Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-07-13, 02:23 AM   #1276
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING

這場從未如此好玩~~~(無人都市)

1. 我一開始JOIN GAME已經見其他4位有用MIC, 聽佢地TALK已知佢地係FRDS!!!
2. 佢地全用格機, 而且係全攻集團!!!
3. 戰爭中用MIC通訊, 勁有默契! 打仗過程中安排我工作!!!
4. 一開始5隻叫晒去A點, 其他不佔領!
5. 快速爆了敵方基地後, 集合晒在A點!
6. 一見敵人就分兩左右或前後包抄!
7. 戰場不會離A點太遠, 可方便REBORN即投入戰場!
8. 基本上敵人一出即死, 包括原型高達!

歷來最高EXP 5,977!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-13, 03:03 AM   #1277
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: KIM 查看文章

1. 我一開始JOIN GAME已經見其他4位有用MIC, 聽佢地TALK已知佢地係FRDS!!!
3. 戰爭中用MIC通訊, 勁有默契! 打仗過程中安排我工作!!!

少尉以上九成開咪打

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-13, 03:58 AM   #1278
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:

你竟然入到去玩
而冇彈"連線已中斷"呢句出嚟
<=次次入到去都彈句 "連線已中斷"出嚟
少尉.....
我仲係二等兵咋

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-13, 10:52 AM   #1279
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
呢隊人是否比$玩?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-13, 12:45 PM   #1280
ALEX000
Junior Member

引用:

呢d親友團我都遇過...有溝通已經係贏左一半...
ALEX000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-13, 06:33 PM   #1281
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
857 :それも名無しだ:2013/05/07(火) 18:25:34.23 ID:Ya6vQRGP
糞!障害かよ。

“PlayStation Network”障害発生のご案内
更新日:2013年05月07日

ただいま、“PlayStation Network”(“PlayStation Store”を含む)をご利用いただけない場合がございます。
調査及び復旧作業を行っておりますので、いましばらくお待ちいただきますよう
宜しくお願い申し上げます。

【期間】
2013年05月07日(火) 17:20 頃 ~
【影響について】
“PlayStation Network”(“PlayStation Store”を含む)をご利用いただけない場合がございます。

ご利用のお客様には、大変ご迷惑をおかけしておりますことをお詫び申しあげます。

我個日服港acc 3xx日記錄會否消失呢?

舊 05-08-13, 11:52 AM   #1282
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
引用:

5格機 打 3格+2支援 已經贏在起跑線

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-13, 10:18 PM   #1283
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

當伍長host開cost200房但上限中尉時就會發生315日以來首次12機擊破

不過呢隻game始終係團體運動,
響除左敵人殘血時先會起身執下雞,其餘大部份時間即使主戰場在自護據點又或者我俾人格完or我打down人後都仲係趴在camp人位射豆既b字頭host主帶領下,再加一隻豆槍中尉格吉
=大部份時間都係2打4既情況第2舖就變左咁
至少兩場加埋我從未響個host個cannon後面入過1次格

-----------------------------------------------------

當partner的B3乃是地雷指標系列 [B3可視乎情況更換為 素勇,陸勇,素伊,指揮狙渣,做咩全部都係自護既?]

此篇文章於 05-09-13 12:12 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-13, 11:46 PM   #1284
Old Type Gamer

註冊日期: May 2013
引用:
呢隊人是否比$玩?
這個當然係啦! 以小弟為例, 中文版一出就開始玩. 每日都有登入, 最少玩三場. 依家都只係下士, 比你場場贏, 我諗最多都係中士. 尉級一定要"付出"
Old Type Gamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-13, 11:51 PM   #1285
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Old Type Gamer 查看文章
這個當然係啦! 以小弟為例, 中文版一出就開始玩. 每日都有登入, 最少玩三場. 依家都只係下士, 比你場場贏, 我諗最多都係中士. 尉級一定要"付出"
我唔俾錢都可以一日打7至8場,只要你願意早啲起身就得。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-13, 12:02 AM   #1286
Old Type Gamer

註冊日期: May 2013
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我唔俾錢都可以一日打7至8場,只要你願意早啲起身就得。
假日當然唔止三場啦, 我都試過一日九場, 但正常都係三場, 犧牲休息時間例外.
Old Type Gamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-13, 08:36 AM   #1287
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Old Type Gamer 查看文章
假日當然唔止三場啦, 我都試過一日九場, 但正常都係三場, 犧牲休息時間例外.
平日都得,返工前打三場,放工再打三四場。
一日最多試過12場,由朝早六點打到半夜十二點,仲可以瞓到六粒鐘。

此篇文章於 05-09-13 08:38 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 05-09-13, 10:20 PM   #1288
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

呢d算啥大尉水平?
曹長就有既掛牌主角玩到大尉都未出到真心笑死人
人家都唔記得伊夫改係幾多個月前既活動機lo
仲有隻重裝備大魔LV3and Ez8 又係卡到2046都未知出到未

