Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-07-11, 07:02 PM   #126
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
rumor野

http://semcblog.com/2011/07/06/andro...icsson-phones/

10月上2.3.4

另,有冇版友知xloud係咩黎?

舊 07-07-11, 07:54 PM   #127
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: KTN 查看文章
要搵地方時同一些資料時我始終覺得中原堅好多
用過幾個網...都係覺得中原最好

舊 07-07-11, 08:33 PM   #128
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: TakeITEZ 查看文章
睇 IMEI 但好多地方都用一個碼,只可以縮窄個scope,so 無乜用.
唔該灑,你唔講我都無方向應該點找.

ai. 目前離線  
舊 07-07-11, 09:23 PM   #129
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Sony 萌家電

http://moekaden.com/

1 名前: 名無しさん@涙目です。(福島県) 投稿日:2011/07/07(木) 19:02:17.64 ID:qcEdKQAU0 [1/3]

ソニーCSL、スマートフォン用「萌家電」アプリを秋公開
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...07_458862.html

ソニーコンピュータサイエンス研究所(ソニーCSL)と大和ハウス工業は、スマートフォンのアプリを介して家庭内の機器を連携/制御する「スマートハウス」事業で協力する。

ソニーCSLは、スマートフォンアプリを使って、ゲーム感覚でAV機器やエアコンなどを制御するシステムを開発し、BRAVIAやBDレコーダを操作可 能なリモコンアプリ「萌家電」を2011年秋に公開予定。同時期に、キャラクターゲーム制作の機能を持った開発言語の「Kedecot」(カデコット)も 公開する。

「萌家電」には、家電を“擬人化”した複数のアニメキャラクターが登場し、テレビやレコーダ、エアコンなどの操作をはじめ、上手な使い方をアドバイスさ れたり、機器のアップデートを促すといった操作がゲーム感覚で行なえるという。対応スマートフォンは、Android端末を想定。iPhone向けに提供 する予定は現時点では無いという。

“萌家電大使”に任命された声優・水瀬いのりさんが発表会に登場

17 名前: 名無しさん@涙目です。(福島県) 投稿日:2011/07/07(木) 19:05:38.08 ID:qcEdKQAU0 [2/3]

動画

Meちゃんの家電版って事なのね、
しかし絵師は何とかならなかったのか…

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 07-07-11, 10:01 PM   #130
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
X10由當初最絕望變成屈機的神話
http://www.android-hk.com/news/andro...icsson-phones/

舊 07-07-11, 10:01 PM   #131
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
請問各位,2X而家二手價幾多為之合理?
之前見過有鋪頭開2680但無貨
Apricot 目前離線  
舊 07-07-11, 10:29 PM   #132
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
https://market.android.com/details?i...roid.apps.plus

又係地區封鎖????又係裝唔到....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 07-07-11, 10:31 PM   #133
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
https://market.android.com/details?i...roid.apps.plus

正常情況下只係俾美國地區開 account, 個 apps 係美國限定都唔出奇
enishi 目前離線  
舊 07-07-11, 10:50 PM   #134
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

我部root o左o既CSL HTC Desire HD
改market改機碼做SoftBank HTC 001HT
就裝到...

(不過我無google+download到都用唔到個app~)
jos 目前離線  
舊 07-07-11, 10:53 PM   #135
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: teamkiller 查看文章
豐澤終於都返左D副廠配件比我...不過超頹
個套都仲過得去...仲fit過我自己買果個...係個樣頹少少
果張囉黎包書都覺得佢厚既貼同果個臭膠味既索袋先係極品
舊電就應該又係極少機會用...因為GS2個蓋既設計...令我唔夠膽成日開...
應急叉我有個三洋既....無機會到佢出場
我仲未有
石原夏織 目前離線  
舊 07-08-11, 10:14 AM   #136
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
http://developer.motorola.com/products/droid-3-xt862/

droid 3確定係512 ram

已經預想到droid 4會係1gb 以上嘅4g機

舊 07-08-11, 11:40 AM   #137
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: KTN 查看文章
X10由當初最絕望變成屈機的神話
http://www.android-hk.com/news/andro...icsson-phones/
果然可以再戰10年,我仲用緊

