Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 09-01-13, 02:25 PM   #176
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
新手想加入呢個大家庭 :

想問下如果我想買日版 , 有咩需要準備 ?
日 PSN ?
日 SE account ?
Web money 又係邊度可以買到 ?
如果買美版又可唔可以出日文呢 ?
日 PSN ,日 SE account
Web money 好多地方都有賣網上或者賣點卡既地方都有賣
仲有可以買SE月卡,不過唔係咁易買到
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 03:03 PM   #177
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
新手想加入呢個大家庭 :

想問下如果我想買日版 , 有咩需要準備 ?
日 PSN ?
日 SE account ?
Web money 又係邊度可以買到 ?
如果買美版又可唔可以出日文呢 ?
PS3 版的話便要日PSN,日SE Account,日版 Game
Webmoney 大部份 Game 舖都有,或者......淘寶

所有版本的遊戲都可以出日文,英文,法文,德文的

舊 09-01-13, 03:06 PM   #178
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
引用:
作者: tomhk 查看文章
Save都冇埋!?
同你一樣情況
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 03:13 PM   #179
Eking

註冊日期: Feb 2006
係Read唔到data server, 太多人了

舊 09-01-13, 04:27 PM   #180
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
日 PSN ,日 SE account
Web money 好多地方都有賣網上或者賣點卡既地方都有賣
仲有可以買SE月卡,不過唔係咁易買到
引用:
作者: Marco 查看文章
PS3 版的話便要日PSN,日SE Account,日版 Game
Webmoney 大部份 Game 舖都有,或者......淘寶

所有版本的遊戲都可以出日文,英文,法文,德文的
謝謝解答
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 04:28 PM   #181
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
一入 instance dungeon 就斷
又入唔返

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 04:58 PM   #182
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
有無aegis人想一齊打侵食洞?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 05:38 PM   #183
黑澤夜
Crazy Gamer

依家申請緊 SE JP account 但佢要我入 日本地址 , 點入好 ?
舊 09-01-13, 05:45 PM   #184
okabe

引用:
依家申請緊 SE JP account 但佢要我入 日本地址 , 點入好 ?
求其係網上都搵到D日本地址....都係亂填最緊要合佢格式
舊 09-01-13, 06:06 PM   #185
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
求其係網上都搵到D日本地址....都係亂填最緊要合佢格式
開左 account la !
最後想問下 web money 係唔係買左卡後 , 係WM 網入卡號 , 再去返 SE 官網轉水晶 ?
同埋大家玩緊邊個server ?
我第一次玩 希望同 GAF 既朋友一齊玩
舊 09-01-13, 06:15 PM   #186
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
下晝斷線後入唔番

報到下先 aegis 18lv弓術
Elusia Rafren
求FC

月費信用卡入到
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 06:17 PM   #187
okabe

引用:
開左 account la !
最後想問下 web money 係唔係買左卡後 , 係WM 網入卡號 , 再去返 SE 官網轉水晶 ?
同埋大家玩緊邊個server ?
我第一次玩 希望同 GAF 既朋友一齊玩
唔係, WM果16位數字就可以直接用,
SE A/C 有個叫水晶CHARGE,佢會問你用什麼方式
選WM 結算時就會要你入16位數字
舊 09-01-13, 07:15 PM   #188
frc4a
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
我也在aegis Lv15黑魔
今天早上10:00開始用了3小時login 玩到而家 無斷線

就算世界末日 我都唔會logout
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 07:32 PM   #189
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
唔係, WM果16位數字就可以直接用,
SE A/C 有個叫水晶CHARGE,佢會問你用什麼方式
選WM 結算時就會要你入16位數字
謝謝解答 , 依家 install 緊 !
我都係第一次玩 FF online game
請大家多多指教 !

你地好似好多人係 Aegis , 咁我都入 Aegis

第一次入 game 使唔使 入 code ? 定本身已 free 一個月 ?

此篇文章於 09-01-13 07:35 PM 被 黑澤夜 編輯。
舊 09-01-13, 08:05 PM   #190
frc4a

引用:
請大家多多指教 !

第一次入 game 使唔使 入 code ? 定本身已 free 一個月 ?
Aegis 和大部份日服,已經不能創新角色

就算有角色在server裏
以Aegis計 現在用自動程式login,要撞好幾小時

官方說9月4日 會增加server

這幾天還是等一下吧
舊 09-01-13, 08:21 PM   #191
okabe

引用:
請大家多多指教 !

加下連入GAME都難
要入邊個服都無得你選擇

尼隻GAME加下一定要入CODE先可以玩到
一入CODE就正式計數
舊 09-01-13, 08:21 PM   #192
黑澤夜
Crazy Gamer

下 ............仲諗住今日有得玩 ...........
有冇話限開幾多個新角 ?
舊 09-01-13, 08:31 PM   #193
frc4a

引用:
下 ............仲諗住今日有得玩 ...........
有冇話限開幾多個新角 ?
一個server好像能開8個新角
基本上 今天只有少部份歐美server能玩.

這個遊戲節奏很慢,頭幾級也試不到什麼出來

還是等到9月4日再玩吧
舊 09-01-13, 08:36 PM   #194
黑澤夜
Crazy Gamer

好的 , 唯有等到 9 月4 日吧 T__T
舊 09-01-13, 08:42 PM   #195
frc4a

引用:
好的 , 唯有等到 9 月4 日吧 T__T
或者可以試下 香港凌晨時間

創角色 及 遊玩
舊 09-01-13, 08:59 PM   #196
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我日日都係11:00pm玩到兩點
7:00am玩到9:00返工,先有得玩

其他時間算吧啦

舊 09-01-13, 09:48 PM   #197
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
一點打到九點半
終於斷左

又入得番

此篇文章於 09-01-13 09:52 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 09:49 PM   #198
黑澤夜
Crazy Gamer

玩到 la !!!!!!!!!!!!!!!!!
我死都唔出返去 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
舊 09-01-13, 10:14 PM   #199
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
6點幾入event被佢踢左出黎之後, 經過4個鐘Login Fantasy XIV終於玩得返正傳
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 10:20 PM   #200
黑澤夜
Crazy Gamer

好奇怪 , 玩 FF14 果時個畫面d邊邊位出唔晒 , 係咪有得較 .
同埋我冇入 point 都有得玩既 ?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 990 03-07-24 06:11 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:59 PM

手機版 | APP版