Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-25-09, 11:58 AM   #601
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
姐係好似甘比同大劉個0的關係啦

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:02 PM   #602
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Metatron 查看文章
岩晒佢地啦,名份唔緊要,最緊要現金同物產
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:06 PM   #603
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Metatron 查看文章
冰高!!!!!!!!!!!!!!!!
就係咁/

如果唔係,點解有雜誌話x比成為港女新偶像b

舊 03-25-09, 12:13 PM   #604
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
我見隔離台講樣野好岩架
港女吊高離賣既下場:
1. 老姑婆
2. 臨老才求其搵個窮鬼結左佢
3. 同人share老公 <-- /

1. 老姑婆<----
3. 同人share老公

我無吊高黎賣,不過都無人要,
追我GE又只不過想食下散餐,都唔係認真...甘又可以點呢
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:24 PM   #605
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
人揀你, 你揀人......
女仔對自己對象有要求, 相對男仔都會有...!!!
結果大家都fulfil唔到, 於是一拍兩散......
平心而論, 而家社會, 係男對女or女對男都有偏見
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:32 PM   #606
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
我見隔離台講樣野好岩架
港女吊高離賣既下場:
1. 老姑婆
3. 同人share老公 <-- /
其實一切都係女人自己造成
只要一個女人唔介意人地點睇
你果3點就應該咁
我唔介意同人share老公,只要我鍾意佢就得
我唔介意同個窮鬼結婚,只要大家真心相愛
我唔介意做老姑婆,因為我唔再需要男人愛
基本上3樣都未算係壞事
但之所以女人吊高黎賣,就係因為介意人地點睇佢同佢伴侶
如果一早唔介意,開開心心拍下拖,好彩就結埋婚就夠
何必要帶d讀完都無謂o既知識,返完都想作嘔o既工去愛情度
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:32 PM   #607
ahleung
The One
Bannnned

是日都市日報
http://www.metrohk.com.hk/index.php?...02433&search=1

黃毅力 CEO實戰手記:港女—你係咪想溝我?

有一天,在「日光日白」的情形之下,我跟一位做生意相識的朋友,來個Business lunch(商務午餐)。她名叫Jessica,是一位事業有成的女強人,用望遠鏡看,她貌似林志玲,皮膚雪白,身 上瀰漫着Chanel No.5的香水,芬芳撲鼻,手挽着用天價炒買回來的淺紫色,Hermes Birkin手袋,她的唯一「缺點」,就是她已經38歲。
當我們點過菜後,我連頭盤的沙律也未吃完,就被她的一句說話嚇壞。她突然放下刀叉,好像面試一般,鬼上身一樣,用認真的眼神看着我,問我一個意想不到的問題,她說:「Eric,你是否想溝我?」我聽到後,差點被沙律嗆死!

在驚訝的情境下,我也突然面紅,我面紅的原因,並不是因為我心虧,也不是我真的想追求這位女性,而是我想不到,在光天化日的環境下,簡簡單單地吃Business lunch,竟然會爆出一個這麼嚴肅的問題。她問問題的方法,比我黃毅力更加直接,她的表情告訴我:這是個很急切的問題,一定要立刻回答,否則你的沙律全餐不用吃了!

於是,我用一微秒的時間,停一停,深呼吸,想一想,應怎樣回答她。那時我在想:她能夠把這個問題說出口,一定有她的假設—我想追求她。不過實情卻是,我絕對沒有這樣想過,但我又不想傷她的自尊心,那我應該如何回答是好呢?

我暫時在這裏賣個關子,但值得一提的是,許多香港女性,都有兩個錯誤的觀念。第一:她們沒有靜觀其變的心。當有男人邀約,就會假設:他是否想追求我?當覺得自己被人追求之時,就會把自己放在高位,用主觀的角度去檢視對方,卻不是在平等的環境下互相尊重;第二,她們要男人「剛柔並重」:「剛」是指男人上進、有事業心、有錢有成就;「柔」則指男人要專一、體貼及溫柔,會負責提手袋,付錢和管接送。

