Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-29-12, 10:54 AM   #626
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
アッガィ個扮招財貓貼紙變咗做MSN-04 ACGUY...
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 10:41 PM   #627
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
點解對面永遠可以係淨返2~3秒果下拆到彈之餘到最尾個分係下下都可以係贏900分以內?

查實有冇人可以連續3場都係咁既情況下一句粗都唔爆?

反正我就是這種命

力戰而亡>行小路行足1min偷D據點>放彈>3條友返黎追殺我>有傻仔唔show我掛住拆彈俾我行刑順便搶機>被秒殺
搞咁耐你地班友連1部機都殺唔到仲要我分500炸彈分俾你地

此篇文章於 10-29-12 11:22 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 11:50 PM   #628
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
格吉真係好雷,中左一槍我隻腳唔見左
懷念佢被稱為OP既年代
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 11:33 PM   #629
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: chow263 查看文章
點解對面永遠可以係淨返2~3秒果下拆到彈之餘到最尾個分係下下都可以係贏900分以內?

查實有冇人可以連續3場都係咁既情況下一句粗都唔爆?

反正我就是這種命

力戰而亡>行小路行足1min偷D據點>放彈>3條友返黎追殺我>有傻仔唔show我掛住拆彈俾我行刑順便搶機>被秒殺
搞咁耐你地班友連1部機都殺唔到仲要我分500炸彈分俾你地
我試過一個連MS衝去後面,引左三部機o黎,我一個打三個,仲要比我1個殺低2部,佢地前面5個打3個,都係一個都殺唔到
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 10:18 PM   #630
Kain

中尉2終於完成高達,試左一場,果然聯邦的MS是怪物嗎!
舊 11-01-12, 11:34 PM   #631
Kain

我用高達,就會贏(暫時)
舊 11-02-12, 04:12 AM   #632
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
高達比較格鬥向
射都係勇士勁d
上級場真係睇邊邊隻高達/勇士勁d就有高機率贏

舊 11-02-12, 04:52 PM   #633
Kain

引用:
作者: VICT 查看文章
高達比較格鬥向
射都係勇士勁d
上級場真係睇邊邊隻高達/勇士勁d就有高機率贏
基本上我都係用用開既bz->斬戰法
你話勇士br勁但我完全唔識用br
78支低級bz其實好用過高攻果支,cooling time短,彈數多
78仲有模特兒身型,體型其實影響好大,又會擋住自己個視角
另外勇士格好易揮空

原本都係用開渣2,戰法一模一樣,而且各方面都唔同次元
係裝甲由宇宙最硬變紙盒

尋晚升左gun tank lv5,打無人都市,對面勁多大魔
let's party
打左1780擊破

此篇文章於 11-02-12 04:59 PM 被 Kain 編輯。
舊 11-02-12, 07:23 PM   #634
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972

■イベント実施予定
11月8日(木)14:00~ 特別なモビルスーツの設計図が入手できる期間限定イベントを実施予定です。

■イベント期間
2012/11/8 14:00 から、2012/11/21 17:00 まで
■イベント内容
イベント期間中のみ、設計図報酬として特別なモビルスーツの設計図がドロップします。
■ドロップするMS設計図
・イフリート改 LV1
※プレイヤーの階級に関係なく対象設計図は入手可能です。
※イベント期間が終了すると対象設計図は入手できなくなります。
※LV2以降の設計図は、イベント期間終了後にも入手可能です。
(LV1の機体を開発しないと、LV2の設計図はドロップしません)

聯邦軍:又係豆槍出場嘅時候。

此篇文章於 11-02-12 07:26 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-12, 02:18 PM   #635
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
最近又出擊中斷....

渣狙真係好討厭格吉 但擊落/被擊落都好有成功感XD
見到d格吉餓到...陽動後被圍重要棄機 自殺, 真係唔明點解要棄機 被人賺多少少, 死硬, 唔用雷達都目測都啦,
我諗隻game要加返多d強化駕駛員存活部件, 再屈駕駛員裝備 loop lol

此篇文章於 11-03-12 02:30 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-12, 04:59 PM   #636
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
好耐冇出貼...@@
改下副題先

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-12, 05:37 PM   #637
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
就上少佐... 開始有D 沒心機玩

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-12, 10:09 PM   #638
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
就上少佐... 開始有D 沒心機玩
我已少佐02, 成班格魯古真係沒心機玩...
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-12, 12:30 AM   #639
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett

千呼萬喚始出來,
由上等兵定伍長就做0%部隊黨魁咁耐終於可以退落黎

睇住我軍居然1千零1次咁係臨爆前5秒拆到彈,

我就知最尾實會猶如告訴我世事唔會咁順利咁有貪勝不知輸既白痴厘同我敗家
贏緊200分,對面全佔領,我地4條友龜晒基地,你沖乜Q????????????????????

