Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-18, 08:24 AM   #226
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
正因為不是特別強(量產小兵機)
希望可以中期轉新機 後期新機加招

蒼穹的主角是真飛鳥學長
話極殊兵唔勁果d一定無玩過英雄戰記
以前總統係變身變做極殊兵架
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 08:33 AM   #227
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔講英雄戰記
OG隻s型都好強
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 08:48 AM   #228
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其實我仲想加英雄時代,故事都好岩宇宙戰爭,未見過有人講過
同蒼穹一齊出真係分唔到d角色
用宇宙路線同地上路線分
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 08:53 AM   #229
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 1pi 查看文章
下次新作,如果有:
Macross Delta / F
DARLING in the FRANXX
Unicorn / NT
鐵血孤兒
再加其他新作
宜家要中文化
macross至少要到2021年買返個版權先入得到機戰

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 08:56 AM   #230
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: HM 查看文章
係好多時真係新不如舊
同埋我舉既某部分真係出得太濫

我都覺今次寺田訓晒身搞
為左救寺田
每位版友都雙版本入手啦

證明香港大部分人玩機戰係唔睇劇情囉
呢d真係廢話黎,講出黎果個人廢

錢可以解決到既問題就唔係問題
問題係寺田無錢
大家幫下手啦
寺田已經比笨大架空佐好耐, 最近幾集機戰都係其他P參與佢沒咩話事權, 就算新機戰賣得好都唔會係佢功勞
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 09:18 AM   #231
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Lamsze 查看文章
其實我仲想加英雄時代,故事都好岩宇宙戰爭,未見過有人講過
同蒼穹一齊出真係分唔到d角色
用宇宙路線同地上路線分
我一直都想英雄族出場,不過好像是聲優是明星的關係所以遲遲不能加入(神棍能力可以無視啦)

引用:
作者: GN00508771 查看文章
一係冇機人動 一係彈唔起
一係玩過火 一係就只係披著機人動皮既角色劇
所以每年公佈新作我都會講一句:玩到就玩啦 支持到就支持啦 唔知仲可以玩多幾多集

至於OG3 我希望佢係機戰30周年出到
尤其現在又出dd這隻真是算正統機戰玩法的手遊,我們也不知能否還有多少家用版可玩

真的能玩到就要支持了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 11-21-18 09:22 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 09:38 AM   #232
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
果隻3D好似話仲煩過手繪?
由手機版發出
唔係.
build左個model後, 砌其他招式動作就好快. 不過佢的作畫比街霸鐵拳果D其他3D格鬥game, 多左個步驟, 因為畫面動作風格比較誇張, 所以有D畫面會局部放大身體某一部份, 如拳頭.

舊 11-21-18, 10:01 AM   #233
HM

引用:
作者: ryvius123 查看文章
寺田已經比笨大架空佐好耐, 最近幾集機戰都係其他P參與佢沒咩話事權, 就算新機戰賣得好都唔會係佢功勞
我信今集寺田有份既

而且話事權唔少
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我一直都想英雄族出場,不過好像是聲優是明星的關係所以遲遲不能加入(神棍能力可以無視啦)

尤其現在又出dd這隻真是算正統機戰玩法的手遊,我們也不知能否還有多少家用版可玩

真的能玩到就要支持了
驚無咁長命等唔到OG結局
舊 11-21-18, 01:12 PM   #234
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: HM 查看文章
話極殊兵唔勁果d一定無玩過英雄戰記
以前總統係變身變做極殊兵架
極殊兵係Alpha1面世之前一直都已經為主角機冇10年都有8年

我細細個時就以為佢係鷹頭獅

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 01:18 PM   #235
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
我都係,第一似見佢係GBA OG
見佢出招又係用手鎗物體
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 01:20 PM   #236
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
極殊兵係Alpha1面世之前一直都已經為主角機冇10年都有8年

當年看某本書的攻略都當佢係鷹頭獅

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 01:21 PM   #237
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:

