Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
日本動漫畫討論版>MAGES.「STEINS;GATE 0(シュタインズ・ゲート)」アニメ化決定
廢人 09:36 AM 06-22-11
你skip得咁又多
點解係依個位完
明明係跳果下完先係最高潮位
money 01:46 PM 06-22-11

teamkiller 09:58 PM 06-22-11
感覺上好少人睇咁...
呢套真係好正...我決定睇曬動畫先再玩隻game..
GN00508771 10:31 PM 06-22-11
我反而認為先玩哂再睇會好D....
夜貓 11:26 PM 06-22-11
ヽ(*゚д゚)ノ カイバー
サイリウム・セーバー的用處: 電筒
今集最奇係個個都帶面具,得萌郁唔帶,究竟D人帶來有咩意思

終於入正題啦

萌郁,玩少D FaceBook啦,對身心唔好

下集開始跳啦...
我估應該都係半集跳躍+講過去,半集係オカリン和まゆり愛的逃避行

作者: GN00508771:
我反而認為先玩哂再睇會好D....
睇到一半先玩game劇透,個feel唔多好
不過我都同意玩完再睇會好D
GN00508771 11:31 PM 06-22-11
作者: 夜貓:
ヽ(*゚д゚)ノ カイバー
サイリウム・セーバー的用處: 電筒
今集最奇係個個都帶面具,得萌郁唔帶,究竟D人帶來有咩意思

終於入正題啦

萌郁,玩少D FaceBook啦,對身心唔好

下集開始跳啦...
我估應該都係半集跳躍+講過去,半集係オカリン和まゆり愛的逃避行

......
唔知啫喱版まゆり會唔會出現呢

夜貓 11:42 PM 06-22-11
......
唔知啫喱版まゆり會唔會出現呢

......
機會都應該幾大下...
不過我唔想見到ゲルまゆしぃ

メソウサ 12:07 AM 06-23-11
俾槍指住時作畫堆衰小臉是什麼回事?wwwww
ikari28 12:30 AM 06-23-11
更加似恐怖份子FEEL呱.....

終於要來了-.-
咁之後オカリン咪應該唔會認得呢班人囉
darknessmana 12:49 AM 06-23-11
作者: 夜貓:

我都係未玩GAME既人
如果GAME表達得更好既話我更加唔會玩住...
因為而家咁都夠令我好想追落去
玩左再睇可能會失去追睇既意欲(因為劇透晒)
我會選擇睇晒再去玩GAME樂趣可以延續多D

或者對於已玩GAME既人會覺得係玩左先好D...
メソウサ 12:54 AM 06-23-11
面具係無關痛癢o既
tat0gd 01:07 AM 06-23-11
作者: darknessmana:
我都係未玩GAME既人
如果GAME表達得更好既話我更加唔會玩住...
因為而家咁都夠令我好想追落去
玩左再睇可能會失去追睇既意欲(因為劇透晒)
我會選擇睇晒再去玩GAME樂趣可以延續多D

或者對於已玩GAME既人會覺得係玩左先好D...
我就係動畫做左2話就去跑原作, 就覺得其實動畫唔差既, CUT 得都OK
咁但係一開始好, 唔代表之後會好洛去, 同埋後面既劇情先係重點,精彩既地方
個度遊戲接近有20個鐘既劇情, 要在動畫宿到12話, 一定少左D野
同埋動畫化好過原作遊戲既機會真係好少, 當然先走原作比較好
darknessmana 01:39 AM 06-23-11
只係想睇動畫既時候唔想預知劇情去向
未知既劇情會令人期待D,我會選擇之後補完佢
俾我既話唔會睇2話就去跑原作

心態上既分別,唔爭論
izumo 02:24 AM 06-23-11
我其實最想見到疾風迅雷のナイトハルト亂入

明明係重要角色 而且有主角威能
但係game 入面 得個名出到
money 06:19 PM 06-28-11
第1卷BD初動銷量11802枚

*5 - ● 11,802 11,802 STRINS:GATE Vol.1

money 11:44 AM 06-29-11

6eo 11:56 AM 06-29-11
其實各有各開心者
我冇玩過原作, 但都睇得好開心, 因為估唔到之後會點, 集集新鮮, 知道左萌都真實身份已經好震撼
上季madoka都係因為劇情估唔到, 先咁多人討論
而玩過原作既, 會估動畫會點改點cut, 會睇到神scene重現而感動, 同埋會因為知多左野而更了解個劇情

講足本, 動畫得廿幾集, 點都冇可能補完原作幾十萬字既故事, 背景同世界觀
但我覺得起碼只要吸引到冇玩原作既人睇, 甚至吸引到人睇番原作, 已經好足夠好成功了

btw, 動畫好過原作既作品都有唔少丫
食靈, 涼宮1期我覺得都好睇過原作
雖然唔係game改編
shooter 03:20 PM 06-29-11
我冇睇過原作,但唔鐘意動畫。

今集睇到我好炆憎。真係想爆粗鬧佢。男主角又唔聰明,但乜秘密都收晒落自己個肚度。人蠢真係冇藥醫。
GN00508771 04:20 PM 06-29-11
作者: shooter:
我冇睇過原作,但唔鐘意動畫。

今集睇到我好炆憎。真係想爆粗鬧佢。男主角又唔聰明,但乜秘密都收晒落自己個肚度。人蠢真係冇藥醫。
基於閣下冇玩GAME 動畫又未做哂的情況下 我只可以講句...

睇哂先判斷啦
廢人 04:45 PM 06-29-11
第一次跳前無佐助手句對白真係差好多
GN00508771 04:47 PM 06-29-11
作者: 廢人:
第一次跳前無佐助手句對白真係差好多
岩-.-氣氛差好多-.-
尼路 06:02 PM 06-29-11
睇完今集唯一唔明的是,點解唔選擇用短訊移去別的世界線……(還是改良型無左這機能/短時間內回復唔到?)反正都要改變歷史都唔差在大定小了吧……
delta1021 07:08 PM 06-29-11
今集明顯是月光寶盒的情節。

作者: 尼路:
睇完今集唯一唔明的是,點解唔選擇用短訊移去別的世界線……(還是改良型無左這機能/短時間內回復唔到?)反正都要改變歷史都唔差在大定小了吧……
不是說D-Mail 有很多限制嗎 而且只有36bytes data 可以傳送
Rance 07:44 PM 06-29-11
1)因為D-MAIL改變個後果控制唔到
2)d-mail內容唔一定有影響
luciferdark 08:03 PM 06-29-11
今集睇到極心UP...玩GAME時點頂啊...
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面