Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 01:50 PM   #3151
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
掉落地咪算好,我細個同人打兵兵波,佢輸左飛拍打我

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 01:56 PM   #3152
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
大家推薦入幾多個acc
仲有冇其他地區eshop有用的?
我入左一個日一個美
日暫時最好,有三隻demo玩下,最正係方塊
老實平時都係隨便咁對戰下,唔駛買完整版
(如果炸彈人都有demo就正)
你剪我我剪你玩完demo就自動去左比錢
dq有點可惜,一來冇左中文,二來一多怪/人連30f都冇,好lag(呢個幾影響體驗)
明明隻game抵食夾大件,畫面又好好,唔考慮入手

舊 03-04-17, 02:05 PM   #3153
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 野良猫 查看文章
即係主機較咗SLEEP後放番入座佢就會唔開機?
我明你講咩, 係咪手提/Tablet 完, 按左機頂power off ,入Dock .

試過幾次, 入dock 先,先sleep 入dock,power off 再入dock
你入dock 果下,NS 特出的上面會閃,見到電池ICON ,之彼消失,
我理解,佢比提示你, NS 係SLEEP 緊,不過會幫你充連接DOCK 的硬件

唔知係咪正確
power off/無畫面=sleep

此篇文章於 03-04-17 02:12 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 03-04-17, 02:22 PM   #3154
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: Kain 查看文章
其實個制唔好揸就DAY1已經知架啦
最基本既"流線型"3個字都忘記左
將業界20年黎既努力抹殺左
我又唔覺喎, 真心用得好舒服~
呢家反而係用JOY CORN多過PRO制

同埋所謂業界的努力, SEGA退下硬件之後, 未又係得任系肯改手制
lineage19 目前離線  
舊 03-04-17, 02:26 PM   #3155
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
我明你講咩, 係咪手提/Tablet 完, 按左機頂power off ,入Dock .

試過幾次, 入dock 先,先sleep 入dock,power off 再入dock
你入dock 果下,NS 特出的上面會閃,見到電池ICON ,之彼消失,
我理解,佢比提示你, NS 係SLEEP 緊,不過會幫你充連接DOCK 的硬件

唔知係咪正確
power off/無畫面=sleep
我自己都亂咗

程序係咁
手提MODE關機(唔係SLEEP)>放入DOCK>主機MON著咗(會明顯見到光咗)>
左上方出現電量顯示之後消失>DOCK左下會著咗綠燈>開電視機見到平時關開機個畫面

有冇得設定係關機狀態下放番入DOCK時只要求叉電而唔開機,SLEEP都唔開
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 02:33 PM   #3156
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
另買手制配件有無行貨保養?
Akira 明 目前離線  
舊 03-04-17, 02:36 PM   #3157
信長
The Flash

引用:
我自己都亂咗

程序係咁
手提MODE關機(唔係SLEEP)>放入DOCK>主機MON著咗(會明顯見到光咗)>
左上方出現電量顯示之後消失>DOCK左下會著咗綠燈>開電視機見到平時關開機個畫面

有冇得設定係關機狀態下放番入DOCK時只要求叉電而唔開機,SLEEP都唔開
咁奇怪
我入左dock 就唔會開機

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 02:39 PM   #3158
野良猫
肥倫

引用:
作者: 信長 查看文章
咁奇怪
我入左dock 就唔會開機
咁怪
再去設定度搞下先
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 02:40 PM   #3159
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: lineage19 查看文章
我又唔覺喎, 真心用得好舒服~
呢家反而係用JOY CORN多過PRO制

同埋所謂業界的努力, SEGA退下硬件之後, 未又係得任系肯改手制
咪就係老任自己野都倒退咁算點先

果半截點會好揸
為左整到好潮可以分拆變雙打但係無視左最基本既野
Kain 目前離線  
舊 03-04-17, 02:42 PM   #3160
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: Kain 查看文章
咪就係老任自己野都倒退咁算點先

果半截點會好揸
為左整到好潮可以分拆變雙打但係無視左最基本既野
你覺得唔好揸唔代表其他人唔覺得好揸

同埋我想講, 咁樣分開2截之後個體感操作變得極自然
唔計WIIMOTE, 之前PS3/PS4同WIIU的感體都要用2隻手握住個制去郁係好唔自然

此篇文章於 03-04-17 02:49 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線  
舊 03-04-17, 02:49 PM   #3161
天野
Insane Gamer