-----------------

今日到副acc獵殺12個人頭
壯哉我大蟹E

此篇文章於 05-10-13 01:07 AM 被 chow263 編輯。
舊 05-10-13, 09:27 AM   #1289
暗.黑.騎.士
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
小弟想請教一樣野,如果我有兩部P3, 唔想等PS+ 果24 個鐘先DL 個save 去第二部機,我可以點先DL 到 隻game server 個 backup save? 謝謝
暗.黑.騎.士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-13, 10:02 AM   #1290
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 暗.黑.騎.士 查看文章
小弟想請教一樣野,如果我有兩部P3, 唔想等PS+ 果24 個鐘先DL 個save 去第二部機,我可以點先DL 到 隻game server 個 backup save? 謝謝
你個ID喺部機冇save data嘅話會自動問你開新save定restore server上個backup。
舊 05-10-13, 10:47 AM   #1291
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

LegendofxGIRx

http://www.youtube.com/user/GundamCreator/feed?filter=2

是日極品

罪狀
1.我叫支援佢走過黎後唔係幫你打又或者解圍既,而係槍都唔開咁走入你行緊條小路塞住你退路,就係咁我監生俾人jet stream attack射死
2.叫人支援幫佢,然後你黎到後唔係同你2 vs 1而係上去佔C點,當然係佔唔到果隻 [叫果時係滿血,我得1/3血]
3.爭一格就殺到隻玆達又俾佢打背,跟手我又俾人jet stream attack死第3次
4.完場30秒拔線

---------------------

LV1咁鬼難出但之後就

此篇文章於 05-11-13 01:07 AM 被 chow263 編輯。
舊 05-12-13, 10:55 AM   #1292
高級嘍囉
Crazy Gamer

今次又抽咩嘢?

■次回アップデート予定

5月14日(火)14:15~、新たなMS1機の設計図が入手できるイベントを実施予定です。
舊 05-12-13, 12:14 PM   #1293
HI_Ricky
深山人士

PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
又係 吉仔 1 台

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-13, 12:20 PM   #1294
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
又係 吉仔 1 台
機動戰士 Gundam Battle Operation = X

機動戰士 G.M Battle Operation = O
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-13, 01:51 PM   #1295
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

白痴架

完場廿秒我格緊隻炮勇,爭一下埋單俾九丈遠partner神FF結果完場輸20分

唔識日文既我只能打句who fu什麼 ff me 然後拖盡一分一秒後退場

3場都輸200以內, 下次入佐級場都係唔用重裝型cannon,你老味打中人N炮對面仲成日響你面前爆但全場ass 0
用狙or tank既話中一下主炮都已經有分la

成場見到佢既身影仲要0被擊墜兼被damage最小但0分係咩料@@
好難得0星兼唔係最高分只有最高擊墜分但完場3個讚@@

今日搞咩呀
用fsN次打到隊面一適血但獲獲都因為冇支援俾隊面殺左or俾隊面走到 [5 vs 5同隻白狼渣俾5條友係c點俾人圍左成min都冇人救...................]
然後完場時出黎個分,50
但damage最高
隻白狼渣就對面得1部機唔係佢殺

咁樣玩我係咪要我由射線內有自己友就唔會用打得停人既招進化做寧願FF都要搶分既尾刀狗?

此篇文章於 05-12-13 04:14 PM 被 chow263 編輯。
舊 05-12-13, 07:37 PM   #1296
高級嘍囉
Crazy Gamer

[QUOTE=chow263;10334650]白痴架

完場廿秒我格緊隻炮勇,爭一下埋單俾九丈遠partner神FF結果完場輸20分

你閃開等佢打中咁咪贏左囉,佢都可能一樣認為你累街方。
舊 05-12-13, 07:45 PM   #1297
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

[QUOTE=高級嘍囉;10334953]
引用:
作者: chow263 查看文章
白痴架

你閃開等佢打中咁咪贏左囉,佢都可能一樣認為你累街方。
隻炮勇倒數5x秒係A點新機落黎果刻我就飛埋去追斬緊佢架la
全情都係我同佢1 on1,炮勇d血全部都係我扣架

此篇文章於 05-12-13 07:47 PM 被 chow263 編輯。
舊 05-12-13, 07:50 PM   #1298
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
白痴架

呢種情況, 我直接完場係咁打 Anigato 個Chat 就算
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-13, 07:41 PM   #1299
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

見到個host係少尉LV1但部機係渣坦LV1仲 出擊準備完了的我真是傻瓜

條線仲要糞到喊

格完成set然後對面先黎一個急回再舉中指同你講你一適都扣我唔到

當然又係人家五位數and我軍38xx分你囉21xx分兼包貢獻and輸出獎而又係一個讚都冇的

此篇文章於 05-13-13 07:44 PM 被 chow263 編輯。
舊 05-13-13, 08:16 PM   #1300
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
見到個host係少尉LV1但部機係渣坦LV1仲 出擊準備完了的我真是傻瓜

條線仲要糞到喊

格完成set然後對面先黎一個急回再舉中指同你講你一適都扣我唔到

當然又係人家五位數and我軍38xx分你囉21xx分兼包貢獻and輸出獎而又係一個讚都冇的
怪唔得你日日都有得出是日極品
你根本係主動尋找
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 08:19 AM

手機版 | APP版