Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-08-12, 11:09 AM   #651
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
打坦渣我用雷射大炮快速換裝,1中炮就換bz 補1飛,其本上仲唔走再食1round

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-12, 12:06 PM   #652
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
用左次可愛教主,超好玩,暗殺真係好正
好似mgs得我有雷達睇到人點行,抄小路伏佢
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-12, 02:27 PM   #653
Kain

EF改,這種性能沒問題嗎?
聯邦已經玩完
舊 11-08-12, 06:11 PM   #654
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
GM改LV5之前都仲可以對住LV6 D 機無懼,
不過呢排開始升埋LV6,
都好似唔夠玩,
可能無"滾地沙"呢一招,
真係唔掂

舊 11-08-12, 06:18 PM   #655
Kain

引用:
作者: siuterry 查看文章
GM改LV5之前都仲可以對住LV6 D 機無懼,
不過呢排開始升埋LV6,
都好似唔夠玩,
可能無"滾地沙"呢一招,
真係唔掂
改?我用lv6渣2淨返唔夠一分鐘,一開始一對二到唔知幾時開始一對五都頂到完場
舊 11-08-12, 06:23 PM   #656
siuterry

引用:
作者: Kain 查看文章
改?我用lv6渣2淨返唔夠一分鐘,一開始一對二到唔知幾時開始一對五都頂到完場
一炮都唔中咪可以囉,
一中一炮同死左無分別,
會比人輪

舊 11-08-12, 11:23 PM   #657
HI_Ricky
深山人士

不日追加有角指揮官機同量產坦,

仲08小隊入面果部吉吉頭....

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 11-08-12 11:49 PM 被 HI_Ricky 編輯。
舊 11-09-12, 11:04 AM   #658
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
唔係掛.…… 吉母頭。

打左11鋪,未見イフリート改開發圖,見過有人用。
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-12, 12:31 PM   #659
HI_Ricky
深山人士

仲有格格 正常版, XD

舊 11-10-12, 12:55 AM   #660
Kain

敵方廢到我都唔好意思,全部都係活靶
完全無練習意義
舊 11-10-12, 07:36 PM   #661
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
個強制復活係幾時垃圾化到唔係響自己基地復活既?????????
我以前望第度都係彈返去基地復活架喎

<就係咁連續3場輸100分以內既人,當然呢WEEK計埋大概30場又係未有一舖係贏少於200分既

換返主ACC都係繼續輸既情況下終於物極必反

此篇文章於 11-10-12 08:34 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 09:52 PM   #662
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
試完玩豆槍之後,今次試玩二連裝水槍。手頭上只有支LV1,配吉改LV5。

特色:單發威力比普通版強,長按會二連射,兩發全中威力等如一發BZ。即按即射,唔覺有delay,一秒發射間隔,連續三發二連射OH,十二秒CD。瞬間破壞力比BZ更強,如果全中的話...

近身時唔洗點瞄準,面向對方不停咁射就得。二連射適合留返追擊時用,因為好易會OH。一秒發射間隔,可以出奇不意咁射一下二連射,會令對手好難捉摸你路數,一對一時幾有用。可惜吉改冇手榴彈,唔係變化可以更大。其實可以將二連射理解為唔洗Charge嘅CS。

缺點同豆槍一樣,打中冇硬直,OH時間長,要注意控制射速。

適合用喺以格機為主嘅快攻型團隊,用瞬間爆發嘅破壞力快速消滅敵人。

此篇文章於 11-11-12 02:12 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-12, 07:28 PM   #663
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
終於開發到RX78-1用,唔細再玩機動戰士吉姆了.
開完即渣後,仲要連RX-78圖都即出埋...

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-12, 11:06 PM   #664
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
豆槍汎渣不愧為本作最強地雷指標......

落到場發現先居然俾左成3隻我

唔係要我以後下下睇晒partner d setting先準備完了呀

舊 11-13-12, 04:19 PM   #665
race628
Junior Member

引用:
作者: chow263 查看文章

唔係要我以後下下睇晒partner d setting先準備完了呀
唔想輸得徹徹底底都係睇下好...
有時用副acc玩,覺得少尉以下都超超超多地雷- .-
race628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 06:36 PM   #666
Kain

引用:
作者: chow263 查看文章

成隊用勇士但係成隊都BR見到即走
舊 11-13-12, 09:40 PM   #667
race628

引用:
作者: Kain 查看文章
成隊用勇士但係成隊都BR見到即走
個個都馬沙上身..咔咔咔
舊 11-14-12, 12:02 AM   #668
Kain

引用:
作者: race628 查看文章
個個都馬沙上身..咔咔咔
頭先LV1場,好正常變左78對勇士
對面BR勇士團死得好慘
舊 11-15-12, 09:35 AM   #669
高級嘍囉
Crazy Gamer

用高達唔識用BR唔緊要可以用BZ,但係連劍都唔識/敢用就唔該用返吉姆。
舊 11-15-12, 09:37 AM   #670
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: gsw 查看文章
終於開發到RX78-1用,唔細再玩機動戰士吉姆了.
開完即渣後,仲要連RX-78圖都即出埋...
我尋晚先開發完成
等到我

舊 11-15-12, 01:37 PM   #671
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用高達唔識用BR唔緊要可以用BZ,但係連劍都唔識/敢用就唔該用返吉姆。
諗起前日玩採堀場見同隊既78-2陪埋d鐳射大炮一齊扒係山頂

舊 11-15-12, 02:26 PM   #672
siuterry

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
RX-78唔用佢最好用的劍,
真係出黎為"型"而死,
有D人真係以為用RX-78你就係阿寶,
同時都唔明堂堂少但, 中佐大把LV6 機唔用
走去用LV1 RX-78
做咩要出黎送死

舊 11-15-12, 08:18 PM   #673
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
真係出黎為"型"而死,
做咩要出黎送死
如果唔識改造部機,高階場用量產機真係冇得打。
舊 11-15-12, 08:21 PM   #674
高級嘍囉
Crazy Gamer

イフリート改真係強得過份,望小一眼個雷達已經去左你背脊。

山岳遇到真係好難打,冇位走地型又令隊友好難支援。

此篇文章於 11-15-12 08:23 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 11-15-12, 09:00 PM   #675
race628

引用:
真係出黎為"型"而死,
做咩要出黎送死

阿寶上身都變炮灰啦
人地第一次座高達都係打渣古ja
一座上去就去打蟹E格魯古古....
阿寶話你都傻既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版