Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-16, 10:39 AM   #1851
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
基路亞個妹快D走

舊 06-10-16, 11:15 AM   #1852
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Freddy 查看文章
瑪奇RIP
我都幾中意佢,咁就比個變態佬殺左
不過變態佬唔會又去搵團長打過下嘛?
佢而家殺班團員明顯係直接令團長能力消失...
殺左唔等於能力會消失
反而有可能永遠留落本書,仲會勁左
前幾話先講完

而且最初殺既係已經借左能力比團長果2個
如果殺未借既人就講得通
證明希索加唔係以呢個目的對旅團成員出手
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 11:18 AM   #1853
Kain

引用:
作者: casio 查看文章
咁佢都從來冇講話要同團長公平決鬥,之前冇同團長打係在於團長用唔到念打得唔過癮,同公唔公平無關喎
而且真係發脾四,咁佢當場放過麻子亦講唔通,一個輸左冇品嘅人要發脾四仲會睇對象?所以個人覺得挑釁含意多於發脾四
麻子不嬲對佢明顯特別D,有咩出奇
舊 06-10-16, 11:29 AM   #1854
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Kain 查看文章
殺左唔等於能力會消失
反而有可能永遠留落本書,仲會勁左
前幾話先講完
From Wiki "...只要被盜取的人沒有死,就可以永久的使用盜取來的能力..."

另外,聽上面咁多位講希索加的行徑,有很多猜測...個人覺得佢率性而行多...不是為下一次同團長打而做...佢殺人都幾即興

此篇文章於 06-10-16 11:36 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 11:42 AM   #1855
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kircheis 查看文章
From Wiki "...只要被盜取的人沒有死,就可以永久的使用盜取來的能力..."

另外,聽上面咁多位講希索加的行徑,有很多猜測...個人覺得佢率性而行多...不是為下一次同團長打而做...佢殺人都幾即興
開戰解釋果陣有提過偷左流星街某個長佬「死後念會變強」既能力,
所以有機會其餘能力者死左都仲可以收係本書度 (唔知有無解錯)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 11:47 AM   #1856
Kain

引用:
作者: kircheis 查看文章

日月刻印就係原本既人死左先永遠留係本書
仲令到人偶唔會消失
團長先完成到COMBO
殺天線佬同複製佬未必減弱到團長
反而有機會令團長更勁
舊 06-10-16, 12:22 PM   #1857
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
又死者蘇生,仲要咩傷都冇,咁打黎把鬼

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 12:25 PM   #1858
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
富堅生物學係體育老師教的
腦死做心肺復甦有鬼用
不過念既野,我地識條鐵咩
原則上,信念夠強,死剩一個細胞都可以用念具現返成個自己出黎,都仲講得通
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 12:28 PM   #1859
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
到底希索加有無「死」?
呼應開戰前「至死方休」
所以殺複製女同俠客同係同團長既戰鬥一部份,同拆人偶一樣
只係戰場由競技場轉移為成個宇宙
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 04:01 PM   #1860
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
麻子不嬲對佢明顯特別D,有咩出奇
因為我唔覺得真正起咗殺意嘅希索加仲會在乎呢d嘢
而且佢本身有先例俾小岡挑起殺意,之後唔夠一分鐘就忍唔往隨手殺人
所以如果真係仲在乎,就間接証明佢有理性思考,唔係亂發脾四

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 04:05 PM   #1861
Kain

都話特別D,有例外咪有例外
世上邊有人行動永遠係單一PATTERN
發脾四唔代表係痴左線
雖然佢原本就痴線

此篇文章於 06-10-16 04:08 PM 被 Kain 編輯。
舊 06-10-16, 04:46 PM   #1862
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
基路亞個妹快D走
畢索加死梗...
殺左一個...成個家族追殺佢..
一個大哥都夠殺死佢啦...唔駛老豆呀爺出手...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 07:36 PM   #1863
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
其實睇返過程, 左右手, 人類證明都應該係合埋書都唔會消失?
開頭團長合埋書無左評判係FACK希索加?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 07:41 PM   #1864
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: nameH 查看文章
對戰完結,結果團長up咁多野背後原來冇特別原因嗎
咪就係讓條廢柴咁簡單,如果唔講死咗都唔知乜事啦

