Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-18, 05:34 PM   #601
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: D.K. 查看文章
可能巴哈賣GAME 賣得多, 版主有得分帳?
呢度都可能有人有帳分啦

舊 02-08-18, 05:43 PM   #602
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
睇個SPEC同生產線點玩架啫,如果係新加強版既,SLIM仲可以不斷搞COST DOWN吸LIGHT USER,高不成低不就PRO嘛…
當然,亦可以係棄SLIM,做COST DOWN PRO,不過在下覺得前者成效同難度都係前者好啲咁解。

太難會令玩家卻步嘛
以前的呂布普攻玩家一下就紅血都沒令人卻步了..

舊 02-08-18, 05:54 PM   #603
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
邊有,好似1年有1餐飯食,抽下獎咁
果D出得枱面講啫, 唔代表....
雖然巴哈唔知, 但之前mobile01 版主唔係真係有收三叔$咩?

引用:
作者: STRIFE 查看文章
呢度都可能有人有帳分啦
我想分帳, 有冇門路?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 05:57 PM   #604
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
借post問一問,
PS4同類型會比較推薦無雙7,戰無雙4, 定係basara4??

利申,只玩過無雙3,4, 大蛇同basara3
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 06:04 PM   #605
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
以前成日見D巴哈仔話online game D版主好多都
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 06:22 PM   #606
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
玩左陣....悶到抽筋
騎住隻馬跑一大輪, 然後見到一堆人, 跟落馬斬幾野咁囉
然後又一堆無聊既mission.....你估阿叔家陣好得閒咩
我都唔講lag 唔lag 喇, 件事節奏真係好大問題
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:01 PM   #607
lkw2005

註冊日期: Jun 2013
由4玩到而家,見佢今次大革新買左tresure box支持下

不過玩完黃巾之亂感覺到唔知玩左咩後

呢隻可能係最後一隻捧場既真三國無雙

要動作流暢,無
要臨場感,又無
諗住都有故事過場CG睇下,夠膽死全場得一段

就如玩完黃巾之後彈隻盃一樣,時代終結,真三國無雙時代真係終結了
鈴木最好都快點了結埋自己
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:14 PM   #608
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
岩岩去左U仔睇,真係笑死。
都唔明點解買之前唔收集下D資料同睇下大家各種分析去判斷…
買完玩左一陣先知中哂伏……
雖然我都預左亦(好黑心)期待呢次真三八要幾差得幾差。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:16 PM   #609
權愛真

引用:
作者: lkw2005 查看文章
由4玩到而家,見佢今次大革新買左tresure box支持下

要動作流暢,無
要臨場感,又無

就如玩完黃巾之後彈隻盃一樣,時代終結,真三國無雙時代真係終結了
巴打又係勇士之一?………
呢D事前已經知道…。唉。

PS. 唔係今日先講,一日有鈴木係度,都唔使指意真三系列會有「正面突破性」既進步。
今次八次係就係突破性,但完全係負面。
舊 02-08-18, 07:18 PM   #610
權愛真

引用:
作者: Penny仔 查看文章
玩左陣....悶到抽筋
騎住隻馬跑一大輪, 然後見到一堆人, 跟落馬斬幾野咁囉
然後又一堆無聊既mission.....你估阿叔家陣好得閒咩
我都唔講lag 唔lag 喇, 件事節奏真係好大問題
現在連平時有好多盲忠洗白既A9VG個邊,
都有大量中伏、負評帖!
真係一發不可收拾。

睇人直播,有8成時間係四周跑……得個跑字。
幀數又低……
據知最低FPS會跌到1X-20左右。
舊 02-08-18, 07:28 PM   #611
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
我一開機時,簡直唔敢相信自己眼睛,目測最低只有20fps上下,而家証明我無睇錯。
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:31 PM   #612
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
我地講左成年都中伏其實都唔可以叫中伏啦
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:35 PM   #613
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
咁呢個世界唔係得GAF,都唔會全部人都會做research
買部成萬蚊既手機都會「中伏」
何況隻500有找既game

亦好多人係專登踩落去

舊 02-08-18, 07:39 PM   #614
yorkyork

註冊日期: May 2010
最和諧應該得巴哈,
因為負面都比人刪晒
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 07:39 PM   #615
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
睇左人玩2分鐘
嘩勁

跳格跳到好似廿年前既ONLINE GAME咁
竟然夠疆攞出黎賣

我地都係講隻GAME唔方好玩遮,估唔到低處未算低

此篇文章於 02-08-18 07:46 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 08:02 PM   #616
權愛真

引用:
作者: yorkyork 查看文章
最和諧應該得巴哈,
因為負面都比人刪晒
無咩野,真係唔好哂時間係巴哈度留言。
一來個度開帖既人/留言既人,都可以自行刪除人地回應佢既留言,
同埋連版主都會刪走d負評既人……真係……

引用:
作者: Kain 查看文章
我地講左成年都中伏其實都唔可以叫中伏啦
真係講到口水都乾。
前面我地既各種分析,依家出到黎既「完成品」亦果然係咁……
有唔少人直言話呢隻八代係「垃圾」。
我地真係算好好,可能畢竟本身都係忠實支持者,好難聽既字眼都唔多見…
大家點到即止。

