Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-11-14, 08:11 PM   #476
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
究竟邊個先似香港掌門人
至少人地肯學番你本土語言先囉

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-14, 03:16 PM   #477
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
豆粉兩茶匙...

引用:
3間傳媒接獲可疑信件 警稱重視全面調查
HKT 15:08

特首辦、長江中心及3間傳媒機構,都收到可疑信件,截至下午,警方共接到6宗報案。 警方經調查後,相信特首辦收到的一封含白色粉末的可疑信件,內藏粉末是豆粉。至於3間收到信件的傳媒機構,分別位於大埔、將軍澳和九龍灣。 警方表示,十分重視事件,會從多方位多角度展開全面調查。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-14, 03:19 PM   #478
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有無送比東方?

舊 03-04-14, 03:52 PM   #479
david
The One

註冊日期: Mar 2002
繼續轉移視線,仲要係做得好兀突O個隻...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-14, 04:02 PM   #480
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
豆粉都驚餐死,咁大陣象

D差佬真係好得閒
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 12:46 AM   #481
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 小嘉 查看文章
豆粉都驚餐死,咁大陣象

D差佬真係好得閒
你仲記唔記得九一一果年美國果尐炭疽菌信件,
呢尐野點可以唔驚? 唔怕一萬至怕萬一

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 01:30 AM   #482
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
特首辦、長江中心及3間傳媒機構>> 唔知係邊3間傳媒機構, 暫時真係睇唔倒呢堆野之間有任何共通點

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 02:04 AM   #483
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: YHW 查看文章
特首辦、長江中心及3間傳媒機構>> 唔知係邊3間傳媒機構, 暫時真係睇唔倒呢堆野之間有任何共通點
特首辦及八間金融傳媒機構先後收到含粉末信件
04/03/2014 8:23PM

特首辦及多間金融及傳媒機構 , 先後收到可疑信件, 內有白色粉末, 信件內容涉及對投資服務的投訴 , 警方調查後相信這些粉末是豆粉.
警 方上午約十一時接報, 指特首辦收到一封內含白色粉末的信件, 之後兩間位於中區的金融機構 , 四間位於將軍澳、牛頭角、大埔及北角的傳媒機構 , 以及兩間位於灣仔及西區的機構職員亦報案, 指收到一封相同的信件. 警方將九宗案件合併, 列作刑事恐嚇案跟進 , 正調查是否與去年十一月下旬, 在多區發生的四宗刑事恐嚇案件有關, 暫時未有人被捕.
警方強調十分重視事件, 提醒市民如果接獲可疑郵件, 應保持冷靜 , 避免開啟, 並立即向警方報案.

信報話收到

將軍澳 CCTVB?
牛頭角 信報
大埔 東方,南華早報
北角 經濟日報,大公

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 03-05-14 02:10 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 10:02 AM   #484
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
將軍澳仲有蘋果

舊 03-05-14, 10:51 AM   #485
J+1
望過黎呀!!!!!!

東方仲係大埔??中央10台呢...
由手機版發出
舊 03-05-14, 11:08 AM   #486
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
自演乙

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 01:15 PM   #487
david
The One

引用:
作者: 風音 查看文章
自演乙
小學雞級數般的明顯。

---
舊 03-05-14, 01:24 PM   #488
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
過多幾日都捉唔到人就明顯知道係共產黨搵人做架啦

舊 03-07-14, 05:19 PM   #489
J+1
望過黎呀!!!!!!

梅,係台灣的梅
花,係獨立的花

不遲不早呢個時間係官媒講台獨,香港完了
引用:
梁振英指梅花耐寒能受壓較像他性格
商業電台 - 3小時前

正在北京的行政長官梁振英,接受中央人民廣播電台訪問時表示,最好的減壓方法是晚上在家裏的小院種花、種菜和種瓜。他又表示,梅花耐寒,能夠承受壓力,在嚴寒的冬天,梅花都能夠撐得住,認為較像他的性格。
由手機版發出
舊 03-07-14, 05:30 PM   #490
david
The One

越O黎越覺得佢各方面O既智慧比小布薯都要低...

---
舊 03-26-14, 08:44 AM   #491
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

施政進度良好

http://www.news.gov.hk/tc/categories...ickList=ticker

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 03:24 PM   #492
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
8萬5 已經唔存在
港人港地「樓市過熱時先用」

由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 07:02 PM   #493
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
落實共匪政綱和施政報告的進度良好,當局將繼續爭取逐一完成共匪有關承諾

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 06-20-14, 01:29 AM   #494
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

梁振英:願拆特首別墅配合規劃

舊 06-20-14, 12:38 PM   #495
david
The One

引用:
是由城市規劃來決定的
究竟背後係邊堆東東決定,你懂的。

---
舊 06-20-14, 04:02 PM   #496
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

香港地笑話

梁振英:「人人為我、我為人人」
立法會財委會今午將就新界東北發展計劃前期撥款表決,特首梁振英在表決前夕在個人網誌發表一段影片,形容今日反對新界東北發展的人,亦是政府發展新市鎮的受惠者,促請全港市民本著「人人為我、我為人人」的精神,支持新市鎮發展,以免香港的樓價、租金不斷上升。

舊 06-20-14, 04:20 PM   #497
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
天真689
起果幾幢公屋壓咩樓價呀

地鐵加價你都壓唔到啦
仲話壓樓價
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-14, 04:21 PM   #498
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
> 促請全港市民本著「人人為我、我為人人」的精神,支持新市鎮發展

噤巴閉咪叫城規會強制18 區毎一個區都要起個公共骨灰龕場囉

返正成日話全港骨灰龕位不足架啦, 到時咪睇吓你果班有錢人朋友buy 唔buy 你囉 //

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-14, 04:24 PM   #499
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: ZlWS 查看文章
香港地笑話

梁振英:「人人為我、我為人人」
立法會財委會今午將就新界東北發展計劃前期撥款表決,特首梁振英在表決前夕在個人網誌發表一段影片,形容今日反對新界東北發展的人,亦是政府發展新市鎮的受惠者,促請全港市民本著「人人為我、我為人人」的精神,支持新市鎮發展,以免香港的樓價、租金不斷上升。
佢快D落台就真係人人為我我為人人啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-14, 12:23 PM   #500
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢快D落台就真係人人為我我為人人啦
粒棋唔同左姐,本質上跟本無變
咁我寧願佢地個邊有個豬一般既隊友啦
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
梁振英:雙非子女不應有香港人身份 明年私院雙非孕婦名額應為零 cnw1126 ~清談館~ 88 06-21-13 04:18 PM
[飲食新聞] "出前一丁"每包售$4.40...痴線! Busconcamp 飲食版 48 07-27-08 07:31 PM
痴線~ Sgodkyo ~清談館~ 11 02-23-05 01:15 PM
嘩~~~痴線架,賣成咁都得 kenpeter 電視遊戲討論版 115 11-16-04 11:23 AM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版