Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-07-12, 11:54 PM   #251
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
喱期自護贏面大左,因為聯邦太多人試Ez8,但係又唔識用BR。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 12:27 AM   #252
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
邊過話輸左咩簡單8同老虎改就好出d架?

5連敗la都仲係得副acc之前果50%
主acc隻陸高繼續20%

舊 09-08-12, 12:50 AM   #253
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 12:54 AM   #254
siuterry
Insane Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
早又唔出,
而家出黎唔知為咩

舊 09-08-12, 01:01 AM   #255
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
cost 50 , speed 有 200

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 01:11 AM   #256
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
用大釜頭?
舊 09-08-12, 01:13 AM   #257
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用大釜頭?
豆豆Gun, 同釜頭,仲有手留弾

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:33 PM   #258
crusty

註冊日期: Aug 2012
引用:
喱期自護贏面大左,因為聯邦太多人試Ez8,但係又唔識用BR。
我玩ez8用100mmlv5 裝+10%氾圍果個parts 9射..........lv1甲咁小,食唔到幾多下,又大cost,唔想因為自己玩而整衰大家,射得好開心,d大魔成日比我射到爆腳

不過成日比人踢出房真係好煩........lv1 機姐,我有自覺架....
crusty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 05:29 PM   #259
高級嘍囉
Crazy Gamer

可能係我見識少,我第一次見用兩架LV4太空坦克,係無人都市打爆人地個基地,我仲奇怪點解冇人放炸彈,原來只係剩幾滴血就爆。

最抵死係兩架太空坦克係喺人地門口個天台狙擊點隔山打牛。

上左少尉級啲人真係勁左好多。

此篇文章於 09-08-12 05:59 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 09-08-12, 07:07 PM   #260
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
可能係我見識少,我第一次見用兩架LV4太空坦克,係無人都市打爆人地個基地,我仲奇怪點解冇人放炸彈,原來只係剩幾滴血就爆。

最抵死係兩架太空坦克係喺人地門口個天台狙擊點隔山打牛。

上左少尉級啲人真係勁左好多。
咁神奇兩架太空坦克竟然可以安全行到去天台位

舊 09-08-12, 07:46 PM   #261
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: cancerman 查看文章
咁神奇兩架太空坦克竟然可以安全行到去天台位
敵方部份去左炸我地基地,剩底三四部機,同埋我方啲人好勁,連陸吉WR都走去斬人,三機打哂。

未開場前我見到兩部太空坦克仲諗過想走。

此篇文章於 09-08-12 08:12 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 09-08-12, 09:12 PM   #262
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
頂,原來搶完人部機之後如果被搶機條友拔線既話就算部機爆左都唔會有分加
就係咁逆轉失敗左

[la,都話我永遠只係會有輸少少但唔會有贏少少架la~
我係咪要講定呢week又冇一舖係贏200分以下]

---------------------------

符合國情地仲有1半timing贏緊3000分既時候對面拔線

此篇文章於 09-08-12 09:38 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 10:09 PM   #263
高級嘍囉
Crazy Gamer

上左少尉之後,啲對手勁左好多,對住啲格機用火箭炮好難射得中,就算係用汎機都冇咩優勢可言。試吓改用豆槍,單發雖然損害細,但係勝在可以不停發射,加上命中率高,為起上黎輸出仲好過用火箭炮,仲有可以喺人堆中亂射唔怕打到自己人,唯一唔好處係唔可以打停對手,支援時冇咁有效。

仲有係成日執到雞(其實assist都唔少架),名次都排高左。
舊 09-09-12, 02:09 AM   #264
siuterry

引用:
上左少尉之後,啲對手勁左好多,對住啲格機用火箭炮好難射得中,就算係用汎機都冇咩優勢可言。試吓改用豆槍,單發雖然損害細,但係勝在可以不停發射,加上命中率高,為起上黎輸出仲好過用火箭炮,仲有可以喺人堆中亂射唔怕打到自己人,唯一唔好處係唔可以打停對手,支援時冇咁有效。