從男人角度去想:他們今天可以約A,明天可以約B,後天可以約C,如果A和B都一樣要男人「剛柔並重」,而他遇上的那一個C,既不用管接送,連吃飯結賬能接受AA制的,那他也會有禮貌一點,盡一些風度,送她回家等等,這就是禮尚往來,相敬如賓的人際關係。每一位香港女性,都應該用這個態度,去面對初約會的男人,卻不是嚇走他,或破壞自己的形象,被標籤為港女。

其實,只要大家都各讓一步,互相尊重對方,就會有一個友善的開始,不單止可以跟對方做到朋友,就算不能結成姻緣,彼此也能建立良好的口碑,日後,當對方知道你還是單身,或者會介紹一個,比自己更適合你的人,讓你認識,繼而發展起來呢?(下篇再續)

(逢周二至周四見報)

黃毅力

此篇文章於 03-25-09 12:53 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 12:50 PM   #608
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
呢條友講D野係幾得, 但尋日呢段話拍得好我囧左羅........

黃毅力 CEO實戰手記:港女,港男—您好

上星期日,因為不在港,所以錯失了TVB中文台的星期日檔案,值得一提及值得一讚的是,這個節目,做得愈來愈好!雖然我與他們管理層並不相識,但值得推介的是,那個節目,非常貼市,反映到 香港人生活的點點滴滴。當我回港後,聽到許多人議論紛紛,因為那個節目,是提及香港的「港女,港男」。
香港人的思想,愈來愈偏激,也愈來愈一面倒,沒有持平的心,包容的態度,也沒有中庸之道。我眼見一群香港「男未婚,女未嫁」的香港人,不斷謾罵對方,「港男」,便斥罵「港女」貪圖榮華富貴,要求多,貢獻少,以為自己是高尚稀有品種,卻不過是「有價無市」;「港女」,又會責罵「港男」是「電車男」,不單止學識低,更加是隱蔽青年,一無是處,既不能保障自己及家人的生活需要,更加沒有能力照顧女朋友,也不懂調情。
對於這些「港男」、「港女」的現象,我懇請大家「停一停,想一想」:罵人之前,有沒有檢討自己?你沒有伴侶,也不應標籤或痛恨異性,這種心態,只會令你更加孤單,甚至飲恨終身,也不能改變現實,卻會令事情更加惡化。
關於感情,每個故事都是獨立的,也有它的前因後果。當分離是必然的時候,雙方也只會說對方的不是,旁觀者理應以理性的態度,並以持平的心去面對,不要浪費時間,倒不如做好自己的工作,或者,裝備自己,去準備一段姻緣來臨。謾罵的行為,只會令我們的態度,變得愈來愈偏激,也對感情事,更加會失去信心。
「港男」和「港女」這些問題,在香港的社會裏,已經至少存在5至6年,在互相攻擊,指摘的呼聲之中,謾罵聲的背後,關鍵就是要去深入尋找及了解,「港男」與「港女」的問題,然後協助他們破冰。其實注意力應該要放在解決現在的問題,令他們清楚問題的所在,並懂得怎樣去克服,日後感情路上的問題。在來臨的數篇文章,我將會寫出關於「港男」和「港女」的一些問題的解決方法,以及我曾面對「港女」的經歷。(逢周二至周四見報)
黃毅力

舊 03-25-09, 12:52 PM   #609
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: sgouki 查看文章
呢條友講D野係幾得, 但尋日呢段話拍得好我囧左羅........

黃毅力 CEO實戰手記:港女,港男—您好

上星期日,因為不在港,所以錯失了TVB中文台的星期日檔案,值得一提及值得一讚的是,這個節目,做得愈來愈好!雖然我與他們管理層並不相識,但值得推介的是,那個節目,非常貼市,反映到 香港人生活的點點滴滴。當我回港後,聽到許多人議論紛紛,因為那個節目,是提及香港的「港女,港男」。
睇佢意思其實佢無睇呢兩集, 只係讚緊 "星期日檔案" 呢個系列拍得越黎越好.
舊 03-25-09, 01:02 PM   #610
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: ahleung 查看文章
是日都市日報
http://www.metrohk.com.hk/index.php?...02433&search=1

黃毅力 CEO實戰手記:港女—你係咪想溝我?