PS. 有部份人可能平時比較忙,較少留意網上既野,呢d玩家會中伏,係情有可原。
但刻意俾錢去中伏既,就無得好講。始終價值觀既野,大家都唔同。
有錢人唔會志在幾百蚊既!真係中哂伏,最多咪賣/儲起黎。

不過為左要暗榮重重跌一鑊,最好就係唔好買。買左真係唔想再玩就賣返出黎,
等d仍想買既人可以買二手就算。
舊 02-08-18, 08:02 PM   #617
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:

要動作流暢,無
要臨場感,又無

勇士, 精彩精句。
其實忠實fans有愛先傷心,比意見光榮改善一下咋。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 02-08-18 08:49 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 09:08 PM   #618
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
即是咁的 其實有係度耐既版友都知我同某幾個版友其實一路都好撐無雙系列 就算有鬧隻game都好少會話隻無雙唔好玩之類
但你見我地幾個全部睇完Demo同堆片就直頭縮手都應該要知大味啦話

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 09:36 PM   #619
lkw2005

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
勇士, 精彩精句。
其實忠實fans有愛先傷心,比意見光榮改善一下咋。
其實未出都已經估到係7將星既巨大版,係無諗到會差到咁
回望返5其實又唔係真係咁差,連舞同埋戰場自由度,係衰在大幅削減武將
5先係真正革新,即使唔認同都無得否認佢係畫面最靚的一代

點解唔可以每一代都繼承返上一代好既野,係要整到唔知似咩
而家話佢芒亨採集又唔係,刺客暗殺又唔係,無雙割草都唔係,我到底玩緊D乜?
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 09:42 PM   #620
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
> PS4同類型會比較推薦無雙7,戰無雙4, 定係basara4??

戰無4 \ 真田丸
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 09:45 PM   #621
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
如果要抄,應該抄中土,攻守城,說得來收集武將,有鬥技埸等重有趣

舊 02-08-18, 09:50 PM   #622
權愛真

引用:
其實未出都已經估到係7將星既巨大版,係無諗到會差到咁
回望返5其實又唔係真係咁差,連舞同埋戰場自由度,係衰在大幅削減武將
5先係真正革新,即使唔認同都無得否認佢係畫面最靚的一代

點解唔可以每一代都繼承返上一代好既野,係要整到唔知似咩
而家話佢芒亨採集又唔係,刺客暗殺又唔係,無雙割草都唔係,我到底玩緊D乜?
五代既畫面優化真係做得唔錯,畫面公認係令玩家睇得好舒服,
光度真實、又有好乾淨既感覺。臨場感亦好高!
呢方面連之後既六、七代都明顯不及。
好簡單舉個例子,六代既人物、過場動畫會更加明顯,畫面偏暗、每個角色都好似搽左好多油上塊面咁!

七代叫做好少少。係去到PS4版七代with猛將傳,畫面質素先有所回升。

五代之所以成為黑歷史之一,係因為暗榮趕時間,明明頂盡只完成左一半,都照賣出黎!
大幅削減武將、大量重覆模組。耐玩性好低!

前面我都唔止一次話,暗榮成日都係唔識繼承返上一代好既野!
今次八代又係咁!不斷犯重覆既錯!(鈴木一日係度,都會係咁……)
上集最大優點既全獨立模組、IF線……通通無理咁拔掉。
舊 02-09-18, 12:57 AM   #623
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
pro機機主 岩岩打完張角
隻game地圖認真大到不知所謂
連d teleport(可以大map揀據點直飛)都多到不知所謂 完全唔知open world意義何在
d side quest重覆到痴線 改左npc名同類任N個 (敢死兵,刺客,黑商,兵長,etc)
pro機玩大部分時間無lag係入張角城 佢不停落雷有時窒
d bug 多到..... down追中冰d敵人會一睡不起,npc會卡牆,城度打d敵人會飛左入牆去另一個空間
攻城車極度低能...等佢爆門我都爬牆入左去
最犀利都係弓 射人幾高lv都一箭死 (未被發現狀態)
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 09:17 AM   #624
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: kanone 查看文章
pro機機主 岩岩打完張角
隻game地圖認真大到不知所謂
連d teleport(可以大map揀據點直飛)都多到不知所謂 完全唔知open world意義何在
d side quest重覆到痴線 改左npc名同類任N個 (敢死兵,刺客,黑商,兵長,etc)
pro機玩大部分時間無lag係入張角城 佢不停落雷有時窒
d bug 多到..... down追中冰d敵人會一睡不起,npc會卡牆,城度打d敵人會飛左入牆去另一個空間
攻城車極度低能...等佢爆門我都爬牆入左去
最犀利都係弓 射人幾高lv都一箭死 (未被發現狀態)
連你都插得咁勁,似乎真係非一般伏

舊 02-09-18, 09:53 AM   #625
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
尋晚之後再打多2個鐘終於知到隻game有咩好玩d既地方
劇情去到同袁紹集合 我無理故事南下落去睇風景順手試下20lv用弓暗殺d 5x lv
結果都係一箭死 但一失敗俾人發現就俾人追
變左玩刺客教條三個版甘
今晚再試下有冇咩特別野玩
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 06:03 AM

手機版 | APP版