Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-16, 02:41 PM   #2351
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: sunhikari 查看文章
港魂個價都幾平(有免運費的話)

不過依家先睇到要1月先出貨, 頸都長

相薄

此篇文章於 08-23-16 03:01 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 08:57 AM   #2352
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
資源再用last round....?

http://p-bandai.jp/item/item-1000106557/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 04:37 PM   #2353
man05
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
港魂個價都幾平(有免運費的話)

不過依家先睇到要1月先出貨, 頸都長
是模型來的嗎?
man05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 05:34 PM   #2354
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: man05 查看文章
是模型來的嗎?
yes
要砌的

相薄
舊 08-25-16, 05:56 PM   #2355
大覺屋師真
The One

3,500円
隻渣古又型喎
http://p-bandai.jp/item/item-1000106505/

相薄

此篇文章於 08-25-16 06:04 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-25-16, 06:10 PM   #2356
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
內骨架應該玩_完...

又有新系...

http://hobby.dengeki.com/news/250854/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 06:35 PM   #2357
大覺屋師真
The One

引用:
作者: J+1 查看文章
內骨架應該玩_完...
又有新系...

http://hobby.dengeki.com/news/250854/
由手機版發出
DASH都玩完喇喎...
比例上腳又短番DD, &無咁香雞腳. 隻Hi-Nu係幾靚嘅, 會唔會加價先....唉, 玩更detail嘅又無量產機份啦? 又reboot啦? 吉姆呢!!反檯)))))))

隻rx78新系列嘅比例又係慘不忍睹

相薄

此篇文章於 08-25-16 06:45 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-25-16, 06:47 PM   #2358
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
tag有情報圖...玩無限合體?? ...冇睇錯好似500羊...

http://www.taghobby.com/1-0/1-1/%e4%...5%a7%e5%ae%b9/
由手機版發出

此篇文章於 08-25-16 06:51 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 06:56 PM   #2359
大覺屋師真
The One

又500yen姐係兩下玩完. 根本太貴啦, 依個價位D人去玩converge好過
左下DASH後繼系列冇詳細資料
頂盡400yen啦我估. 唔加就最好... or港行減番價啦! 死低能代理...

相薄

此篇文章於 08-26-16 01:29 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-26-16, 12:56 AM   #2360
唔知叫咩名

註冊日期: Jan 2015
呢兩隻同01相比實在好太多
買!
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 02:25 AM   #2361
大覺屋師真
The One

諗諗下,係喎明明隻摩亞屈之前已見過
搵番舊link:
http://www.taghobby.com/1-0/1-5/不斷更新...e-city-bandai/

果時都覺得有d古怪,就咁叫ガシャポン戦士新彈,無左個dash字,以為打漏左.原來準備公佈新系列.
希望真係照舊300yen

---------
2ch就傾緊安倍經濟政策搞到成本好難控制,大大影響到扭蛋系列
有人寧願要番NEXT嘅standard, 繼出NEXT

---------
500yen ENSEMBLE系列官網:
http://gashapon.jp/ensemble/

相薄

此篇文章於 08-26-16 06:06 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-27-16, 11:29 AM   #2362
大覺屋師真
The One

DASH -> f
照舊300yen
手掌獨立part係好事, 擺pose再方便D. 話會多D大型parts用大蛋喎, 聽住先啦, 之前NEXT都係出左一兩獲就無再玩. 價錢不變咁多野玩好難令我相信唔係發緊夢

有埋仁宇, 7人眾會出齊?
有力奇戴亞斯, 都好, 唔係全部主角
仲有敗家仔系列, 唔知兩隻大型機係咪放PB

------------

500yen重裝系列
外型根本就converge喎. 同食玩爭?

more

全文:http://hobby.dengeki.com/event/251248/

相薄

此篇文章於 08-27-16 12:09 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-27-16, 11:45 AM   #2363
ゆり

註冊日期: Nov 2004
好奇佢tr6係唔係真係出得成

佢出到我入

舊 08-27-16, 11:58 AM   #2364
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁係咪要50蚊扭一隻

舊 08-27-16, 12:03 PM   #2365
大覺屋師真
The One

引用:
作者: Rance 查看文章
咁係咪要50蚊扭一隻
f = 300yen
ENSEMBLE = 500yen

30蚊重覆都好惡夢, 仲要$50
仲要原來ENSEMBLE係有武器set, 姐係本體都係得一支鎗, 靠武器set去增值
抽到重覆武器set, 就攞你命3000咁插到成身都係

