Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-06-12, 09:27 AM   #501
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
發掘場新玩法,對於啲等cool down時鍾意喺人面前跳舞嘅人,我會"唔小心"friend fire佢,咁佢好快就會化作一圍火,唔會再阻頭阻勢。
點為之跳舞?

採掘所如果打到全壓制既話對攻方好有利

我剛剛打左場係復活後行隧道過對面搶據點,然後搶埋敵方較遠一個據點先再渣飛艇去炸敵base,咁樣比直接去炸速度同反應都快好多
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 09:46 AM   #502
scania

新場既谷底中間個狙位,聯邦個邊有個貨櫃做cover,比自護有利
舊 10-06-12, 11:04 AM   #503
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: scania 查看文章
點為之跳舞?
無意義嘅左閃左避(當對手唔能夠攻擊時)。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 11:11 AM   #504
高級嘍囉
Crazy Gamer

中過幾次招之後,等我都試下將個手掣setting改做C先。

[後加]
試左一場山岳,嚇親對方添。

此篇文章於 10-06-12 11:29 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 10-06-12, 12:02 PM   #505
scania

引用:
中過幾次招之後,等我都試下將個手掣setting改做C先。

[後加]
試左一場山岳,嚇親對方添。
有乜用?
舊 10-06-12, 12:09 PM   #506
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
有乜用?
當你遇過啲對手,明明見佢側身dash,但係佢就可以去到你側面甚至背脊打你,你就會發覺用setting A,有啲動作係冇可能做到嘅。
舊 10-06-12, 02:49 PM   #507
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
當你遇過啲對手,明明見佢側身dash,但係佢就可以去到你側面甚至背脊打你,你就會發覺用setting A,有啲動作係冇可能做到嘅。
玩開armored core的就會習慣C setting是default.....
以敵人為中心繞圈boost是最常用的回避+走位方法吧?
本身移動相關的掣根本就應該要能夠用雙手同時間一起操作的
可以的話我是想把L2改成jump....

舊 10-06-12, 03:23 PM   #508
scania

引用:
作者: knight-philip 查看文章
玩開armored core的就會習慣C setting是default.....
以敵人為中心繞圈boost是最常用的回避+走位方法吧?
本身移動相關的掣根本就應該要能夠用雙手同時間一起操作的
可以的話我是想把L2改成jump....
我通常手指公booste,食指控右菇
舊 10-06-12, 04:10 PM   #509
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
我通常手指公booste,食指控右菇
神乎奇技!
舊 10-06-12, 06:24 PM   #510
scania

引用:
神乎奇技!

當然係需要時用,唔係全場都係咁打

此篇文章於 10-06-12 06:28 PM 被 scania 編輯。
舊 10-06-12, 08:55 PM   #511
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
點解入左6 vs 6場 但10條友準備晒就開到場

大魔更新完都係繼續屈服係重裝型既淫威之下
前後格太爛既原罪始終改不了

舊 10-06-12, 11:08 PM   #512
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
毫無貢獻但係羅左LUCKY HARO
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-12, 01:48 AM   #513
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
點解更新完之後用火箭炮行刑式射對面放緊炸彈條友,條友震開左兼放唔到彈但HP1滴都冇少到

3日內試左兩次la
好在1舖對面還拖不成仲要俾我搶機,1舖對面再放放唔切@@

此篇文章於 10-07-12 01:52 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-12, 07:14 AM   #514
scania

引用:
作者: chow263 查看文章
點解更新完之後用火箭炮行刑式射對面放緊炸彈條友,條友震開左兼放唔到彈但HP1滴都冇少到

3日內試左兩次la
好在1舖對面還拖不成仲要俾我搶機,1舖對面再放放唔切@@
經常一滴血炸十年都炸唔死
舊 10-07-12, 04:00 PM   #515
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

好耐冇試過咁衰運,
岩岩玩三局,
有兩局全晶片(五塊),
明明仲有大把野開發中喎

舊 10-08-12, 03:31 AM   #516
siuterry

陸戰格魯古古出左?
前幾日見到有一架,
但睇番日本仔對話, 隻野應該係未出?
發生咩事??????

舊 10-08-12, 09:37 AM   #517
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: siuterry 查看文章
陸戰格魯古古出左?
前幾日見到有一架,
發生咩事??????
今朝場軍曹沙漠4vs4,有龜霸&陸戰格魯古古同場,結果慘敗。
龜霸行路嘅姿勢好萌,不過太大隻,擋住哂視線。

此篇文章於 10-08-12 09:44 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 10-08-12, 09:41 AM   #518
高級嘍囉
Crazy Gamer

好日唔做吓host,一開場6vs6,好lag搞到食白果,好在對方都打我唔中,今晚試下5vs5會唔會好啲先。
舊 10-08-12, 09:54 AM   #519
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
陸戰格魯古古出左?
前幾日見到有一架,
發生咩事??????
updata第一日已有啦

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 11:44 PM   #520
siuterry

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
updata第一日已有啦
小弟見識淺薄....
只知聯邦秘密MS,
反而無留意自護都有新型MS

舊 10-09-12, 08:21 AM   #521
高級嘍囉
Crazy Gamer

都市中尉4vs4,我方1格1汎2狙,對方1格2汎1狙,部格係雙方仲未正式接觸就沖去放炸彈,對方1格1汎馬上回防,留低1汎1狙係路口頂住我方。部格當然叫哂救命,之後我就冇再喺我視線範圍見過佢喇。

放炸彈唔係快就得架喇,去到尉級level,特別係自護嗰邊,真係高手林立,真係要打team work架。今場對方識得用步兵行小路成功阻礙我搶點,真正高手黎架。

此篇文章於 10-09-12 08:26 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 10-09-12, 08:50 AM   #522
scania

尋日打左場採掘所,用太空坦克係山上放炮,突然走左隻汎吉來o羅刀斬我,結果我即刻走開用機關炮掃佢,變成兩隻機1V1打近身,結果竟然比我打贏左
舊 10-09-12, 09:24 AM   #523
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
尋日打左場採掘所,用太空坦克係山上放炮,突然走左隻汎吉來o羅刀斬我,結果我即刻走開用機關炮掃佢,變成兩隻機1V1打近身,結果竟然比我打贏左
我用汎機打坦克1vs1都係輸多羸少,夠胆揸架坦克出黎應該對自己嘅技術好有信心。
同埋平時都少機會對坦克,真係唔知點埋手,射佢佢又唔多痛,埋佢身斬佢又好易俾佢射中。
用豆槍係比較安全嘅打法,但係一來好少會用豆槍,二來又冇咁多時間俾你玩1vs1。
舊 10-09-12, 10:21 AM   #524
scania

引用:
我用汎機打坦克1vs1都係輸多羸少,夠胆揸架坦克出黎應該對自己嘅技術好有信心。
同埋平時都少機會對坦克,真係唔知點埋手,射佢佢又唔多痛,埋佢身斬佢又好易俾佢射中。
用豆槍係比較安全嘅打法,但係一來好少會用豆槍,二來又冇咁多時間俾你玩1vs1。
坦克比人打近身都係要捉人地格你時撞擊,撞停佢就最好,撞唔到就趁佢格完硬左時轉身,之後都係一樣,狂掃機關炮,呢樣係唯一保命方法

除左打新場冇人用坦克我先用坦克,否則都係用炮吉炮渣,配最大火力既豆槍
舊 10-09-12, 02:14 PM   #525
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
小弟見識淺薄....
只知聯邦秘密MS,
反而無留意自護都有新型MS

黎緊會係呢兩台....
ドムTROP
ジムストライカー

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 01:18 PM

手機版 | APP版