Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-23-17, 12:53 PM   #5151
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
其實遲d應該switch主機會內置埋1-2switch, 好似wii u 內置左nintendo land一樣
不過應該都要1年後先會咁出
alien1020hk 目前離線  
舊 03-23-17, 12:56 PM   #5152
alien1020hk

其實無人知道4月尾會唔會仲缺貨, 好似ps4 pro 好似都缺左好耐
但我覺得如果你係為mario kart8而入ns..其實訂蘇x套裝都唔差
起碼確保你出mk8時就有得玩..唔洗到時又缺貨
舊 03-23-17, 01:01 PM   #5153
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
之前見H game舖FB講個訂購價係$428,咁你訂$399都算平吧?

其實MK8D仲有無普通、特別版或同梱版?

見佢用Wii年代隻MK咁一樣有出"空氣軚"配件放個手制落去玩的。
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
Mario Kart 8 普通版出在係WII U到, 另外可以買兩個DLC

而今次Switch版 MK8係包埋兩個DLC及新人物..所以先叫豪華版
我知佢Mario Kart 8 Deluxe,個Deluxe係因為包埋WiiU版DLC等追加嘢。

我其實係想問下佢有無出GAME+特別版手制、GAME+果個"空氣軚"配件,
GAME+"空氣軚"配件+amiibo之類的版本。

引用:
作者: Killer 7 查看文章

點解唔買數位版,換帶咁麻煩又要捱炒,switch實體連最有價值o既說明書都消失了,就個人而言我已經諗唔到買實體理由了
咁MK系列有買開都想有返個實體版儲同玩的。
同埋佢下載版個定價唔會比實體版平吧?

其實香港Nintendo Switch有自己地區版本的網絡商店(係咪叫Nintendo eShop)未?

反而宜家我玩XBOX ONE同PS4就真係下載版多過實體版了。

搭問如何從包裝上分別一隻NS GAME係全新未開封的呢?

引用:
作者: 新月 查看文章
大舖買可以碌卡
睇下自己張卡有咩優惠

不過通常呢d時候,街舖個價會做到好低
會唔會鬼你就另一回事

所以自己衡量
其實我覺得Nintendo Switch係香港根本都無乜缺貨問題,
次次經過game舖都有貨,不過一係套餐食骨價,一係淨機公價加$200-350左右。
因為唔認同呢種做生意的手法就索性唔買了…

所謂缺貨就係果d有得分期付款或者公價賣淨機/套裝機的大舖…

此篇文章於 03-23-17 01:14 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 03-23-17, 01:02 PM   #5154
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
蘇寧個網,紅藍已經極速完售...
kita 目前離線  
舊 03-23-17, 01:06 PM   #5155
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
其實我覺得Nintendo Switch係香港根本都無乜缺貨問題,
次次經過game舖都有貨,不過一係套餐食骨價,一係淨機公價加$200-350左右。

所謂缺貨就係果d有得分期付款或者公價賣淨機/痔裝機的大舖…
MK8一出果d哽骨貨會立即俾人掃清埋

好似真係有人咁認為

仲有人肯接批potential次貨已經偷笑啦
仲諗住炒

此篇文章於 03-23-17 01:11 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線  
舊 03-23-17, 01:07 PM   #5156
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
無錯
根本無缺貨
一路日日都賣緊
背後既野大家無謂猜測
岩咪買,唔岩咪第二間

無論店定消費者
都係一樣輸打贏要
做得價低,就去買
價貴,抵制唔買
講咩大條道理,最尾都係錢字
新月 目前離線  
舊 03-23-17, 01:09 PM   #5157
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
好彩無買pro掣住,不過愈玩得耐就覺得joycon完全唔好手感
雙打俄羅斯更加係災難

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-23-17, 01:23 PM   #5158
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
引用:
睇完S電器舖個價都諗緊訂唔訂,
始終唔係好想食1-2-Switch…
同埋要全訂又無得退換…
如果係佢舖買都應該有得check下機身有無花,件齊唔齊先比錢吧?

套裝 $3086 - 主機 $2340(公價) - 1-2-Switch $299-318(街價,下跌中),
即係隻Mario Kart 8 Deluxe $428至447左右。

http://www.hksuning.com/index.php?ro...roduct_id=1622

任天堂 (Nintendo) Switch 組合套裝 【捆綁:任天堂 Switch 1-2-Switch 遊戲軟件*1 和 任天堂 Switch Mario Kart 8 Deluxe 遊戲軟件*1】
預售商品,預計4月28日後開始發貨,落單後不設退換。需付全額定金。
價格HK$3,086.00
多謝C兄報料。
見到建行銀聯仲有得滿$3000回$200,即係忍唔到手買佐

舊 03-23-17, 01:29 PM   #5159
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
多謝C兄報料。
見到建行銀聯仲有得滿$3000回$200,即係忍唔到手買佐
恭喜,其實應該多謝再樓上果位版友~!
WOW,仲有$200回贈咁好~!夠晒買原裝套+貼。

舊 03-23-17, 01:53 PM   #5160
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
http://segmentnext.com/2017/03/23/3d...o-switch-dock/

好想要隻咁細嘅dock

舊 03-23-17, 02:34 PM   #5161
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
我知佢Mario Kart 8 Deluxe,個Deluxe係因為包埋WiiU版DLC等追加嘢。

我其實係想問下佢有無出GAME+特別版手制、GAME+果個"空氣軚"配件,
GAME+"空氣軚"配件+amiibo之類的版本。

咁MK系列有買開都想有返個實體版儲同玩的。
同埋佢下載版個定價唔會比實體版平吧?

其實香港Nintendo Switch有自己地區版本的網絡商店(係咪叫Nintendo eShop)未?

