Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-12-16, 09:45 AM   #26
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
viu買左韓劇同步真系幾正~
連bt都慳返

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 01:47 PM   #27
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
王者天下都有
都肯入好多動畫做

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 02:15 PM   #28
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
矛盾段長毛x曾鈺成新預告有陣腐味

https://www.facebook.com/ViuTV.hk/vi...3287098926705/
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 08:31 PM   #29
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
亞記唯一仲有興趣睇既節目 (雖然唔係自製) 搬去 Viu TV 做
https://www.facebook.com/photo.php?f...7266561&type=3
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 08:59 PM   #30
鐵之侍

引用:
作者: enishi 查看文章
亞記唯一仲有興趣睇既節目 (雖然唔係自製) 搬去 Viu TV 做
https://www.facebook.com/photo.php?f...7266561&type=3
太好了,原本以為要改在網上發佈呢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 10:59 PM   #31
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
太好了,原本以為要改在網上發佈呢
近呢幾年,集集追!雖然而家播緊舊貨,但仲有得做真係好~

呢套幾乎係唯一一套有外來廣告嘅節目~~~

CCTVB 想抄佢,但仍然未能成功。

舊 03-29-16, 12:53 AM   #32
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
近呢幾年,集集追!雖然而家播緊舊貨,但仲有得做真係好~

呢套幾乎係唯一一套有外來廣告嘅節目~~~

CCTVB 想抄佢,但仍然未能成功。
其實套野係唔係keep 住更新定無限loop
我久唔久睇,有時睇到好亂,好似介紹過重播咁,但下一part 又好似係新

舊 03-29-16, 02:51 PM   #33
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 小草 查看文章
其實套野係唔係keep 住更新定無限loop
我久唔久睇,有時睇到好亂,好似介紹過重播咁,但下一part 又好似係新
不定期更新咯,ATV最終回就係重播嘢嚟~

咁拍嘢都要時間嘅,咁希望佢過到去新台都多啲新嘢喇

舊 03-31-16, 12:05 AM   #34
enishi

因為牌照限制 (31/3 之前要提供服務) now 機頂盒已經開左台

主要得 preview 同新聞/兒童時段 (後兩個又係牌照問題)

此篇文章於 03-31-16 12:17 AM 被 enishi 編輯。
舊 03-31-16, 08:43 PM   #35
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
因為牌照限制 (31/3 之前要提供服務) now 機頂盒已經開左台

主要得 preview 同新聞/兒童時段 (後兩個又係牌照問題)
用NOW TV個STB係99台睇緊一套叫WE I U的東東~!
貌似係用一套短劇去串聯99台的節目預告。

此篇文章於 03-31-16 08:53 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-16, 09:19 PM   #36
enishi

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
用NOW TV個STB係99台睇緊一套叫WE I U的東東~!
貌似係用一套短劇去串聯99台的節目預告。
4 月 6 日個節目表都出左

上晝基本上係創富坊同 101 台重播, 之後新聞/兒童時段, 真正新節目得太陽的後裔 (廣告係配音版) + 跟住矛盾去旅行 2 個...

睇黎要一段時間先會 run 得順 (見到好似無限挑戰呢類都要 17 日先開始播)
舊 04-01-16, 08:15 PM   #37
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
4 月 6 日個節目表都出左

上晝基本上係創富坊同 101 台重播, 之後新聞/兒童時段, 真正新節目得太陽的後裔 (廣告係配音版) + 跟住矛盾去旅行 2 個...

睇黎要一段時間先會 run 得順 (見到好似無限挑戰呢類都要 17 日先開始播)
ViuTV個Android apps都出咗了~!

https://play.google.com/store/apps/d...om.hktve.viutv

舊 04-02-16, 12:04 AM   #38
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
Viu TV app下載網址
https://itunes.apple.com/hk/app/viut...8201?l=zh&mt=8

12點同時可以找到99台了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-02-16 12:27 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 12:25 PM   #39
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
唔駛turn台...今朝已見有99台

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 05:32 PM   #40
pet3
The One

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
唔駛turn台...今朝已見有99台
不一定的
我家兩部唔洗一部要

反正追一次唔難

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-03-16, 11:36 PM   #41
pet3
The One

http://viu.tv/encore/sailor-moon-crystal

Viu TV 版可以選配音和原音

不過小馬就沒原音

FGO 目標預算
舊 04-06-16, 12:05 AM   #42
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
已經4月6日,仲諗住凌晨開台。

原來最快要等到6點晨早新聞先正式開始新節目,聽晚夜晚11點先有開台儀式。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 01:22 AM   #43
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
你哋d/l左Viu tv個app未

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 06:46 AM   #44
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
今晚開台禮有Eason

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 11:37 AM   #45
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
前幾日無聊撳過去Viu TV台睇, 佢將個節目巡禮都以短劇形式拍出黎, 幾得意. 而且我唔知係攝影機定打燈定後期調色, 總之拍到有韓劇feel
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 01:55 PM   #46
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
想知曾鈺成同梁國雄有幾「矛盾」? ViuTV重頭節目<跟住矛盾去旅行>將於4月6日正式在全港免費電視ViuTV 99台首播。1O1O客戶更可於每集播映後獨家觀看未經刪剪片段,從未曝光,密切留意!詳情請按詳情www.1010.com.hk/c/ViuTV
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 03:51 PM   #47
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Expedia賀viu開台廣告同經典廣播事務局廣告跟到十足十XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 07:56 PM   #48
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
唔理解個節目時間表,6點新聞後係兒童節目
大人睇新聞之後到小朋友睇兒童節目,然後又番番去大人睇既
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 08:28 PM   #49
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
佢好似唔想同大台撞同類節目

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-16, 09:21 PM   #50
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
畫質終於似返真HD, BIT RATE夠穩定, 吾似CCTVB 的爆格HD........

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 想問下係16:9的LCD TV玩TV GAME的問題 IDGAF 電視遊戲討論版 30 09-26-07 12:48 AM
TV CARD 同 TV BOX 問題 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 7 06-02-07 09:50 AM
[MD]Mega Drive Play TV 2 & TV 3, 4,179円4月2日發售 neo2046 電視遊戲討論版 38 02-21-05 02:31 AM
tv card /tv box 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 18 05-23-04 07:56 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 02:55 PM

手機版 | APP版