如果機戰用超任個隻機動警察咁打就正
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 02:00 PM   #238
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: T.K. 查看文章
超級環保大戰T
應該可以同X 一戰 爛作之最
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 01:53 PM   #239
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: wing 查看文章
唔係.
build左個model後, 砌其他招式動作就好快. 不過佢的作畫比街霸鐵拳果D其他3D格鬥game, 多左個步驟, 因為畫面動作風格比較誇張, 所以有D畫面會局部放大身體某一部份, 如拳頭.
唔止 , 呢種3D 唔係real time model 郁, 除左Set Cam 就Cam ,
外面Render 又要Fine tune, 又要加VFX
比起2D 功夫多好多
只係分工可以更多人, 加速開發
而且一部份唔駛有ART底

由Z開始就資源再用左4集以上既2D咪仲慳皮

樓上有師兄講點都支持下,唔支持就無
但由家用版Z3, V, X, OGmd,
FANS(包括我) 全部首發+DLC買齊, 甚至中日版本各一套
但回報係見到X 故事HEA做,
T 繼續資源重用, 如無意外重會用多幾集
繼續出BGM, DLC 呃錢包
真係關玩家FANS 唔支持事?
日廠成日心態就係某師兄講既惡性循環
愈做愈唔好, 愈無資金, 愈無追求, 愈無人買單
NBGI近年搞死既大IP多不勝數
V,X,T 呢幾集相隔仲短過以前
遊戲體驗不升反跌, 放棄吸引新血, 結果剩返FANS比佢抽乾抽淨, 比錢買失望
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 02:07 PM   #240
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

打艦戰不如加埋銀英,銀河戰國群雄,重壯觀
依家真係冇野係唔可能
期待我參戰嘅一日

其實都唔夠sunrise英雄潭咁混亂架喇

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 02:16 PM   #241
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
依家真係冇野係唔可能
期待我參戰嘅一日

其實都唔夠sunrise英雄潭咁混亂架喇
期待叮噹同小雲參戰

舊 11-22-18, 02:29 PM   #242
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: HakiK 查看文章
唔止 , 呢種3D 唔係real time model 郁, 除左Set Cam 就Cam ,

比起2D 功夫多好多

FANS(包括我) 全部首發+DLC買齊, 甚至中日版本各一套

遊戲體驗不升反跌, 放棄吸引新血, 結果剩返FANS比佢抽乾抽淨, 比錢買失望

認同
雖然Bandai做game垃圾就係人都知
12年時隻第二次OG正到不得了
等到Z3好興奮終於有高清版權機戰點知愈出愈垃圾

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 11-22-18, 04:02 PM   #243
HM

引用:
比起2D 功夫多好多

咁啦
支持到OG完結篇為止
舊 11-22-18, 05:01 PM   #244
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:

如果要吸引新血,除非系統、故事會改革,參戰作品都要有多啲新嘢
不過,睇完依個主題,我覺得如果加多啲新嘢,有部份老玩家唔單止唔買帳,重產生抗拒感,產生排斥。 新舊嘅平衡位喺邊度,喺一個高難度嘅課題。

題外話,GAF吸引新血嘅難度都好高。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 05:01 PM   #245
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
有冇人同我一樣覺得個"T"字好山寨
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 05:03 PM   #246
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
有冇人同我一樣覺得個"T"字好山寨
唔覺

機戰J 重怪
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 05:18 PM   #247
真!DC
Banned User
奉行我道

前題係佢肯出og完結篇
有魔法騎士有槍劍有釘宮我會玩,不過唔會好期望
由手機版發出
舊 11-22-18, 06:59 PM   #248
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
如果有玩開手遊果隻機戰就知資源一早去佐果邊, 得3萬幾人玩可以長期係課金榜50位左右, 三不五時有騎呢參戰, 好賺過開發正統機戰好多, 而家開發多隻手遊用傳統玩法吸老玩家, 正統作只會愈做愈縮水
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 07:47 PM   #249
真!DC
Banned User
奉行我道

哩個係成個game界問題了
手機game本少利大
由手機版發出
舊 11-22-18, 09:21 PM   #250
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
你見D人課到幾部PS4去咗都唔知
就知課金game係必然嘅趨勢..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版