Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-12-17, 01:34 AM   #101
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 07:02 AM   #102
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
越描越黑,咁易扯得斷一條8芯cable?
比佢有神力,咁樣一扯條線唔會掃低附近其他野??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 07:12 AM   #103
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
比佢有神力,咁樣一扯條線唔會掃低附近其他野??
由手機版發出
山羊座:用聖劍咪得囉,駛鬼扯

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 09:16 AM   #104
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
怪就真係怪左D,本來個topic都夠奇情,而家個犯重要死得更奇.
單野肯定係差佬做錯野,但而家公報d料就係咁多,而香港差佬做錯野係由內部調查,無乜點聽過有外部調查.所以有幾錯,係失誤、失手定係失節就按坊間各自立場,不同表述啦...

舊 05-12-17, 09:32 AM   #105
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
https://thestandnews.com/society/%E5...lan-%E7%B7%9A/

星島:疑犯伸手穿過鐵欄空隙 扯走網絡線

《星島日報》引述消息報道,疑犯前天(5月10日)清晨七時被捕後,先帶返慈雲山警署的重案組總部調查。由於該警署未有羈留室,前晚九時許警方轉送疑犯至秀茂坪警署,安排在羈留室通宵扣留。警方當時先進行搜身,再帶疑至羈留室「大倉」等候安排入「細倉」,其間獲得解開手銬,懷疑有人趁警員不為意,伸手穿過「大倉」鐵欄空隙,扯甩放在旁邊寫字枱上電腦的一條長一米網絡線,再放入褲袋內。當羈留室警員安排進入「細倉」前,疑未再進行搜身,故未有發現。

另一個版本

係倉內伸手穿過鐵欄扒走寫字枱上既野

寫字枱放係鐵欄伸手可及既位置無問題嗎
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 10:00 AM   #106
J+1
望過黎呀!!!!!!

玩咩,個頭有倒扣你咁樣扯部腦唔訓低???
由手機版發出
舊 05-12-17, 10:15 AM   #107
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
話唔定條線歷史久遠, 個水晶頭個扣一早老化斷左, 根本唔使力, 一拉就會鬆出黎
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 10:30 AM   #108
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Eric Lee
11:01

牛頭角個疑犯,係秀茂坪警署自殺。差佬拉人時,高調宣稱疑犯有多次前科,犯案累累,加上傳媒不停以"淫魔"作報導。

大眾的既定印象已確立,之後個犯不知明死左,死冇對證,完事。亂拉人頂罪,已早有前科,而且專搵容易確立印象的人黎頂罪。

2015年05月09日-警亂告智障男誤殺
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 10:36 AM   #109
luciferdark

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Eric Lee
11:01

牛頭角個疑犯,係秀茂坪警署自殺。差佬拉人時,高調宣稱疑犯有多次前科,犯案累累,加上傳媒不停以"淫魔"作報導。

大眾的既定印象已確立,之後個犯不知明死左,死冇對證,完事。亂拉人頂罪,已早有前科,而且專搵容易確立印象的人黎頂罪。

2015年05月09日-警亂告智障男誤殺
由手機版發出
根本已經係大陸式玩法

舊 05-12-17, 10:44 AM   #110
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

最慘係好多人覺得犯人死左就好,出啖氣發洩下

根本已經係野蠻人心態
由手機版發出
舊 05-12-17, 10:55 AM   #111
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: Thaws 查看文章
話唔定條線歷史久遠, 個水晶頭個扣一早老化斷左, 根本唔使力, 一拉就會鬆出黎
由手機版發出
幾十年前嗰部"超級電腦"?
由手機版發出
舊 05-12-17, 11:05 AM   #112
luciferdark

引用:
最慘係好多人覺得犯人死左就好,出啖氣發洩下

根本已經係野蠻人心態
由手機版發出
你睇下傳媒用晒強姦犯, 得NOW用疑犯就知...
就算, 萬一, 呢個真係兇手,
成件事值得反省嘅地方都多到爆

舊 05-12-17, 11:06 AM   #113
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: luciferdark 查看文章
你睇下傳媒用晒強姦犯, 得NOW用疑犯就知...
就算, 萬一, 呢個真係兇手,
成件事值得反省嘅地方都多到爆
Eclair 你寫偵探小說牙?

由手機版發出
舊 05-12-17, 11:34 AM   #114
luciferdark

之前教書教班中學學生剪LAN線駁LAN頭, 最差個條, 要扯爆都有難度...
個犯係氣功大師定內力大師啊...

中國又少左位武林高手啊

舊 05-12-17, 11:40 AM   #115
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁整定佢要死囉,咁多巧合都畀佢遇到,咁o岩個倉可以伸隻手出去就可以掹到一條兩邊都爛哂扣嘅LAN線

舊 05-12-17, 11:42 AM   #116
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: luciferdark 查看文章
個犯係氣功大師定內力大師啊...
或這是剛補魔不久的魔術師…
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 11:48 AM   #117
luciferdark

引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
或這是剛補魔不久的魔術師…
咁做咩唔出啲大範圍魔法...
攞嚟爆LAN線...

舊 05-12-17, 11:53 AM   #118
J+1
望過黎呀!!!!!!

明明就破左功出唔到魔法
由手機版發出
舊 05-12-17, 11:55 AM   #119
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

人地話寫偵探小說,你地寫武俠小說
由手機版發出
舊 05-12-17, 11:57 AM   #120
luciferdark

引用:
人地話寫偵探小說,你地寫武俠小說
由手機版發出
明明已經RPG緊...

舊 05-12-17, 12:07 PM   #121
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
No、佢係某一隻Servant既Master
不過有個神父要搶令呪
所以殺左佢

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:09 PM   #122
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
5呎lan線即係幾大卷?
求案情重組實況w

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:18 PM   #123
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
不如話有慈母帶住條LAN線行過跌左又唔知又比佢執到又冇人見到
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:49 PM   #124
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
其實個犯死左仲有冇認人手續? 點都要叫佢睇下相認下? 咁樣如果老屈走吾甩架喎

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 01:26 PM   #125
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: will1223 查看文章
不如話有慈母帶住條LAN線行過跌左又唔知又比佢執到又冇人見到
可能咁岩有人整寬頻,有條lan線放係地下
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 求幫忙 部PS3話要更新4.31資料可以邊度拎更新 遊戲怪 電視遊戲討論版 8 12-17-13 05:42 PM
自創同人漫畫!!HYALINE OF WORLD!!更新第1名女主角日向未來!!小白龍登場!!!更新4 蚊蚊 Cosplay同人MIX討論區 10 12-24-07 01:47 AM
[漫畫] [分享]Death Note 死亡筆記 001-020 話 (自己個blog到不日更新)(最後更新:26/04 020話) lotaro 日本動漫畫討論版 0 04-26-07 01:46 PM
上映電影資料區- (新片上映本週三重新更新)(post #1)[逢星期三更新] JACKY 電影版 5 01-28-05 01:07 AM
我的少少收蔵品Ver2.15(22-06-2004P.07更新 不定期更新中) ★星人44★ 收藏品討論版 182 07-04-04 01:37 PM

現在的時間是 04:01 AM

手機版 | APP版