Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-20-09, 10:51 AM   #826
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
full map個成就我都係靠運氣開的. 之前好刻意咁清D灰色地帶都開唔到, 放棄之後玩玩下無端端開左. 施主都係隨緣啦
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 11:00 AM   #827
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: ahleung 查看文章
我記得有次某個角色(好似係主角?)受傷, 女主角幫佢療傷, 跟住個傷者就話你唔使再扮喇, 我地知你根本唔需要靠個魔導器.
係リタ受傷時正式嚮隻game講、因為佢睇得出エステル療傷時個formula唔同(又應該話係リタ嚮隊咁耐一直有留意到)
另外故事最早都有個伏筆,エステル嚮皇官見ユーリ隻手有少少傷,幫佢療傷時ユーリ巳經捉住佢隻手懷疑緊...

另外全map成就真係好睇彩數,有d位真係會同個放大左既map撞左色就
最簡單既方法就係坐バウル打斜一直飛,不過會幾哂時間 如果唔係隨緣啦
我自己係較高個mon既contrast,然後飛到夜晚背景,再放大Map黎睇(唔係menu果個map)

舊 03-21-09, 02:57 AM   #828
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
聽大家咁講,我個FULL MAP成就都係看運好了~

另想問:
點知自己完成左幾多%的圖鑑和身上有幾多GRADE??
而且通關繼承方面,有無得繼承裝飾物?
還有每個角色有幾多件服裝??
引用:
作者: Montague 查看文章
係リタ受傷時正式嚮隻game講、因為佢睇得出エステル療傷時個formula唔同(又應該話係リタ嚮隊咁耐一直有留意到)
另外故事最早都有個伏筆,エステル嚮皇官見ユーリ隻手有少少傷,幫佢療傷時ユーリ巳經捉住佢隻手懷疑緊...
引用:
我記得有次某個角色(好似係主角?)受傷, 女主角幫佢療傷, 跟住個傷者就話你唔使再扮喇, 我地知你根本唔需要靠個魔導器.
THX~
原來我記少了一些事.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 08:50 PM   #829
ai.
RELEASED

想問有時有主角色比人打後面時會有一個好似透明藍的鏡(?)會出黎自動擋?(好似之後會扣1)
係唔係skill來的??不過我又找唔到邊個skill....已經一個個找.
如果係skill,個skill係邊類,叫咩名??

ps.不會是ディフェンドアーツ 這吧??

此篇文章於 03-22-09 08:56 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-24-09, 01:42 AM   #830
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
不好意思~~我想問個白痴問題~....
秘奧義點出ga~?

舊 03-24-09, 01:47 AM   #831
Zine
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 撒拉聖者 查看文章
秘奧義點出ga~?
爆ovl3或以上
出完奧義之後禁實B就得
(要喺skill度裝左special先出到)
Zine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:28 AM   #832
ai.
RELEASED

引用:
秘奧義點出ga~?
出完奧義技,按住普通攻擊個制.

舊 03-24-09, 07:57 AM   #833
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Zine 查看文章
爆ovl3或以上
出完奧義之後禁實B就得
(要喺skill度裝左special先出到)
爆埋バーストアーツ 再駁秘奧義都得

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 11:09 AM   #834
ai.
RELEASED

我想找チーグルの毛,我去某個網話隻怪物係ニフル湖晚上出現,但係ニフル湖根本唔比條龍放野落去....咁點算?

舊 03-24-09, 12:12 PM   #835
撒拉聖者

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
引用:
作者: AiStudio 查看文章
我想找チーグルの毛,我去某個網話隻怪物係ニフル湖晚上出現,但係ニフル湖根本唔比條龍放野落去....咁點算?
但係就算放到隻船落去都唔會撞怪吧~?

會唔會係向湖ga周邊~?

舊 03-24-09, 12:16 PM   #836
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
好似玩到一定程度,個湖就冇左水ga la
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 12:24 PM   #837
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
我記得係一團灰霧果D地方後期先會變陸地. 果D地方算唔算湖?
舊 03-24-09, 12:32 PM   #838
ai.
RELEASED

d星星好黑人憎~打極都唔出咩咩星石
引用:
但係就算放到隻船落去都唔會撞怪吧~?

會唔會係向湖ga周邊~?
咁又係,隻船落去都唔會撞怪

湖周邊係map度已經唔屬於個湖了.

引用:
原來係咁.
但係新興都市的shop叫我拿野比佢,但係個咩毛只有在o個度出現,咁意思係我依家一定無得換la...

