Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-11-12, 04:18 PM   #51
s300983
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
唔知係咪update

上次話試佢新個張1gb

點知唔記得左

同埋我想問佢續期係咪一定要有日本住址/日本credit card??
續期唔洗日本地址/日本信用卡
我續過幾次, 連AE都用得-0-

你最好係, 開個bmobile account, 然後用緊張bmobile時, login入去,
咁就會link左你張卡同埋個account, 以後睇deadline都方便D~
s300983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 04:23 PM   #52
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
我以前去旅行社買野冇大家咁多鑊氣... XDD

轉眼間就96...

舊 04-11-12, 04:30 PM   #53
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我都想要bmobile
不過七月先要
有冇GAF友會之前開通用過?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 04:35 PM   #54
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Paptimus 查看文章
5/5-12/5
U300有冇興趣?

引用:
作者: Squaresoft 查看文章

轉眼間就96...
我好少幫襯旅行社, 係都唔係勁大間果D~
都係D "FD"果類~

我一返黎, 佢就升升升 @W@

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我都想要bmobile
不過七月先要
有冇GAF友會之前開通用過?
有/
你會唔會有興趣?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 04-11-12 05:00 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 04:38 PM   #55
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
我6月中
未firm實

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 05:03 PM   #56
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: irismong 查看文章
U300有冇興趣?

我好少幫襯旅行社, 係都唔係勁大間果D~
都係D "FD"果類~

我一返黎, 佢就升升升 @W@

有/
你會唔會有興趣?
正想要u-300

舊 04-11-12, 05:06 PM   #57
irismong
Goo ◕ ω ◕

PM傾啦呢D @@"

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 04-11-12, 05:15 PM   #58
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
其實我阿媽有部SH07D,我想問係咪買張3G儲值咭就可以打電話或者上網?幾多錢左右?

舊 04-11-12, 06:35 PM   #59
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
第一次去日本...
想問問
大家都係去到日本先換日元定係香港換定先?
價錢上差別大唔大?

係日本用信用卡找數(VISA)又是否可以?

升上9.6...SAD

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 06:52 PM   #60
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: s300983 查看文章
續期唔洗日本地址/日本信用卡
我續過幾次, 連AE都用得-0-

你最好係, 開個bmobile account, 然後用緊張bmobile時, login入去,
咁就會link左你張卡同埋個account, 以後睇deadline都方便D~
不過佢要半年內續一次
有時半年去唔到一次就蝕水

引用:
正想要u-300
platinum 同u300 我都用過

感覺真係差dd
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 06:57 PM   #61
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
第一次去日本...
想問問
價錢上差別大唔大?

升上9.6...SAD
我響HK 換定
唔夠可以響ATM 禁
最少拿10000YEN
每次收110 YEN 手續費

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 07:17 PM   #62
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
第一次去日本...
想問問
價錢上差別大唔大?

升上9.6...SAD
港幣去到日本唔係度度都可以換(人地話)

日本用信用卡沒問題~推薦用中銀銀聯~唔洗手續費(有些銀行的銀聯要)
部分百貨公司有DISCOUNT~~個exchange rate靚過晒你同其他銀行換

引用:
作者: rorimoe 查看文章
去京都奈良Kansai Thur Pass 夠玩啦
張pass 包埋京都市bus
由手機版發出
只去京都奈良其實連Kansai Thur Pass都不用買

當然如果唔care $$$~~唔care回不到本~~用佢是方便啦不用買車票

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 07:37 PM   #63
s300983

註冊日期: Aug 2008
引用:
不過佢要半年內續一次

感覺真係差dd
可以半年咁耐?我以為係服務完左後既60日內…
我計,一年去四次就剛剛好

唔洗去搶二手卡,又唔洗煩開通
s300983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 08:22 PM   #64
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
5/5-12/5
同我同日去/番

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 08:25 PM   #65
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:

