係班制作講乜都得,不必太深究。

不如關心吓啲作畫崩壞好過;兩部高達隻揪嗰幕都唔多睇到發生緊咩事。

-----
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
咖喱都係等食飯盒啦~同3明無得打~
咖喱17歲~17歲朱古力~朱古力利用佢2個~
艾因應該S1既戲份無晒啦~S2待續~
嘰哩嘰哩係咁插旗都無事,佢同面具男有同一理念嘅「進步派」,在下唔多忍心見佢領檔;艾恩劑劑咁同老細頂,好老實唔頂得幾多鑊~

-----
見予告,澳加個髮形無因為地球重力而墮下,期待落空~~~

(轉)情人節攬女圖

此篇文章於 02-15-16 08:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 08:49 AM   #1528
細路翔
The One

當年V鋼得兩條線飛黎飛去都係咁睇啦

鐵血依D好小事

英國說大家抱團死
舊 02-15-16, 08:56 AM   #1529
肉羊哩咖
griffin611

引用:
當年V鋼得兩條線飛黎飛去都係咁睇啦

鐵血依D好小事
題外注意

老細你咁講,就諗:究竟G伏伏啲,定係V伏啲?兩套都未睇。

跳住咁睇ZZ咗頭十幾集,有啲替 AGE 唔抵,睇嚟好多人對富野老賊太鬆手,亦難怪連老賊都打呢部嘢落黑歷史。

舊 02-15-16, 08:59 AM   #1530
細路翔
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
題外注意

老細你咁講,就諗:究竟G伏伏啲,定係V伏啲?兩套都未睇。

跳住咁睇ZZ咗頭十幾集,有啲替 AGE 唔抵,睇嚟好多人對富野老賊太鬆手,亦難怪連老賊都打呢部嘢落黑歷史。
age唔計個演出我覺得劇情上幾合理架

起碼兩邊係打左幾十年先停火,主角都係用左幾十年放低仇恨

然後絕對係G復國伏過V

英國說大家抱團死
舊 02-15-16, 09:20 AM   #1531
肉羊哩咖
griffin611

引用:

然後絕對係G復國伏過V
幾十年嘅情仇一下子放下,要有真大勇大智先得,個劇情有乜問題,講得太多,重複會快變老頭~ 

G伏~ (掩臉)

----

轉:

基拉大神:殺人是不對的啊!!!
王我主:喔,是喔(刀捅下去+挖鼻) (按:食火星椰棗近磅啲)

玩駕駛艙直擊呢味嘢,三明捨我其誰!

舊 02-15-16, 09:21 AM   #1532
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: T.K. 查看文章
Gの影忍
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 06:57 PM   #1533
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Story】
第19話「願いの重力」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Character】
カルタ・イシュー の情報を追加
http://g-tekketsu.com/character/index.php
【Mobile Suit】
ガンダム・バルバトス の情報を更新
ガンダム・キマリス の情報を更新
グレイズリッター の情報を追加
漏影 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/ms/index.php
引用:

モンターク商会から譲渡された部品を用いて強化されたバルバトス。接収したアインのシュヴァルベ・グレイズの腰部ブースターを追加して機動力を上げるとともに、対キマリス用の胸部装甲を追加した。

バルバトスを倒すため、さらに機動力を上げるべくブースターを装備したキマリス。惑星重力圏内でも高い機動性を維持でき、ランスを使用した一撃離脱の戦闘スタイルを強化する。

グレイズリッター
地球外縁軌道統制統合艦隊のカルタ隊が使用する機体。軌道上での戦闘を考慮し、通常のグレイズよりも機動力に優れた調整が取られている。

漏影
表立って鉄華団の支援が出来ないタービンズが、その素性を隠すため百錬の装甲をすべて換装した機体。また、装甲の換装に伴って地上戦を想定しての調整も為されている。ちなみにラフタが搭乗する機体はアミダの百錬を換装したもの。
【Products】
[CD]
ラジオCD「鉄華団放送局」Vol.1 の情報を追加
BLUE ENCOUNT「Survivor」 の情報を更新
http://g-tekketsu.com/products/cd.php
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 07:10 PM   #1534
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
17歲係邊位

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 07:34 PM   #1535
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: HONDA 查看文章
17歲係邊位

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 01:02 AM   #1536
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

8. 新插入歌比ED2 更入耳;下回:相談開始,餅乾又咩事?大叔幾時跟埋落地球?(後按:隻歌 iTunes 上發見)
https://www.youtube.com/watch?v=7KBeV4XwkTY

鈴華ゆう子 / ソロプロジェクト始動!「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」挿入歌配信開始!
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 08:35 AM   #1537
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: aquarius 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=7KBeV4XwkTY

鈴華ゆう子 / ソロプロジェクト始動!「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」挿入歌配信開始!
See also:

