Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-16-12, 09:38 AM   #576
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
明明個event係出アッガイ,點知開始無耐就lv1 30%,之後到尋日上到45%重未用到,另3部新機反而一早用得。
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 10:30 AM   #577
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
作者: 泰利 查看文章
明明個event係出アッガイ,點知開始無耐就lv1 30%,之後到尋日上到45%重未用到,另3部新機反而一早用得。
我由佢開始event果日,每日玩3~6場,
到而家アッガイ仍然1%都冇...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 11:52 AM   #578
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
次次開圖要求都唔同,例如今次我試到殺得人仔多過350分就拎到圖

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 12:09 PM   #579
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
次次開圖要求都唔同,例如今次我試到殺得人仔多過350分就拎到圖
唔係隨機開架?

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
舊 10-16-12, 12:22 PM   #580
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: colus 查看文章
唔係隨機開架?
係隨機, 但都有特選情況,

起碼增加出圖有以下方法.

平時抽,
Hello,
%章,
連戰+1,
每日抽籤,
特定條件,

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 10-16-12 12:26 PM 被 HI_Ricky 編輯。
舊 10-16-12, 12:39 PM   #581
colus
Game Master
子龍

引用:

平時抽,
Hello,
%章,
連戰+1,
每日抽籤,
特定條件,

每日抽籤?

舊 10-16-12, 12:41 PM   #582
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

平時抽, 1%
Hello, 1%
%章, 1%
連戰+1, 1%
每日抽籤, 1%
特定條件, 1%

讀心晶片 94%
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 01:12 PM   #583
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: colus 查看文章
每日抽籤?
係,
6張圖入面, 每個機會產生都唔同....

舊 10-16-12, 03:10 PM   #584
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
有日本玩家做過統計,一星機率約24%,二星約8%,三星約3%。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 03:33 PM   #585
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
我部高達同格努古就輸得最甘既時候出,印象中係6連敗。
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 06:48 PM   #586
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
點解呢個年頭仲有d會係沙漠場自己據點果頭棄機既低能?????

仲要我硬食兩次有冇搞錯????
你飛到返據點再call部機出黎都成min幾la 你老味

玩親採礦場就永世俾人入小路冇話入人小路既

按慣例衰開4連敗冇難度,贏緊1500分時己方同你斷兩件線
殺3次180分魔蟹E俾左生平首次既單一機上限500擊破分我

作為一部炮渣你係礦場塞住我個狙擊點射線又打唔到人兼猛緊俾隊面射仲要囉得50分我唔知你想點.......

此篇文章於 10-17-12 12:36 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-12, 07:08 PM   #587
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
係,
6張圖入面, 每個機會產生都唔同....
我之前個部特別版既炮渣同鐳射大炮到而家都未開發完…
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 06:13 PM   #588
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
■アップデート予定
10月18日(木)14:00~ 高い階級のプレイヤー向けに一部の既存モビルスーツ、既存兵装の上位レベルを追加予定です。
・一部の既存モビルスーツのLV6機体の追加
・一部の既存兵装のLV4装備の追加
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 08:26 PM   #589
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
MMP-80機槍GN装備係咪垃圾黎???

呢排兩個acc出親既3星圖都係呢樣野黎既?
係好野既話冇理由咁順架喎?
<<<<兩個acc都差成萬先開發到

沙漠場傻仔特別多?
不留意訊息欄對面係咪有人死左就掛住係小路占點俾我玩復活大法虐殺兼搶機---1傻
明知自己果部係雷達睇唔到既叮檔卻識得龜基地既貨櫃位高處camp炸彈位但又唔望下周圍俾我送多佢1程---2傻
明知人家係坐你部機過黎放炸彈都唔識得上戰車過黎拆彈,拆唔切仲要俾我再殺多你一次---3傻
件衫仲要噴到芳你我唔知殺左咁多次都係你地鮮艷果下

但結算時呢條友居然係對面第2高分既........