係咪路呀,俾個一舖0分一舖80既空氣王中Halo

此篇文章於 11-04-12 02:29 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-12, 04:12 PM   #640
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
我真無聊 跟實個步兵唔殺 一直跟到佢去基地放炸彈先...

舊 11-04-12, 05:27 PM   #641
高級嘍囉
Crazy Gamer

渣坦實在太強了,我決定轉行唔玩吉仔玩渣古。

對手冇渣坦,加上有兩格加兩大腳,用豆槍射得好開心,再執左兩三隻雞,排到第一。

不過豆槍唔可以亂用,今次係有啲運氣先有咁好成績。

此篇文章於 11-04-12 05:51 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 11-04-12, 07:38 PM   #642
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
唔鍾意見到d凡機渣豆
根本救唔到機
成日就係我用支, 比對面d格打
個隻凡係咁起勢豆
又殺隻格唔死, 又打佢唔停又救唔到機
於是我就咁死左
呢d情況如果隻凡用bz根本唔會出現
直頭係兩隻一齊打番隻格轉頭

舊 11-04-12, 08:38 PM   #643
Kain

好耐無用狙渣,重新上路,難用過以前好多

1.D機行快左
2.自己人部機大部左,左鬼住晒
3.自己人蠢左,開槍果秒行去我前面
舊 11-04-12, 09:23 PM   #644
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: VICT 查看文章
唔鍾意見到d凡機渣豆
根本救唔到機
成日就係我用支, 比對面d格打
個隻凡係咁起勢豆
又殺隻格唔死, 又打佢唔停又救唔到機
於是我就咁死左
呢d情況如果隻凡用bz根本唔會出現
直頭係兩隻一齊打番隻格轉頭
所以咪話唔可以亂用豆槍囉,我通常都係10人以上,全場都係BZ/炮先會用。

豆槍對住啲大腳機真係好有效,一排彈匣夠殺一隻有餘,唔死都一定跛腳。

對渣坦又可邊走邊射,渣坦嘅反格實在強得過分,汎機同佢打埋身完全冇著數,BZ嘅打停人功能就變成可有可冇。

由於敵人行得快左,破陣打亂戰嘅機會多左,用豆槍就可以對住人堆亂射,唔洗擔心打到自己人。

BZ嘅5或6秒cold down時間太長,有好太破綻俾對方逃走。

豆槍又可以用黎做威嚇射擊,俾對手壓力迫佢出錯,等隊友有機可乘,而且回彈又快,唔會出現無彈射嘅情況。

當然,豆槍唔可以代替BZ成為主要DMG輸出,只可作為輔作嘅角色,只要針對敵方嘅弱點使用,就可以有出色嘅表現。
舊 11-06-12, 01:04 AM   #645
siuterry

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
所以咪話唔可以亂用豆槍囉,我通常都係10人以上,全場都係BZ/炮先會用。

豆槍對住啲大腳機真係好有效,一排彈匣夠殺一隻有餘,唔死都一定跛腳。

對渣坦又可邊走邊射,渣坦嘅反格實在強得過分,汎機同佢打埋身完全冇著數,BZ嘅打停人功能就變成可有可冇。

由於敵人行得快左,破陣打亂戰嘅機會多左,用豆槍就可以對住人堆亂射,唔洗擔心打到自己人。

BZ嘅5或6秒cold down時間太長,有好太破綻俾對方逃走。

豆槍又可以用黎做威嚇射擊,俾對手壓力迫佢出錯,等隊友有機可乘,而且回彈又快,唔會出現無彈射嘅情況。

當然,豆槍唔可以代替BZ成為主要DMG輸出,只可作為輔作嘅角色,只要針對敵方嘅弱點使用,就可以有出色嘅表現。
你為左打跛人, 唔救自己友,
自己友死左幾隻, 有咩用?
打跛完人, 自己比人屈,
跛腳咪又係走到,
BZ可以打到人地疾機,
其他人1人1 炮,
點都好過豆豆,
我諗唔到有咩理由出豆