「鉄血のオルフェンズ」第19話挿入歌「戦火の灯火」試聴動画公開中!

http://g-tekketsu.com/news/index.php#10179

-----

噚晚瞓唔著,唔數羊仔,數三明幾多次直擊駕駛艙:

(話數):(受害人)
01:隊長機,高達破土而出之後第二擊就玩完
02:艾恩,幾乎中從下偷襲,畀上尉擋一擋,受傷
05:穿梭機上某雜魚,中零矩離炮擊;火星支部司令,中火箭矛
10:海盜某青蛙機(有名但唔鬼記得),被趕到嚟嘅三明一刀了斷
12:另一部無面目嘅海盜青蛙機;前面有掫紅毛嘅海盜青蛙機,中火箭矛
13:青蛙大王/智魔,太刀直入裝甲虛位
17:艾恩,替老細食一嘢?,受傷記錯,艾恩係中咗昭弘嘅招;另,三明一出擊打中嗰隻格雷茲就係中駕駛艙
19:艾恩,(又)替老細食一嘢,呢次生死未卜;某親衛隊員(慢半拍),又係中咗太刀

此篇文章於 02-16-16 11:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-16-16, 07:43 PM   #1538
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
朱古力係蘿莉湯圓乎
17歲與她的後宮們(?)
呢個突入大氣層
最後三日月見三日月真係好
話說艾因NT來的?打打下都知阿頭就出事重立即飛到過去擋

舊 02-16-16, 07:52 PM   #1539
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 尼路 查看文章
朱古力係蘿莉湯圓乎
17歲與她的後宮們(?)
呢個突入大氣層
最後三日月見三日月真係好
艾因:我無時無刻都望住你

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 08:30 PM   #1540
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:

然後絕對係G復國伏過V
咁不堪?
V已經超越我底線,自我腰斬左

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 10:19 PM   #1541
肉羊哩咖
griffin611

引用:
唔知點解佢部機響警號

舊 02-17-16, 01:31 AM   #1542
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
咁樣入大氣圈
佢地知唔知將d 高達整到咁型係犯法嘅

舊 02-17-16, 12:21 PM   #1543
aquarius
Game Master

引用:
以為艾因會多D戲點知得一集貨仔
似乎行緊johnny條舊路..
舊 02-17-16, 01:49 PM   #1544
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
咁不堪?
G-RE最大問題係有50集內容硬要用24集做完但劇情流向不是2倍速而係斬頭斬尾.....

結果成日出現明明上集先話攻入個地方....第二集一開波已經走緊出來
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 02:49 PM   #1545
肉羊哩咖
griffin611

引用:
咁不堪?
個下限過唔過去ZZ?

舊 02-17-16, 03:10 PM   #1546
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
V有癲婆幾好睇呀
同埋胡索充滿創意的戰鬥方式
-----------------------
17歲個角色好可愛,可惜個妝
金毛似乎唔係普通蘿莉控
似乎本身唔係貴族被收養,為上位改變世界不揀手段?

今集係gundam傳統的降下作戰,戰鬥依舊唔錯
17歲支艦隊我諗起演習左幾千年御大將支艦隊

由手機版發出

此篇文章於 02-17-16 03:22 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 04:54 PM   #1547
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
17歲個角色好可愛,可惜個妝
金毛似乎唔係普通蘿莉控
似乎本身唔係貴族被收養,為上位改變世界不揀手段?
可能出於被某人拋棄嘅後遺症之一;落咗可能係美人一件都唔定。

金毛/面具男/朱古力人係佢老豆嘅飬子嚟,對外就話係私生子/庶出(好似第十一話佢個訂婚大典有講嘅),睇佢細個嘅眼神好似想食人咁款,應該憎死佢老豆,但未講佢同蒙提刻公司之間嘅關係係點(可能阿媽嗰邊嚟)。

此篇文章於 02-17-16 04:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-17-16, 05:33 PM   #1548
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
個下限過唔過去ZZ?
ZZ前面真係悶到支持唔住..

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 06:13 PM   #1549
aquarius
Game Master

引用:
作者: fami~yan 查看文章
ZZ基本上睇頭兩集再睇尾嗰兩集就可以了
浪費咗哈曼..
舊 02-17-16, 10:45 PM   #1550
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: fami~yan 查看文章
未到寶兒出現,相當不知所謂,劇情(如果有嘅話)非常無聊,戰鬥又玩玩吓咁,(不過玩真亞加瑪早就無咗);啲 bug 多到要 call 滅蟲咁滯 -- 好似第三話馬士民打開艙蓋,無著太空衣咁,開部新機由一個殖民星飛到亞加瑪個殖民星,去到都仲係打開蓋嘅,你話喇~~~

比著今日仲有啲咁嘅嘢,五集唔夠就腰斬~~~

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 04:46 AM

手機版 | APP版