有一天,在「日光日白」的情形之下,我跟一位做生意相識的朋友,來個Business lunch(商務午餐)。她名叫Jessica,是一位事業有成的女強人...... (下篇再續)

(逢周二至周四見報)

黃毅力
響埋朶.... 睇黎黃生都幾唔順呢個 Jessica
期待下集!

舊 03-25-09, 01:25 PM   #611
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
黃毅力

表裡不一的一個人

舊 03-25-09, 01:28 PM   #612
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: sgouki 查看文章
我覺得佢想表現自己比同齡男性人工高之外同學歷無關, 若果剩係講佢畢業左仲積極進修就吾同......
我覺得呢套野係咪應該 搵一 學歷高, 辦事能力高, 人際關係好兼大方得體o既黎做新一代女性o既代信人咩? 搵個人工高o既港女 同D 狗公練身教練 黎想代表D乜呢? 囧a
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
1. 老姑婆<----
3. 同人share老公

我無吊高黎賣,不過都無人要,
追我GE又只不過想食下散餐,都唔係認真...甘又可以點呢
下次應該揾水姐你

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 01:41 PM   #613
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
聽講3 萬港女除左地鐵~ 仲有另一條啜片
有無人有link?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 01:47 PM   #614
ahleung
The One
Bannnned

http://www.youtube.com/watch?v=bZllTs5BUZI

其實你上youtube本日最多觀看次數就見到
舊 03-25-09, 01:51 PM   #615
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
果頭話自己單身
咁快有仔拖?

舊 03-25-09, 01:56 PM   #616
sgouki
gakky奸爸dee

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
下次應該揾水姐你
係叫無記搵......

引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
果頭話自己單身
咁快有仔拖?
可以食散餐, 男女平等麻.

舊 03-25-09, 01:58 PM   #617
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
但如果係夾埋, 對當事人黎小姐有咩好處? 咁樣出名法對佢既補習工作絕對係壞影響.
有得入娛樂圈, 3萬補習算得 d 咩丫
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 02:00 PM   #618
阿Wing
Game Master

睇番星期日檔案....黎小姐係講"仲未搵到一個高人工過佢o既男朋友", 不等於佢無男朋友...XDD
舊 03-25-09, 02:22 PM   #619
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
http://www.youtube.com/watch?v=bZllTs5BUZI

其實你上youtube本日最多觀看次數就見到
wooo! 佢望住條仔個樣lum 到...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS

此篇文章於 03-25-09 02:49 PM 被 基路亞 編輯。
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 02:27 PM   #620
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: liverwan 查看文章
其實一切都係女人自己造成
只要一個女人唔介意人地點睇
你果3點就應該咁
我唔介意同人share老公,只要我鍾意佢就得
我唔介意同個窮鬼結婚,只要大家真心相愛
我唔介意做老姑婆,因為我唔再需要男人愛
基本上3樣都未算係壞事
但之所以女人吊高黎賣,就係因為介意人地點睇佢同佢伴侶
如果一早唔介意,開開心心拍下拖,好彩就結埋婚就夠
何必要帶d讀完都無謂o既知識,返完都想作嘔o既工去愛情度
講得好!
我d古怪性格, 想搵個好男仔了解我都已經好難 /

舊 03-25-09, 03:12 PM   #621
阿Wing
Game Master

所以都係果句, 放低偏見la, 香港人
舊 03-25-09, 03:25 PM   #622
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
help, 琴日又比人話我係電車男....

根據節目入面, 唔上進係港男(電車男)
但我有返學喎....咁佢就話港男冇自信, 因為冇自信先要讀書....

ok, you win

依d節目真係好誤導

舊 03-25-09, 03:28 PM   #623
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: ELT 查看文章

但我有返學喎....咁佢就話港男冇自信, 因為冇自信先要讀書....

ok, you win

依d節目真係好誤導
佢痴得好緊要喎

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 03:28 PM   #624
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

ok, you win

依d節目真係好誤導
呢d就真係懶得同佢理論啦
呢d已經係到左痴線既次元

舊 03-25-09, 03:32 PM   #625
sgouki
gakky奸爸dee

引用:

ok, you win

依d節目真係好誤導
算啦, 比佢誤導到, 醒極有個浦, 講到尾又係錢, 呢D人採佢都有味啦....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版