仲有係成日執到雞(其實assist都唔少架),名次都排高左。
但係如果你熟到玩讀心術火箭炮,
五炮有一炮中都好過用豆槍,
我覺得唔係你所講咁難中

用汎用對格機 1on1,
用豆槍, 可以話得番招反格對格機有效,
而且呢招仲好難出,
練熟D火箭讀心好D,
如果唔係汎用可能唔係咁岩你用

此篇文章於 09-09-12 02:13 AM 被 siuterry 編輯。
siuterry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 11:47 AM   #265
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: siuterry 查看文章
但係如果你熟到玩讀心術火箭炮,
五炮有一炮中都好過用豆槍,
我覺得唔係你所講咁難中

用汎用對格機 1on1,
用豆槍, 可以話得番招反格對格機有效,
而且呢招仲好難出,
練熟D火箭讀心好D,
如果唔係汎用可能唔係咁岩你用
試左一日,覺得幾啱我嘅打法,我主要用普吉,打10人以上場,專搵格機或者硬直左嘅黎射,對住狙機會好無力下,要多用劍配合,基本上係做一個附助嘅角色,要留意雷達補位。

有啲格機會輕視我支豆槍而去追擊友方狙機,由於豆槍唔會打停人,佢出三連斬時我就可以輕鬆射哂一排子彈。

此篇文章於 09-09-12 11:52 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 09-09-12, 02:12 PM   #266
Kain

引用:
試左一日,覺得幾啱我嘅打法,我主要用普吉,打10人以上場,專搵格機或者硬直左嘅黎射,對住狙機會好無力下,要多用劍配合,基本上係做一個附助嘅角色,要留意雷達補位。

有啲格機會輕視我支豆槍而去追擊友方狙機,由於豆槍唔會打停人,佢出三連斬時我就可以輕鬆射哂一排子彈。
最想抆線既情景之一:當明明2打1我用炮機比人追斬緊等人救時只見到同伴用豆槍射
舊 09-09-12, 02:33 PM   #267
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
最想抆線既情景之一:當明明2打1我用炮機比人追斬緊等人救時只見到同伴用豆槍射
喱啲情況,如果埋到去,我會斬停佢,唔得嘅話只好期望隊友血多甲硬,不幸身亡嘅話我會幫你報仇。

不過搞到狙機被2打1,個陣應該散哂,大家等重生啦。
舊 09-09-12, 03:04 PM   #268
siuterry

引用:
喱啲情況,如果埋到去,我會斬停佢,唔得嘅話只好期望隊友血多甲硬,不幸身亡嘅話我會幫你報仇。

不過搞到狙機被2打1,個陣應該散哂,大家等重生啦。
如果係咁,用番格機唔係效果唔係仲顯著咩?

舊 09-09-12, 03:56 PM   #269
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
想用豆不如用格機
奉旨豆人
岩身就格

舊 09-09-12, 04:36 PM   #270
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: siuterry 查看文章
如果係咁,用番格機唔係效果唔係仲顯著咩?
格機射人唔痛,豆槍係用汎機對格機時可以幫對手放血而又唔打down佢。

不過如果成隊人都用豆就實聽輸。

同埋用豆唔夠力做前鋒,係做中場,隨機應變。

隻game冇話用咩機咩武器最強,最重要係啱自已嘅戰鬥方式,同埋要知自己係做咩角色,同隊友配合。
舊 09-09-12, 04:44 PM   #271
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
用豆個問題係你射唔停人
又唔可以同隊加做bz連射連到人死
開格又同格機搶好易一齊訓
所以都係bz安定
如果係用陸高, 78-2, ez8
又識用br, 用br其實都好勁
豆真係個人黎講最後先會簡既武器

舊 09-09-12, 05:16 PM   #272
Kain

混戰時打停人分分鍾可以瞬間放佢8成血,幾秒內又打少一個
你後面班狙擊手都係等緊你打停人搵食
舊 09-09-12, 07:39 PM   #273
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
壓倒勝
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 05:12 PM   #274
高級嘍囉
Crazy Gamer

用左一排豆槍,轉返用火箭炮之後手風好似比以前順左,估計係用豆槍時被迫多左用劍,依家劍炮轉換更得心應手。
舊 09-10-12, 05:27 PM   #275
vk1052
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
壓倒勝

試過輸8000分以上......
vk1052 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 07:03 PM

手機版 | APP版