此篇文章於 03-24-09 12:42 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-24-09, 12:36 PM   #839
Knuckle

註冊日期: Nov 2004
チーグルの毛

係世界地圖左面中上位置有一個地形係[一座山旁邊有個湖]
遊戲進度去到最後關卡突入前 or 爆機後(唔確定)
個湖會冇曬水,夜晚去個湖就會見到d [紙條人(個頭係チーグル,即toa隻聖獸)]
見到就會有殺佢的衝動

有時間的大大幫補wiki資料吧,上班中
Knuckle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 12:52 PM   #840
ai.
RELEASED

引用:
作者: Knuckle 查看文章
チーグルの毛

係世界地圖左面中上位置有一個地形係[一座山旁邊有個湖]
遊戲進度去到最後關卡突入前 or 爆機後(唔確定)
個湖會冇曬水,夜晚去個湖就會見到d [紙條人(個頭係チーグル,即toa隻聖獸)]
見到就會有殺佢的衝動

有時間的大大幫補wiki資料吧,上班中
我有上日本網看,而且我上面自己都寫左係ニフル湖晚上先出現,但係我想依家要,我估應該無可能了.
不過都多謝你的回覆.

舊 03-24-09, 08:30 PM   #841
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
沒錯, 打過四大精靈event 先會冇咗d 水...我剛剛打完呢到

引用:
我有上日本網看,而且我上面自己都寫左係ニフル湖晚上先出現,但係我想依家要,我估應該無可能了.
不過都多謝你的回覆.
攞女裝任務

下圖o既地方有個發掘point, 貝殼形極唔顯眼, 可以發掘到チーグルの毛,
不過計機率唔一定出, 要不停訓覺洗出來(或者用save load大法也可)

除咗チーグルの毛, 呢個point 發掘出其他o既都係珍貴野多~

舊 03-24-09, 08:47 PM   #842
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
沒錯, 打過四大精靈event 先會冇咗d 水...我剛剛打完呢到

攞女裝任務

下圖o既地方有個發掘point, 貝殼形極唔顯眼, 可以發掘到チーグルの毛,
不過計機率唔一定出, 要不停訓覺洗出來(或者用save load大法也可)

除咗チーグルの毛, 呢個point 發掘出其他o既都係珍貴野多~

海都有發掘point架?
舊 03-24-09, 08:49 PM   #843
衰開有條路mk–II
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
引用:
有海鷗圍圈飛嘅地方就係採取POINT
衰開有條路mk–II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 09:11 PM   #844
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
完成神秘大叔event 到佢幫你改裝隻船就得,

順序去花都ハルル -> 港町カプワ・ノール -> 港町カプワ・トリム找神秘大叔

http://tov.tales-wiki.com/tales/tales-18-1.htm

舊 03-25-09, 12:57 AM   #845
ai.
RELEASED

引用:

攞女裝任務

唔該灑~咁就太好了~
不過一人一件咁咪要7條毛~咪有排發掘.

舊 03-25-09, 02:44 AM   #846
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
唔該灑~咁就太好了~
不過一人一件咁咪要7條毛~咪有排發掘.
呢個Quest 只有三個人可以做,

王女 ,御姊 ,豆丁

舊 03-25-09, 02:58 AM   #847
ai.
RELEASED

引用:
呢個Quest 只有三個人可以做,

王女 ,御姊 ,豆丁
太失望了~
以為之後會加翻男主角的女裝版~

係wor~原來除左那個point,連佢附近的榭都不錯~
有d要之後的先出現的合成物都找到.(我打到剛剛天氣會轉的時候)
而且之前搞左兩次之後發覺發掘物一定要在晴天先現~
之後再去日本網看~原來晴天之後都有save load大法令發掘物返黎.

真係唔係講笑~個keroro豆丁真係成個女仔咁~

此篇文章於 03-25-09 05:41 AM 被 ai. 編輯。
舊 03-25-09, 05:42 AM   #848
ai.
RELEASED

好怪~男主角有件飾物叫新型魔導器~
我明明齊灑件,但係間shop唔比我合成....

舊 03-27-09, 10:20 AM   #849
ai.
RELEASED

我玩了TALES OF DRASPI多過30次點解都無進入劇情!???有無人知點解??
而且想問下30次後取得レイヴン的稱號,和ザ‧ブルーマント,係唔係新服裝又或是人物裝飾物?

還有有無人發生過同樣的事??
我想解ジュディス把槍,當我解到(二)魔導器命名最後一步,
"由リタ"帶隊進入望想の地 オルニオン,調查中央魔導器發生劇情"
我卻一路都無發生~
我就連住宿之後出現和カプワトリム(幸福 社長)對話的劇情都出現了~
而且我已經做左一排支線~
但係在オルニオン都無得調查中央魔導器~
依家オルニオン比我損灑錢變左另一個樣了~
有無知點先可以繼續進行ジュディス把槍的支線??

此篇文章於 03-27-09 10:33 AM 被 ai. 編輯。
舊 03-27-09, 10:41 AM   #850
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
好怪~男主角有件飾物叫新型魔導器~
我明明齊灑件,但係間shop唔比我合成....
個list下面仲有橙星石
未打?

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 04:42 PM

手機版 | APP版