Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-12, 07:04 PM   #3176
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
做過小統計, 睇大家買咩色
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:19 PM   #3177
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
有冇地方可trade機?
我想問d 制感覺係點
以前我由nds轉nds lite係因為d制太硬
今次d制會唔會軟番d?
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:20 PM   #3178
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: 1515 查看文章
做過小統計, 睇大家買咩色
紅, 如果同女友玩MH細機攪唔掂, 可能買多部白!

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
唔關張卡大小事
只係佢write speed快就會快

我之前買錯卡就勁慢
近排換左快卡就快好多

今日換埋新機就成四張卡
咁我買8GB超快卡算,
因為跟機saveMH好慢!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:24 PM   #3179
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
係荃灣某鋪入手最後一部紅色
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:25 PM   #3180
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: J.kidd 查看文章
http://mauryjoech.blogspot.hk/2011/12/3ds.html?m=f
之前版友提供既心得 link
我建議擺去第一頁

更新後「數據轉移」功能教程

http://3ds.tgbus.com/wiki/201112/20111207164410_2.shtml
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:39 PM   #3181
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
黃金$1900白色入手
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:54 PM   #3182
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
一日跌兩舊。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:01 PM   #3183
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
-del-

此篇文章於 07-27-12 09:33 PM 被 wyvern 編輯。
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:05 PM   #3184
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
KTGH 見紅黑$1990,銀黑/白$1970

等多一兩個星期應該就到心水價位

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:08 PM   #3185
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 八仙果 查看文章
一日跌兩舊。
<~哩度有個一早訂機仲要正日貴過人哋WALK IN買嘅笨蛋想撞牆去死
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:14 PM   #3186
emoil

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
一日跌兩舊。
好在昨日忍到手姐~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:21 PM   #3187
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 如月刃 查看文章
<~哩度有個一早訂機仲要正日貴過人哋WALK IN買嘅笨蛋想撞牆去死
你是說 walk in 買平過訂了機的人?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:25 PM   #3188
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
你是說 walk in 買平過訂了機的人?
正是
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 08:30 PM   #3189
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
出去睇下部實機,
信和、好景好多人出機,
好景某店有實機放出來看。

個MON 真係好大好大,
好想買來試玩BIO RE。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 09:35 PM   #3190
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
我係買紅黑色(買個陣已經係該店最後一部紅黑色)
已將資料過晒去3dsll了
個mon咁大真係好正
不過外殼真係好易有手指油印
如果好似3ds隻質地咪好囉

舊 07-27-12, 09:54 PM   #3191
Navism
Crazy Gamer

有無人唔打算貼上mon?
我覺得唔洗貼!
舊 07-27-12, 10:04 PM   #3192
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778

出左隻game盒, 可以裝6隻3ds/ds game

$$$$$$$$$$$$$$$ XD

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 07-27-12 10:07 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 10:37 PM   #3193
okabe

註冊日期: Aug 2002
我都出左部紅黑
基本都好滿意
係D聲比起舊果部就真係差好遠
同埋POWER制好似比舊版無咁好反應
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 10:52 PM   #3194
Navism
Crazy Gamer

我發現今次後面用普通螺絲, 可能出d野比人方便換野
舊 07-27-12, 11:25 PM   #3195
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
最終都忍唔住荃灣$1990買左部紅色送不知名熒幕貼
同時間好多人買,全部都買白色

畫面雖然好明顯睇到顆粒
但大畫面加調整過之後3D真係完全唔係嗰回事
而家完全岩晒手位,終於有返玩3DS衝動
另外,之前光神話送嗰個stand仍然岩用
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 11:26 PM   #3196
cknjoshua
Crazy Gamer

短期內最平應該係行價左右吧!?!?

引用:
作者: usayarE 查看文章
最終都忍唔住荃灣$1990買左部紅色送不知名熒幕貼
同時間好多人買,全部都買白色

畫面雖然好明顯睇到顆粒
但大畫面加調整過之後3D真係完全唔係嗰回事
而家完全岩晒手位,終於有返玩3DS衝動
另外,之前光神話送嗰個stand仍然岩用
我冇得送要另外比錢買
舊 07-27-12, 11:34 PM   #3197
cknjoshua
Crazy Gamer

岩岩先發現新機入面有個內置"3d體驗影像"
好靚....

但知唔知點backup??

同埋個mon真係幾黃
特別係home screen
舊 07-27-12, 11:35 PM   #3198
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
我冇得送要另外比錢買
mon貼正常應該問就會送
不過唔緊要喇,遲啲自己買過塊好啲仲好
佢送嗰啲都係頂住檔先

內置3D體驗影像真係想伸手去摸
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 11:42 PM   #3199
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: usayarE 查看文章
mon貼正常應該問就會送
不過唔緊要喇,遲啲自己買過塊好啲仲好
佢送嗰啲都係頂住檔先

內置3D體驗影像真係想伸手去摸
突然間覺得洗多左好多錢><

我問佢有冇貼佢話要另買
我都係tw買...可能咁岩唔同人...
(我買紅果陣係last one...唔知佢之後1,2日有冇返貨)
買果塊貼又係好差.....勁易有指紋

我而家想transfer data...
但又唔知點backup段片...
舊 07-27-12, 11:58 PM   #3200
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
信和、好景真係好多人出機

日版game @ 好景
New Super Mario Bros. 2 - $395
Rune Factory 4 - $390
Pocket Soccer League Calciobit - $38x

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版