舊 07-08-11, 12:36 PM   #138
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
Droid 3 空機價出奇地平, USD 459, 唔知水貨到時做唔做到3k5呢?
不過平既代價就係ram只有512mb
X&Y 目前離線  
舊 07-08-11, 01:21 PM   #139
神龍
↘大家比d掌聲

而且moto記重識唔跟sd card
我諗好多人都肯唔要佢張8gb平一百幾十

舊 07-08-11, 06:59 PM   #140
teamkiller

8G買都係80蚊,你覺得mo記大批入成本值幾錢呢?
而且mo記機個Flash都唔方多,唔送咭個感覺就爭好遠
由手機版發出
teamkiller 目前離線  
舊 07-08-11, 07:39 PM   #141
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
8G買都係80蚊,你覺得mo記大批入成本值幾錢呢?
由手機版發出
SD 卡係香港/內地先賣咁平, 外國通常都貴至少 15%

雖然大批入成本仍然好低
enishi 目前離線  
舊 07-08-11, 07:47 PM   #142
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
由手機版發出
你o岩, 係唔貴嘅

呢次d3 有16gb, ms2有8gb
我諗你應該返睇下, moto d中高規格機內存8gb

defy呢d都2gb, 唔似得htc

舊 07-08-11, 09:37 PM   #143
雙星
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
引用:
豐澤終於都返左D副廠配件比我...不過超頹
個套都仲過得去...仲fit過我自己買果個...係個樣頹少少
果張囉黎包書都覺得佢厚既貼同果個臭膠味既索袋先係極品
舊電就應該又係極少機會用...因為GS2個蓋既設計...令我唔夠膽成日開...
應急叉我有個三洋既....無機會到佢出場

睇完包你放心,不過我都吾夠膽拎來咁玩

雙星 目前離線  
舊 07-08-11, 10:15 PM   #144
teamkiller

引用:
作者: 神龍 查看文章
你o岩, 係唔貴嘅

呢次d3 有16gb, ms2有8gb
我諗你應該返睇下, moto d中高規格機內存8gb

defy呢d都2gb, 唔似得htc
flash都係平野黎喎...同SD card無分別
不過唔明佢點解肯落16G flash都唔肯比多512Ram
我寧願8G內置唔跟咭,然後1G ram...

引用:
作者: 雙星 查看文章
堅抽!!
但我擔心既係機同蓋果個接口...個洞大左就會拍唔實

舊 07-08-11, 10:22 PM   #145
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
flash都係平野黎喎...同SD card無分別
不過唔明佢點解肯落16G flash都唔肯比多512Ram
我寧願8G內置唔跟咭,然後1G ram...

堅抽!!
但我擔心既係機同蓋果個接口...個洞大左就會拍唔實
d3係想吸返用d1個堆人續約(2年期)
你諗下如果到家下重係用緊d1, 比512係多咗一倍架
商業嚟講好合理

rom方面mo記大方度同3星同級
sony同htc就真係

舊 07-08-11, 10:49 PM   #146
teamkiller

引用:
作者: 神龍 查看文章
d3係想吸返用d1個堆人續約(2年期)
你諗下如果到家下重係用緊d1, 比512係多咗一倍架
商業嚟講好合理

rom方面mo記大方度同3星同級
sony同htc就真係
點同呢...3星所有野都係用自己野...CPU,RAM,Flash,Mon
mo記無得解既...一間藝術家脾氣既公司...
鍾意部機落乜就落乜....Atrix果個指紋感應器已經係無謂啦

舊 07-08-11, 10:58 PM   #147
神龍
↘大家比d掌聲

無謂到爆計

舊 07-09-11, 10:17 PM   #148
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
HTC Desire 今月底可以吃薑餅了

http://www.android-hk.com/news/htc-d...ly/#more-51327

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 07-09-11, 10:21 PM   #149
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 雙星 查看文章

睇下夠LA, 我都唔會試, 可能佢知道點拗至唔爆, 我地就....

HON HON 目前線上  
舊 07-10-11, 12:35 PM   #150
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
如果機價+月費total計落,ARC比S2平$1200,其它嘢一樣,值唔值得出ARC呢...
Heabatov 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM
砌部機打(亂),唔知用咩平板好 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 1 10-19-05 08:12 PM
平板電腦 Wtak 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-13-03 02:28 AM

現在的時間是 09:52 PM

手機版 | APP版