Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-15-05, 08:03 PM   #51
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
主要係一種完全沒有防衛架式的殺法,
好似係東南亞的,
以前刃牙1時勇次郎打獨步有講
果招只係勇次郎識得嘅「其中一種武術」,由本部以藏介紹

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 08:05 PM   #52
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 機動盜賊首領-電
無防衛架式個個唔係阿李咩?
等我返屋企溫下書先.
阿里個仔果啲唔係無架式,只係「唔需要防衛架式」啫~~~~
但勇次郎用果種係「完全無架式」,真係自然行路步法咁進攻

我的雜談小屋
舊 02-15-05, 10:29 PM   #53
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: HEAD_HUNTER
果招只係勇次郎識得嘅「其中一種武術」,由本部以藏介紹
但都係最常用,
打越戰果時都係用果招
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 11:18 PM   #54
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
追第2輯剩下9,13,23未入
幾鍾意佳亞vs斯歌魯斯基果場
花山vs史別古果場好離譜,不過就是魅力在

睇離第一輯的漫長戰鬥在即

舊 02-17-05, 12:06 AM   #55
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
克己的層次唔同,
唔可以比...
話晒寂海王有成二萬幾個弟子在日本,
仲多個克己個老豆獨步成倍
翻找完之後發現:
原來神心會係有600個支部共一百萬個弟子的
這樣也出錯

引用:
作者: 陸奧 貴志
御殿手?

剛爬了第一部,
仲有廿幾本未看

引用:
作者: elmond
追第2輯剩下9,13,23未入
幾鍾意佳亞vs斯歌魯斯基果場
花山vs史別古果場好離譜,不過就是魅力在

睇離第一輯的漫長戰鬥在即
44本(刃牙1的42+1本特別篇+2的一本特別篇)
幾係嘢

早期的畫風
你要有心理準備

此篇文章於 02-17-05 12:09 AM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
舊 02-18-05, 08:22 AM   #56
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
44本(刃牙1的42+1本特別篇+2的一本特別篇)
幾係嘢
第二本特別篇真係.....全本都係睇刃牙點 ,笑鬼死(雖然 完之後就真勁咗好x多)

我的雜談小屋
舊 02-18-05, 01:22 PM   #57
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: HEAD_HUNTER
第二本特別篇真係.....全本都係睇刃牙點 ,笑鬼死(雖然 完之後就真勁W好x多)
是否甚麼性愛篇?
興趣wor
不過要儲一套又冇理由唔買.......唉

舊 02-18-05, 02:10 PM   #58
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Lightbulb

引用:
是否甚麼性愛篇?
興趣wor
是那個啦(但原本叫特別篇SAGA 性)!!!
仲有兩個特別短篇(外伝 範馬勇次郎誕生!!同 バキ外伝 疵面)未計
舊 02-18-05, 11:49 PM   #59
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

剛爬了第一部,
仲有廿幾本未看

我都係睇到3X期....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-05, 02:07 AM   #60
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
是否甚麼性愛篇?
興趣wor
呢本只有老翻書
當笑話睇都不錯
將h都畫到好似格鬥咁,非凡夫俗子做得到

舊 02-19-05, 02:18 AM   #61
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: kofire
呢本只有老翻書
當笑話睇都不錯
將h都畫到好似格鬥咁,非凡夫俗子做得到
只有老翻書?
what a good news for me
希望天下咪出

舊 02-19-05, 02:21 AM   #62
elmond
女權主義信奉者

引用:

早期的畫風
你要有心理準備
我最勁可以接受到德弘正也的畫功(透逗(不文)泰山)

舊 02-19-05, 02:26 AM   #63
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
前幾日先開始追~
而家睇到13~
d人太變態喇~

睇黎我唔使睇1了~
2o既畫風我都只能勉強接受

舊 02-19-05, 02:28 AM   #64
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: 神京
前幾日先開始追~
而家睇到13~
d人太變態喇~

睇黎我唔使睇1了~
23好似斷左
好吊癮

舊 02-19-05, 02:33 AM   #65
月牙火介
《kofire》

中文版有24啦~
*其實我覺得刃牙1好睇過2...
刃牙2果班死囚同海王都係雷聲大,雨點小...

舊 02-19-05, 07:55 AM   #66
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
23好似斷左
好吊癮
以前自由人出晒成套1,
自由人摺咗玉皇朝買咗版權再出過,
等唔切的話可買自由人版.
舊 02-19-05, 01:22 PM   #67
elmond
女權主義信奉者

引用:
以前自由人出晒成套1,
自由人摺W玉皇朝買W版權再出過,
等唔切的話可買自由人版.
我追左baki2 sin
baki可能搵2手

舊 02-19-05, 09:59 PM   #68
elmond
女權主義信奉者

正~今日見到刃牙$14本(一手),不過得10本,入哂
$140有10本新書,感覺真係好正
以前d畫風好似好d wor
之後仲有3x本....

舊 02-20-05, 12:25 AM   #69
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Question

引用:
正~今日見到刃牙$14本(一手),不過得10本,入哂
$140有10本新書,感覺真係好正
以前d畫風好似好d wor
之後仲有3x本....
係自由人定玉皇朝的???
舊 02-20-05, 12:54 AM   #70
elmond
女權主義信奉者

引用:
係自由人定玉皇朝的???
玉皇朝
仲要無黃(第一版2000印)
真係諗起要有時賣不是新出的一手書,d頁又有黃,有時仲摺到實哂
但因為想睇,忍唔到手,真係有d無奈(自討苦吃 )
自從開始追成年漫畫(不是成人 ,etc:20世紀,烙印,bastard!!,加爾巴.............)
呢d情況經常發生

舊 02-20-05, 01:34 PM   #71
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
前幾日先開始追~
而家睇到13~
d人太變態喇~

睇黎我唔使睇1了~
我覺得1同2畫風差唔多...格鬥場面方面1仲好似好過2,1多好多關節技,扭斷手個下真係好震撼... 仲有,1既巨蛋格鬥賽好好睇

最鐘意睇花山打,好型,有絕招渣爆手
另外烈海王出轉蓮花&一擊ko愚地克巳都好深刻

舊 02-21-05, 12:38 AM   #72
Sgodkyo
the one

引用:
中文版有24啦~
*其實我覺得刃牙1好睇過2...
刃牙2果班死囚同海王都係雷聲大,雨點小...
俄佬同日本佬好廢
兩個美國佬就超變態
英國佬最勁~
燒左人成間館都可以同人做 fd~ b
d海王...... "
襯托主角的嘍囉~

舊 02-21-05, 01:15 AM   #73
月牙火介
《kofire》

引用:
d海王...... "
襯托主角的嘍囉~
一個武神或武聖都足以掃低班廢柴
我覺得個作者而家個故仔無左主線,好亂.....

舊 02-21-05, 02:12 PM   #74
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
一個武神或武聖都足以掃低班廢柴
我覺得個作者而家個故仔無左主線,好亂.....
之後所有人都去晒巨蛋玩就好睇 /
舊 02-21-05, 07:31 PM   #75
Sgodkyo
the one

我好想知個死老野會點同食人魔打~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:37 AM