反而宜家我玩XBOX ONE同PS4就真係下載版多過實體版了。

搭問如何從包裝上分別一隻NS GAME係全新未開封的呢?

所謂缺貨就係果d有得分期付款或者公價賣淨機/套裝機的大舖…
1: Mario Kart 8 Deluxe冇出其他ver.

2: 新NS game係有個透明袋(包CD果D), 唔係收縮膜來包
lodoss 目前離線  
舊 03-23-17, 02:41 PM   #5162
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 神龍 查看文章
細係好,但咁樣好易一撞就甩/跌,仲傷呀

舊 03-23-17, 03:00 PM   #5163
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
細係好,但咁樣好易一撞就甩/跌,仲傷呀
方便帶出街丫
原裝個件易刮花又阻礙散熱嘅垃圾都唔見得係好啦

舊 03-23-17, 03:16 PM   #5164
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
方便帶出街丫
我覺得可以原裝CUT2/3就OK了
唔明點解要去到咁高身. 太矮又驚唔小心拎出黎時整到個USB頭"咬"左JEI
mouseccy 目前離線  
舊 03-23-17, 03:21 PM   #5165
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
方便帶出街丫
引用:
作者: mouseccy 查看文章
我覺得可以原裝CUT2/3就OK了
唔明點解要去到咁高身. 太矮又驚唔小心拎出黎時整到個USB頭"咬"左JEI
未接觸到實物,所以只係憑感覺而已

舊 03-23-17, 03:24 PM   #5166
alexlau2014
Junior Member

註冊日期: Dec 2014
《Eshop買遊戲問題》
1) 如果我用acc1係Eshop買了一隻遊戲A並下載了。我把我的acc1從我的NS登出,這個遊戲A會有什麼變化??
2) 知道遊戲Save是跟機的,acc1有一個遊戲A的Save,我把我的acc1從我的NS登出,這個遊戲A的Save會有什麼變化??

Sent from my iPhone using Gaforum
alexlau2014 目前離線  
舊 03-23-17, 03:29 PM   #5167
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
綜合左reddit 同gamefaq 多位鬼佬嘅review
pro 制暫時設計上有兩大問題
1個係快速用joystick 向同一方向flip 果陣, 會回彈去相反方向, 你可以係炸彈人個shop到試下...我試左.真係會反方向彈...好難揀item
(有鬼佬話彈弓用耐左會變正常, 我唔知道. 但wiiu pro 係從來都無呢個問題)

第二個問題就係d pad, 個下制stiff 過其他三個方向 (你可以睇個button slot, 因為個制下面係弧形, 個dpad下制slot 會深左)
加上個制可以一下press 晒四邊. 搞到好易按左右都會變上制
玩俄羅斯果陣最易發現, 玩shovel knight 時都會容易出左魔法.

我換左制都係有呢2個問題, 中晒

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-23-17, 03:32 PM   #5168
redcreature

註冊日期: Aug 2007
老任回应joycon問題

http://chinese.engadget.com/2017/03/...ect-variation/
redcreature 目前離線  
舊 03-23-17, 04:32 PM   #5169
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
引用:
作者: redcreature 查看文章
即是下批就可以出手了
或者係任記官網買個D都無問題啦
haluforever 目前離線  
舊 03-23-17, 05:01 PM   #5170
阿悶.

註冊日期: Mar 2006
報告, so零網賣曬啦, 我估賣左五個鐘左右, 頭兩粒鐘都仲有藍紅, 之後就淨返灰機, 估計貨量非常多, 不過我click來click去始終冇落單, 對我來講mariokart 8都係骨, 因為mariokart 8玩到厭左啦, 包曬DLC都係咁話, 作為機迷, 我淨係支持佢部機算啦, 拒絕任購買任何直port的game. 只玩新game, 老實我寧願佢做返Zelda package.
阿悶. 目前離線  
舊 03-23-17, 05:21 PM   #5171
天恨情

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 阿悶. 查看文章
報告, so零網賣曬啦, 我估賣左五個鐘左右, 頭兩粒鐘都仲有藍紅, 之後就淨返灰機, 估計貨量非常多, 不過我click來click去始終冇落單, 對我來講mariokart 8都係骨, 因為mariokart 8玩到厭左啦, 包曬DLC都係咁話, 作為機迷, 我淨係支持佢部機算啦, 拒絕任購買任何直port的game. 只玩新game, 老實我寧願佢做返Zelda package.
zelda咪又係直port
天恨情 目前離線  
舊 03-23-17, 05:22 PM   #5172
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 天恨情 查看文章
zelda咪又係直port
Zelda 當雙平台,同步出

信長 目前離線  
舊 03-23-17, 05:28 PM   #5173
alien1020hk

引用:
作者: 阿悶. 查看文章
我覺得呢個組合唔錯..話哂4月28日先出貨
若果你係為zelda買ns,應該一早已係1-2月已訂左ns
現在佢用mk8作為組合..明顯針對不同玩家
舊 03-23-17, 05:48 PM   #5174
新月
Game Master

PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
我覺得呢個組合唔錯..話哂4月28日先出貨
若果你係為zelda買ns,應該一早已係1-2月已訂左ns
現在佢用mk8作為組合..明顯針對不同玩家
換句話說,即係佢唔會返主機貨住
或者返左貨Hold住唔要
呢個價Game hxt已經做緊

尿袋變左Joy con,全不限色,2games 好似係zelda +1,2

一個月後機價係點無人知
我就預佢街賣低過正價
新月 目前離線  
舊 03-23-17, 06:22 PM   #5175
alien1020hk

星期六有魷魚2玩
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版