Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-03, 09:57 AM   #1
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
[Gundam DX]dx打壞手勢...

平時用開高達吉仔呢d前面有盾既ms...
不過早前高達玩到悶悶地.轉打紅勇..
發現高達同紅勇兩部ms既差別比想像中大好多..
有冇人可以簡單講下紅勇二連槍既要決同埋平時要注意d咩?~
thx

p.s.紅勇二連槍我而家只係識得~最普通既射,小跳,射.

同埋我見個frd成日都係空中um下um下之後突然改變方向之後就連吊兩槍~
我試左好耐..但未去到第二槍就落左地.....

此篇文章於 09-02-03 11:43 PM 被 dan 編輯。
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 01:33 AM   #2
lukka120
Insane Gamer
核証人員

註冊日期: Sep 2002
多d~~~空中um下um下之後突然改變方向,然後先攻擊
之後識左再~~~空中um下um下之後突然不斷改變方向,然後先攻擊
試多d會勁ga la~~~紅勇3槍都得

請多多指教喲^-^
lukka120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 01:36 AM   #3
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
Originally posted by lukka120 :
多d~~~空中um下um下之後突然改變方向,然後先攻擊
之後識左再~~~空中um下um下之後突然不斷改變方向,然後先攻擊
試多d會勁ga la~~~紅勇3槍都得
請問紅勇點三槍呢?

舊 09-02-03, 03:15 AM   #4
dan
sun shine™

Re: dx打壞手勢...

引用:
Originally posted by Kenji少 :
有冇人可以簡單講下紅勇二連槍既要決同埋平時要注意d咩?~
thx
p.s.紅勇二連槍我而家只係識得~最普通既射,小跳,射.

同埋我見個frd成日都係空中um下um下之後突然改變方向之後就連吊兩槍~
我試左好耐..但未去到第二槍就落左地.....
響空中開一槍
就落地時按一時飛制(當然要有booster)後再開一槍
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 03:18 AM   #5
大粒麥
最後衝刺......

4槍都得~

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 03:25 AM   #6
dan
sun shine™

引用:
Originally posted by 大粒麥 :
4槍都得~
打D企響度....
舊 09-02-03, 06:01 AM   #7
Kenji少
暴走中

thx

我頭先試過~~
我最大既問題係唔知應該~
一路um一路click boost定係升高之後只係控制方向~到自己想轉方向先再放一下boost~
我部紅勇好多時都係開頭um到幾下~之後就越飛越高~或者飛到冇晒方向感..
到發覺落地boost用晒.就變左硬直.
反而用高達就唔會有咁既問題..多數都係留返少少boost落地step...
舊 09-02-03, 05:24 PM   #8
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
紅勇boost好快會無晒,要就住用
唔似高達咁多
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 06:12 PM   #9
timk0
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
Originally posted by 一一 :
紅勇boost好快會無晒,要就住用
唔似高達咁多
架架機一樣咁多氣,只係速度唔同
timk0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 06:22 PM   #10
dan
sun shine™

引用:
Originally posted by timk0 :

但係有D機係真係浮耐D
舊 09-02-03, 06:24 PM   #11
大粒麥
最後衝刺......

引用:
Originally posted by timk0 :

架架機睇落一樣咁多氣,只係扣氣o既速度唔同

咁咪即係架架機都唔同啦~

OMG...
舊 09-02-03, 08:35 PM   #12
S.T.A.R.S
Game Master
Seed...放棄中

註冊日期: Oct 2002
用過GM o既人都知GM 條boost 係最少
連stage 3 層樓都飛唔上...

舊 09-02-03, 09:18 PM   #13
仆 夕
Sexy Gamer
↑GAF唯一性玩家↑

註冊日期: Jan 2002
龜霸都飛唔倒上去架~

仆 夕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-03, 09:24 PM   #14
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
Originally posted by 仆 夕 :
龜霸都飛唔倒上去架~
真係架
我都唔知添

舊 09-02-03, 09:56 PM   #15
dan
sun shine™

引用:
龜霸都飛唔倒上去架~
引用:
Originally posted by S.T.A.R.S :
用過GM o既人都知GM 條boost 係最少
連stage 3 層樓都飛唔上...
兩隻都得架
不過要有技巧
舊 09-02-03, 11:01 PM   #16
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by dan :

兩隻都得架
不過要有技巧
上壆再上樓?

舊 09-02-03, 11:05 PM   #17
dan
sun shine™

引用:
Originally posted by Minga :

上壆再上樓?
唔係
都係由平地飛
冇取巧
舊 09-02-03, 11:07 PM   #18
Minga
Je T'aime

係點架

舊 09-02-03, 11:09 PM   #19
dan
sun shine™

引用:
Originally posted by Minga :
係點架
要問下個frd點飛先~
佢好耐之前街機試過比我睇
舊 09-02-03, 11:17 PM   #20
Minga
Je T'aime

妖~~~

舊 09-02-03, 11:46 PM   #21

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
唉啊~~大家真係識好多野啊
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-03, 12:46 AM   #22
S.T.A.R.S
Game Master
Seed...放棄中

註冊日期: Oct 2002
引用:
龜霸都飛唔倒上去架~
係咩?呢個我真係唔知喎...
不過實戰中o既龜霸有step cancel同速度快過GM 喎...

舊 09-03-03, 01:46 AM   #23
大粒麥
最後衝刺......

step 仲有得cancel?

OMG...
舊 09-05-03, 09:13 AM   #24
Kenji少
暴走中

引用:
Originally posted by S.T.A.R.S :

係咩?呢個我真係唔知喎...
不過實戰中o既龜霸有step cancel同速度快過GM 喎...

繼法拉利高達之後另一神技?!~

照計step緊果陣..係不受控制~一停止就會硬直..
唔通係.好似老虎落地前再飛斬咁既原理?~
舊 09-05-03, 09:15 AM   #25
Kenji少
暴走中

引用:
Originally posted by dan :
但係有D機係真係浮耐D

老虎出刀仔三段飛算唔算?~