有冇得用手製控制完全熄機?
我見到只有sleep mode
要長按機身熄機好煩
天野 目前離線  
舊 03-04-17, 02:49 PM   #3162
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

保護貼邊度平? 最好貼埋
想買Hori隻H9 ,係咪最好係佢?

thanks

neo2046 目前離線  
舊 03-04-17, 02:52 PM   #3163
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 貓太部 查看文章
今朝個仔玩1-2 switch輸咗場乒乓,俾佢將個右邊手掣掉落地,冇事!
任天神原來已經有個仔,真係光陰似箭,日月如梭

neo2046 目前離線  
舊 03-04-17, 02:53 PM   #3164
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
大家推薦入幾多個acc
仲有冇其他地區eshop有用的?
我入左一個日一個美
日暫時最好,有三隻demo玩下,最正係方塊
老實平時都係隨便咁對戰下,唔駛買完整版
(如果炸彈人都有demo就正)
你剪我我剪你玩完demo就自動去左比錢
dq有點可惜,一來冇左中文,二來一多怪/人連30f都冇,好lag(呢個幾影響體驗)
明明隻game抵食夾大件,畫面又好好,唔考慮入手
想問demo隻係dq1定2?
少少lag我接受到,但玩呢類game好似唔使技巧死撳制好似有點無聊,定我唔識玩
WAL1 目前離線  
舊 03-04-17, 02:56 PM   #3165
野良猫
肥倫

引用:
作者: 天野 查看文章
有冇得用手製控制完全熄機?
我見到只有sleep mode
要長按機身熄機好煩
之前我都問過,好似冇
將來睇下會唔會更新

引用:
作者: neo2046 查看文章
保護貼邊度平? 最好貼埋
想買Hori隻H9 ,係咪最好係佢?

thanks
HORI係出名易貼,但最好唔一定係佢
我就等報告先決定買邊隻

依家用緊官套送嗰張頂住先
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 03:12 PM   #3166
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
HORI係出名易貼,但最好唔一定係佢
我就等報告先決定買邊隻

依家用緊官套送嗰張頂住先
https://www.amazon.com/dp/B01NCX8UUG...iglink20241-20

Hori 呢隻 Premium 貼好多 report 話會因為 dock mode 比較熱而甩出黎
enishi 目前離線  
舊 03-04-17, 03:54 PM   #3167
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
188,9H點金源都升左價去到$180

火牛全188都冇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 03-04-17, 04:10 PM   #3168
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
又話4-5千, 又話好景收,明吹水

今日星期六 ,walk in 都係3千鬆D
過多一星期,2千尾吾出奇!!
jyeung1 目前離線  
舊 03-04-17, 04:16 PM   #3169
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: jyeung1 查看文章

先達收都唔代表炒得起, 睇下 ipad 只係代表強國有需求, 有人搵機

睇淘寶多數都係 3000 人仔以下, 只要有貨出價錢應該穩定到
enishi 目前離線  
舊 03-04-17, 04:19 PM   #3170
terryskw
Crazy Gamer

引用:

Yahoo 幫到你~XD

舊 03-04-17, 04:22 PM   #3171
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
深水埗某大店出機要跟4隻Game

舊 03-04-17, 04:36 PM   #3172
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:

你信先至神奇,邊有可能炒遊戲機,大陸人去日本多過香港人,佢炒俾你就差唔多

舊 03-04-17, 04:38 PM   #3173
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
其實有冇人用usb type c線加個usb插頭叉電得唔得?
golan 目前離線  
舊 03-04-17, 04:40 PM   #3174
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: lineage19 查看文章
你覺得唔好揸唔代表其他人唔覺得好揸

同埋我想講, 咁樣分開2截之後個體感操作變得極自然
唔計WIIMOTE, 之前PS3/PS4同WIIU的感體都要用2隻手握住個制去郁係好唔自然
昨晚玩左成晚玩到停唔到手,都仲未開始玩Zelda

Joy-con分開左右手拿真係好舒服,另外估唔到打橫joycon手感有驚喜而且個analog stick夠實好過用3DS個好多(除左未插手帶配件個LR會難按)。。真心覺得橫拿係可以玩到街霸

另外狗頭都好舒服,基本上joycon全部拿法加pro掣都好好手感

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-04-17 04:43 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 04:44 PM   #3175
tylau

PSN  IDkeithlau81
買多左set 藍紅joycon試 都依然有connection問題 但輕微過跟機灰色 想問下有冇人未買藍紅制有興趣接我貨? 只試過機都打過

而家好灰 要用tablet mode打

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版