舊 11-06-12, 01:27 AM   #646
Kain

引用:
作者: siuterry 查看文章
跛腳咪又係走到,
BZ可以打到人地疾機,
其他人1人1 炮,
點都好過豆豆,
我諗唔到有咩理由出豆
BR一樣白痴,我用坦克
自己友(應該係)部高達掛住CHARGE睇住我死,為左儲槍係咁縮後,仲低能到引隻格機過黎
舊 11-06-12, 01:39 AM   #647
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: siuterry 查看文章
跛腳咪又係走到,
BZ可以打到人地疾機,
其他人1人1 炮,
點都好過豆豆,
我諗唔到有咩理由出豆
你諗得太完美喇。

另外,如果要救嘅人喺反格範圍內,咪唔洗BZ囉。
用BZ嘅打法黎用豆,緊係死啦。
再補多句,要用豆用得好就要學埋用手榴彈。

此篇文章於 11-06-12 01:52 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 11-07-12, 12:08 AM   #648
siuterry

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
你諗得太完美喇。

另外,如果要救嘅人喺反格範圍內,咪唔洗BZ囉。
用BZ嘅打法黎用豆,緊係死啦。
再補多句,要用豆用得好就要學埋用手榴彈。
我會覺得用bz 打中人疾機,
黎制造機會比自己友射多幾槍係同一隻敵機,
減少敵人數量好過用豆比對方走黎走去,
你講ge 豆只有跛腳呢個目的,
用途少好多, 至少一定救唔到機

舊 11-08-12, 01:50 AM   #649
高級嘍囉
Crazy Gamer

最近用吉仔,連續多場俾人打到落花流水,總結其中一個原因係對方嘅坦渣太過利害,如果己方嘅狙機冇制壓佢,就會變得好難打。

只要中左佢嘅連橫炮,又有其他機加多一腳,多數都實死冇生。試過用BZ喺中距離向坦渣施壓,結果變成佢嘅目標;又試過打埋身,坦渣嘅反格又打得人好痛。

結論係,見到坦渣唯又避開,不過咁打都唔係辦法,會變得好被動,求隊友不如求自己,唯有改用炮吉試下。

我用炮吉嘅打法,以制壓對手狙機為優先,又以坦渣為第一目標,主武裝又以水槍比豆槍好,LV5水槍只要唔好不停連射,瞄準嘅一秒半秒時間已經足夠cool down,變成可以無限字彈不停射,對手命中兩下已經等如一下BZ,用黎對付要埋身嘅敵人或者追擊逃走嘅敵人好有效。

冇左對方狙機嘅攻擊,友方前線可以發揮自己真正嘅實力同敵人戰鬥,如果好彩壓退左對方狙機,就可以幫手支援前線,要時刻留意雷達,實有格機想沖過黎偷襲,招數都係dash過黎dash cancel出刀,被盯中就無得走唯有用反格試下中唔中,有啲精啲嘅就會用dash + 三角沖埋黎,搏你出左反格冇得再反,如果有對手中過你反格就唔好再反,試下同樣用dash + 三角避開,再用有盾一面向住對手,頂得一時得一時,等有機會反擊或者友方支援。

改造方面,試過加攻加守唔同嘅組合,以加全力加攻擊力比較有效,加埋爆頭爆腳部件,有剩就加下實彈甲以防坦渣,LV5炮吉cost200,通常死因係俾格機突襲,對手連assist都未必攞到,所以加左格甲死唔去俾人執死雞輸埋assist仲唔抵,就算死唔去不如重生好過花時間修理。
舊 11-08-12, 02:05 AM   #650
race628
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 泰利 查看文章
我已少佐02, 成班格魯古真係沒心機玩...
我以前升少佐都好怕,o個時仲岩岩更新少佐開房要打大佐,即刻灰曬
好彩隊友係大尉,3人行打到依家中佐,格魯古古日日見,打慣左就唔怕架啦
race628 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版