轉眼間就96...
仲未兌...又要等一排先 (嗚嗚~~
魔法小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 08:31 PM   #66
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
同我同日去/番
都話我地3個同日去同日回嘛

舊 04-11-12, 08:39 PM   #67
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Hitomi 查看文章

日本用信用卡沒問題~推薦用中銀銀聯~唔洗手續費(有些銀行的銀聯要)
部分百貨公司有DISCOUNT~~個exchange rate靚過晒你同其他銀行換

只去京都奈良其實連Kansai Thur Pass都不用買

當然如果唔care $$$~~唔care回不到本~~用佢是方便啦不用買車票
你個張銀聯係咪雙幣個隻?

舊 04-11-12, 08:40 PM   #68
BOYBOYBOY

引用:

轉眼間就96...
市跌又搞到走晒去買YEN

舊 04-11-12, 08:48 PM   #69
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
http://www.keiunkan.co.jp/index.html

有無人去過呢度避世
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 08:51 PM   #70
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
你個張銀聯係咪雙幣個隻?

我已經試驗左look過一次~有d地方銀聯買野有5%discount

本身discount左的product都可以discount 5%

夠10,000yen又可以退稅

個rate又好

舊 04-11-12, 09:17 PM   #71
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: irismong 查看文章
好~

其實如果我想住果間赤阪自己book唔係咁貴~
我諗我都應該會拆散黎訂
CHECKED

不過呢個1500蚊係行內價來的
可以叫我老爸幫我用呢個價買
但仲要CHECK埋酒店~

你會幾時去? 睇下幫唔幫到你.

此篇文章於 04-11-12 09:21 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 09:21 PM   #72
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:

我已經試驗左look過一次~有d地方銀聯買野有5%discount

本身discount左的product都可以discount 5%

夠10,000yen又可以退稅

個rate又好

Tokyo Hands 果次問 Porter 袋
個 sales 用國語都係咁樣同我講
等於可以拎到九折

話時話
d 日本人 sales 國語講得咁好o既
肯定講得好過我
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 09:44 PM   #73
BOYBOYBOY

引用:
作者: ammms 查看文章
Tokyo Hands 果次問 Porter 袋
個 sales 用國語都係咁樣同我講
等於可以拎到九折

話時話
d 日本人 sales 國語講得咁好o既
肯定講得好過我
人地真係訓練有素,9折買袋都抵

舊 04-11-12, 09:45 PM   #74
leotam3

註冊日期: Oct 2003
星期六4點幾係成田換jr pass+買(nex+suica)會唔會好耐?
想換晒成程d飛(10張左右), 怕要等好耐

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-12, 09:50 PM   #75
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
不過佢要半年內續一次

感覺真係差dd
白金同1GB差唔多快
但係價錢爭咁遠, 用1GB好過~ @@

引用:

其實我反而想知, 用銀聯卡去果D百貨公司買野
只係買1千YEN野都好, 照有5% OFF??
個rate有幾靚 ._.?

引用:
作者: s300983 查看文章
可以半年咁耐?我以為係服務完左後既60日內…
我計,一年去四次就剛剛好

唔洗去搶二手卡,又唔洗煩開通
係60日 = =

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
CHECKED

不過呢個1500蚊係行內價來的
可以叫我老爸幫我用呢個價買
但仲要CHECK埋酒店~

你會幾時去? 睇下幫唔幫到你.
25-28

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
さがら総「変態王子と笑わない猫。」Blu-ray BOX 2016年5月25日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 175 07-11-17 10:16 PM
小畑健 x 大場つぐみ「バクマン。」実写映画化 2015年公開決定!丨佐藤健&神木隆之介主演 爽神 日本動漫畫討論版 750 10-05-15 12:13 AM
カヅホ「キルミーベイベー」Blu-ray BOX化 supermanlady 日本動漫畫討論版 68 04-27-15 06:08 PM
緑川ゆき「蛍火の杜へ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 16 02-28-12 04:16 PM

現在的時間是 11:47 PM

手機版 | APP版