舊 06-10-16, 07:45 PM   #1865
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢自己都話唔會再要求同團長公平決鬥
目標仲係團長既話應該直接去偷襲團長
同團長有無意願已經無關

係同拆能力無關
純粹係輸左發脾四殺D二打六等自己好過D

點都無好既原因解釋到點解佢無啦啦變左針對旅團架啦
佢就係西人一個
成日話咩減能力,但明明果兩個能力由其神之左右手就係要地利先用得到,團長外面打根本十成唔會用,佢減嚟托咩
輸咗發爛渣就發爛渣啦,班讀者係要幫佢兜

引用:
作者: casio 查看文章
但係以再打過為前提,唔迫團長主動或者有戰意,希索加根本埋唔到團長身,拍賣會篇同選舉篇都講過,團長只要有心避,希索加根本係搵唔到佢
今次團長根本就完成晒約定
我係團長就成班set個陷阱圍殺咗條友算,仲得閒同條輸到癲咗既喪家犬打?

此篇文章於 06-10-16 07:48 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 08:40 PM   #1866
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 爽神 查看文章
今次團長根本就完成晒約定
我係團長就成班set個陷阱圍殺咗條友算,仲得閒同條輸到癲咗既喪家犬打?
問題就係大家都知因為已經團長已經完成約定,明顯以後啋佢都傻
而且上次拍賣會都賣過旅團俾古拉比嘉,以求同團長打鑊
雖然理由只係推測,不過咁同上次有乜分別,只係希索加自己落手同去得更盡啫
極端d講,佢本來就係會做呢種事嘅西人,有乜洗白唔洗白啫,只係問題係佢係唔係真係發脾四,而我覺得唔係啫

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 06-10-16 08:48 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 09:09 PM   #1867
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
腦缺氧同冇血上腦都死唔去?
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 09:56 PM   #1868
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
對上一次旅團篇,
成個旅團13人,死咗胡步勁同柏古,希索加本來就假扮入團,
得返10人,之後GI篇嘉路多入團,就11人,
依家話希索加殺哥路多比同查路拿古(俠客),
唔係只淨9人嗎?定佢計錯定已經又多個入團?
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 10:01 PM   #1869
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能除念佬加入左呢

舊 06-10-16, 11:23 PM   #1870
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
對上一次旅團篇,
成個旅團13人,死咗胡步勁同柏古,希索加本來就假扮入團,
得返10人,之後GI篇嘉路多入團,就11人,
依家話希索加殺哥路多比同查路拿古(俠客),
唔係只淨9人嗎?定佢計錯定已經又多個入團?
由頭到尾,旅團唔係得12人咩?
團長幫大家算命時講過,雖然自己係leader
不過如果自己有乜三長兩短,都要以蜘蛛作為自體(以大局為重)

引用:
作者: Rance 查看文章
可能除念佬加入左呢
我記得有一期,其中一兩頁有寫除念師係到"碳"世界
暗示收左一大筆錢,即係除念成功
以佢功力要入團,有d 難度

此篇文章於 06-10-16 11:29 PM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 11:47 PM   #1871
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
自問自答,Google 左一下,真係有13人
對上一次齊人,已經十幾年前XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 11:50 PM   #1872
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
大家唔使咁認真思考/腦補,隨時係富奸數錯數

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 12:03 AM   #1873
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Sar8 查看文章
基路亞個妹快D走
可能同希索加合作呢
本身佢入團係想消滅旅團
令旅團唔會去攪基路亞

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 12:31 AM   #1874
yorkyork

註冊日期: May 2010
係ptt睇到,希索加係好強的

http://imgur.com/a/fJeLR
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 12:57 AM   #1875
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
由希索加變成
二索加 ( 中二索加)

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 01:25 AM

手機版 | APP版