此篇文章於 10-17-12 10:19 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 10:29 AM   #590
scania

大家唔好話我已經幾部支援機都唔醒水轉機,我淨係識用炮機架咋
舊 10-18-12, 11:09 AM   #591
scania

一定要知所進退
今日打左一鋪,明顯我方戰力唔夠敵軍,但去到最後1分鐘時我方分數較高,但我方仍然強攻,結果最後倒輸1000分
如果趁機領先時,去搶一兩個無人看守既據點(當時有好多冇被佔據既白色據點),然後立即退返base穩守dum波鐘,好大機會贏
舊 10-18-12, 12:41 PM   #592
Kain

引用:
作者: scania 查看文章
一定要知所進退
今日打左一鋪,明顯我方戰力唔夠敵軍,但去到最後1分鐘時我方分數較高,但我方仍然強攻,結果最後倒輸1000分
如果趁機領先時,去搶一兩個無人看守既據點(當時有好多冇被佔據既白色據點),然後立即退返base穩守dum波鐘,好大機會贏
一定要set一句叫人後退,總要有人落order
舊 10-18-12, 12:44 PM   #593
Kain

引用:
作者: chow263 查看文章
點解呢個年頭仲有d會係沙漠場自己據點果頭棄機既低能?????

仲要我硬食兩次有冇搞錯????
你飛到返據點再call部機出黎都成min幾la 你老味

玩親採礦場就永世俾人入小路冇話入人小路既

按慣例衰開4連敗冇難度,贏緊1500分時己方同你斷兩件線
殺3次180分魔蟹E俾左生平首次既單一機上限500擊破分我

作為一部炮渣你係礦場塞住我個狙擊點射線又打唔到人兼猛緊俾隊面射仲要囉得50分我唔知你想點.......
我所有機&衫都係黃加黑,最搶眼既顏色組合
舊 10-18-12, 05:51 PM   #594
scania

引用:
作者: Kain 查看文章
一定要set一句叫人後退,總要有人落order
我已經喪叫…
舊 10-19-12, 06:08 PM   #595
Kain

尋晚無人都市連戰3場全勝
我用陸吉,一開波去左邊中繼,入返架機就見到隻e蟹lv5,就咁比人強姦左
第二場我照去,佢食過返尋味,俾我反格兩次無傷ko
諗起尋晚集天梯
舊 10-20-12, 07:59 AM   #596
scania

尋日打左場,我方班友痴左線,一開場就衝晒上去,死晒,再衝晒上去,又死晒,再三衝晒上去,再死晒,最終終於比佢地打到全制壓,完全壓住敵軍來打,但之前已經輸太多分,追都追唔返
舊 10-20-12, 11:51 AM   #597
Kain

一場出3張3星圖
格魯古古完成
唔洗講,其中一張係晶片
舊 10-20-12, 09:35 PM   #598
Kain

格魯古古枝BR一D都唔好用,打唔DOWN人,命中率連射性低
格既起手,判定,硬直時間好奇怪,橫斬會假打DOWN人,然後發現仲企係度
自己中招硬直又特別長,連續中左人十幾野
舊 10-20-12, 10:50 PM   #599
HI_Ricky
深山人士

bbq

舊 10-21-12, 01:10 AM   #600
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: Kain 查看文章
格魯古古枝BR一D都唔好用,打唔DOWN人,命中率連射性低
格既起手,判定,硬直時間好奇怪,橫斬會假打DOWN人,然後發現仲企係度
自己中招硬直又特別長,連續中左人十幾野
當你識用格魯古古支br
對面d格機未行到埋黎已經死左....
攻擊力超高
不過對技術要求都比較高
儲槍可以話開親就要中

假down 呢d
係咪用格魯古古都會出現咖啦
成日見添 - -

中招硬直你係比人用bz個類射停之後比人地partner再用br/bz個d繼續打停咋?
其實好彩既話一條友都可以bz->格->bz->格連到對面死
我都試過好多次一對一咁樣玩死人/比人玩死
不過對面有緊急回避就多數做唔到

此篇文章於 10-21-12 01:19 AM 被 VICT 編輯。
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 04:00 PM

手機版 | APP版