反而f價錢不變感覺好佛心 笨大有可能嗎? 可能喺abcd set依方面著手

又要講句最衰死人代理d定價

相薄

此篇文章於 08-27-16 12:20 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-27-16, 12:19 PM   #2366
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
f = 300yen
ENSEMBLE = 500yen

30蚊重覆都好惡夢, 仲要$50
仲要原來ENSEMBLE係有武器set, 姐係本體都係得一支鎗, 靠武器set去增值
抽到重覆武器set, 就攞你命3000咁插到成身都係

又要講句最衰死人代理d定價
去amazon果d戳冇咁嬲前題佢出到tr6先算

舊 08-27-16, 09:36 PM   #2367
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
DASH -> f
照舊300yen
手掌獨立part係好事, 擺pose再方便D. 話會多D大型parts用大蛋喎, 聽住先啦, 之前NEXT都係出左一兩獲就無再玩. 價錢不變咁多野玩好難令我相信唔係發緊夢

skip

500yen重裝系列
外型根本就converge喎. 同食玩爭?
f就咁睇好似終於肯修正香雞腳呢個問題??整體橫左順眼左??

ENSEMBLE...如果係可動版converge都唔錯....至少唔怕冇模用......不過用扭旦料加上色.......仲有變成要成套買就好_大問題......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-28-16, 12:55 AM   #2368
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
F個官圖好靚呀! 隻眼好似用咗透明件???
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 02:37 AM   #2369
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
f就咁睇好似終於肯修正香雞腳呢個問題??整體橫左順眼左??

ENSEMBLE...如果係可動版converge都唔錯....至少唔怕冇模用......不過用扭旦料加上色.......仲有變成要成套買就好_大問題......
其實拎番dash07出黎睇,已經大致上修正左香雞腳.仲有permium04睇圖都係修正左,吾怪得隻渣古睇落咁型.
寄望個standard維持到啦, 最怕到頭來玩十零彈又縮水小型化, 佢依家講乜都無用

ENSEMBLE應該係手肘同膝頭加左關節,有少量可動性

引用:
作者: Alucard_Lam 查看文章
F個官圖好靚呀! 隻眼好似用咗透明件???
依,係喎
我開頭以為佢上色上得差咋喎
睇真d真係透明件喎. 但渣古眼就無

相薄

此篇文章於 08-28-16 02:57 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-28-16, 11:35 AM   #2370
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: ゆり 查看文章
好奇佢tr6係唔係真係出得成

佢出到我入
大大我同你一樣,佢出到我都入
我怕佢未出又出新野

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 12:08 PM   #2371
唔知叫咩名

註冊日期: Jan 2015
F今次想長命D就唔好加價 唔好再出DASH出過個D
NEXT出過個D都最好唔好啦
我好想要洗牌同盟
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 01:23 PM   #2372
Fio

F呢。。。靚係靚,但最怕佢爛尾,好似7人眾咁出咗六隻先cut的話都唔知keep唔keep果六隻好

雖則佢出到三四隻已經好叻
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 04:22 PM   #2373
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
見到nu盾牌個貼紙...........嗯........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 08:02 PM   #2374
大覺屋師真
The One

再睇清楚d介紹文字, f仲有改埋膀頭關節做雙ball joint
同埋依家dash雖然改善腳關節,但同時亦偷雞咁將腰左右裝甲做左落隻腳度, 但睇落f應該吾會再偷工減料

引用:
作者: 唔知叫咩名 查看文章
F今次想長命D就唔好加價 唔好再出DASH出過個D
NEXT出過個D都最好唔好啦
我好想要洗牌同盟
dash果d應該吾會咁快
next既點都會有d拎黎renew. 例如Z我估第二三彈就會出.佢同mk2都好應該重制
笨大根本好多基本野都專登hold起慢慢同你玩. V計劃三部機都未齊, wing 5子, seed 5子, 00 4子, G 5子......真係有排玩

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
見到nu盾牌個貼紙...........嗯........
希望只係試作品先咁
next 同dash d logo都係印定上去, 對於笨大黎講吾係問題既.

相薄

此篇文章於 08-29-16 02:09 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-29-16, 08:43 AM   #2375
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

你估直接印平d定整貼紙比你貼成本貴d?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 06:48 PM

手機版 | APP版