Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-17, 12:22 AM   #2826
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
點解裏挑boss會係變裝三人組?

另外而家個故事係VP1之後?レザード既世界奧丁已經唔存在?
而佢地提果隻野同レナスF又有咩關係?變態講野好玄⋯⋯

舊 04-29-17, 02:05 AM   #2827
minazuki

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Celes 查看文章
點解裏挑boss會係變裝三人組?

另外而家個故事係VP1之後?レザード既世界奧丁已經唔存在?
而佢地提果隻野同レナスF又有咩關係?變態講野好玄⋯⋯
隻野トン漢字係犭貪來自中國神話
有可能係有人召喚/解除封印黎對付レナスF

果3隻boss應該純粹資源重用
佢用返Valkyrie Shadow、封印の戦乙女果的都應該冇乜所謂

以上_up

此篇文章於 04-29-17 02:08 AM 被 minazuki 編輯。
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-17, 07:50 AM   #2828
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
故事好似淨係岩岩出GAME果陣冇乜活動先睇下,之後忙得濟要衝所以全SKIP XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-17, 01:45 PM   #2829
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: ShinDou 查看文章
故事好似淨係岩岩出GAME果陣冇乜活動先睇下,之後忙得濟要衝所以全SKIP XD
我都淨係睇主線同埋跟舊VP有關既故事,其他cross over一概無視

舊 04-29-17, 06:20 PM   #2830
minazuki

次次日替都冇白麗份
2B完左一個禮拜都冇又黎過
舊 04-29-17, 06:24 PM   #2831
ShinDou

其實做咩成日收埋白麗﹖佢而家D角愈出愈勁,遲D應該好多都拍得住白麗﹖
舊 04-30-17, 04:30 PM   #2832
minazuki

角色技能+專用ORB技能
最新既表
新既3個VP角都只算係中規中距,唔算特別勁

白麗粒orb每turn加16%,4turn到最大60%
持久戰就算有turn up reset都係屈機
例如最新塔74rest完到佢弱化,都有3turn時間=48%
舊 04-30-17, 05:11 PM   #2833
minazuki

超絕大
仲有智杖升級弓版
唔知效果有幾多turn

越黎越痴線咁
舊 04-30-17, 05:20 PM   #2834
ShinDou

望完個表都係覺得最近果D AF勁過開頭果D好多

唔知佢加魔有冇智杖咁多,因為智杖本身已經係大幅,升技除左加次數仲加效果,寶弓淨係寫技4次數增加,冇講加多D,如果完全係智杖上位互換即係我又多把技5既垃圾,智杖幾時先肯LEGEND化﹖
舊 04-30-17, 05:36 PM   #2835
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
望完個表都係覺得最近果D AF勁過開頭果D好多

唔知佢加魔有冇智杖咁多,因為智杖本身已經係大幅,升技除左加次數仲加效果,寶弓淨係寫技4次數增加,冇講加多D,如果完全係智杖上位互換即係我又多把技5既垃圾,智杖幾時先肯LEGEND化﹖
智杖同帝劍都係LV1 80% LV5 100%
睇佢張圖傷害已經多過1倍
估計都係100%
再加炎屬10%左右啦
如果持續效果同buff劍睇齊先係最重要既事

此篇文章於 04-30-17 05:38 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-30-17, 05:42 PM   #2836
ShinDou

應該唔止加咁少,我記得之前我試過,智杖技3起碼比技1打多50%,技5左之後我就冇再用過唔知加幾多

加咁多應該都係1TURN,如果3TURN既話真係成街神劍掉得
舊 04-30-17, 06:27 PM   #2837
minazuki

同神劍同期果的開山武器都消失得七七八八啦
舊 04-30-17, 06:44 PM   #2838
ShinDou

我仲有把技4神弓,唔知會唔會LEGEND化,但就算會,而家都唔會抽得番,而且都唔方勁 XD

RARE LV10成1350萬,點打﹖呢個活動好少特效技5FD,唔知係D技5FD抽唔到人定咩,其實我淨係想打NORMAL去20就算,已經LV18,唔知做乜呢排狂出RARE

結果打左3次先死

此篇文章於 04-30-17 07:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-01-17, 05:07 PM   #2839
minazuki

寧願送水都唔派石

仲有係唔明點解要復刻南瓜先,仲要純復刻冇專用orb加
都唔襯機會復刻Lucio
雙VPコラボ個話題性會大好多囉
順便再放埋個pool俾人抽下吸下金
舊 05-01-17, 07:16 PM   #2840
ShinDou

都真係第1次見有GAME 1周年派野係派十支水 XD 不過呢個營運專做膠野,唔意外啦
舊 05-01-17, 11:11 PM   #2841
ShinDou

終於殺左廿隻NORMAL拎埋第2粒凸石了,RARE殺到LV13,除晒D特效先,打多陣金換埋D野就可以去打下肥再打塔了
舊 05-02-17, 05:04 PM   #2842
minazuki

17張銀中2B同宝弓
舊 05-02-17, 07:05 PM   #2843
minazuki

鋼鍊新聞稿已發
http://www.4gamer.net/games/339/G033965/20170502114/
舊 05-02-17, 07:58 PM   #2844
ShinDou

出番晒D主力竟然5TURN殺到LV21蟹,仲要我有2個成場盲晒,之前裝D特效武真係廢好多 @@
舊 05-04-17, 03:12 AM   #2845
minazuki

打完lv20蟹,rare就lv7
用副隊,帶帝劍/宝弓、buff劍、特效劍、support特效杖
全部都係5turn內秒
不過FD全部都係揀技4、5既300%特效人 (即係唔揀Ailyth)
基本都係靠FD同自己個Ailyth拎特效劍做輸出 (其他係暗字嘛)

唔知係咪assist既關係,的boss完全冇威脅性
rare更加係R痕都嫌細力

而加乜都未換有357金,因為我1把闇特大劍都冇
所以應該會升到把特效做技5
即係仲有排刷
多謝新P set到的金跌得咁少
舊 05-04-17, 07:23 AM   #2846
ShinDou

好似今次特效武放SUPPORT冇用喎﹖所以我先用2個5星特效杖加1把6星特效劍,靠FD打

感覺上D金好似冇點少到,我上次衝完大佬都係打多陣先換得晒D有用既野
舊 05-04-17, 11:10 AM   #2847
minazuki

上次強襲根本冇金
1場有99銀,仲有隨機3倍
我打完已經夠數

不過今次要升埋技5先唔夠數
已經好耐冇升派技5
唔係好記得以前係唔係都要刷咁耐

support特效唔知有冇用,但我見佢發動效果有show,咪照放囉
順便升下Frey level
佢句「またサポートキャラに装備されている場合、効果は発動しません。」
其實幾含糊
因為Support其實係指FD
出擊前畫面,FD上面係寫Support
編成畫面FD位係叫Support位置
但係第四個位叫Support Character枠
戰鬥時右上個掣叫support Icon用黎召喚Support Character

此篇文章於 05-04-17 11:14 AM 被 minazuki 編輯。
舊 05-04-17, 11:27 AM   #2848
ShinDou

以前要升技5都係要狂刷,我對上1次有升技已經係封印劍,其他1把換碎片算
舊 05-04-17, 06:35 PM   #2849
minazuki

宝弓技1魔力up等於智杖技1
淨火屬加傷約30%
舊 05-04-17, 07:16 PM   #2850
ShinDou

加屬版智杖應該會出多4屬﹖XD 咁物理又可以出5把

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 06:38 PM

手機版 | APP版