Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-31-15, 08:42 PM   #476
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
會唔會 亞視單方面放流料咋

你知啦 唔係第一次
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:06 PM   #477
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
雖然點睇HKTV都冇幾耐命,不過買ATV真係同自殺冇分別。
就算冇債務續到牌,錢又年年蝕,仲要班紅爆既亞記義工,唔炒就做紅台,炒又惹是非之餘又唔夠人用,點玩?
何況只係豁免大部份債務,如果剩低三四成,本身已經唔多掂既HKTV真係一Q清袋…

不過亞視會賣啫,WIKI可以唔買既…

此篇文章於 03-31-15 09:09 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:09 PM   #478
HM

註冊日期: May 2007
唔好忘記WIKI都係紅色背景
傾掂數可能性唔細
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:27 PM   #479
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我怕係wiki仲妄想緊689會守信用咋
講真 我覺得wiki就算係同政府傾掂數都只係私底下,無可能將約定既野擺上台面
問題就係......大家有邊個人會信689會守信用?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:28 PM   #480
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我怕係wiki仲妄想緊689會守信用咋
講真 我覺得wiki就算係同政府傾掂數都只係私底下,無可能將約定既野擺上台面
問題就係......大家有邊個人會信689會守信用?
如果係689上面班老頂同wiki傾?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:32 PM   #481
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
如果係689上面班老頂同wiki傾?
689本身而家就有果個權去夾番中央轉頭
再加上wiki成日都寫文同689唱反調
你地咪諗下呢個咁小氣既人會唔會放行囉

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 09:59 PM   #482
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
一場鬧劇....

首先亞視借呢個消息証明自己有"白武士", 等政府有理由續佢牌

"交易尚需得到法庭及其委託人同意"<---續左牌求期搵條友話唔同意, 劇終

舊 03-31-15, 10:27 PM   #483
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
wiki買股咁ATV D債務邊個負責還返?
wiki重要唔在香港, 成件事真係好奇
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 10:41 PM   #484
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
會唔會 亞視單方面放流料咋

你知啦 唔係第一次
引用:
作者: Avelcain 查看文章
wiki買股咁ATV D債務邊個負責還返?
wiki重要唔在香港, 成件事真係好奇

王征耍手段~?

舊 03-31-15, 10:48 PM   #485
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: kircheis 查看文章
王征耍手段~?
今日講,明天見報
剛剛好4月1日,大家明晒

舊 04-01-15, 02:22 AM   #486
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
[諗野複雜少少] 到 e+ 為止都係 ATV 單方面講, 請回想起江澤民事件.

而如果真係買, 相信 ATV 裡面收埋左足以玩 7689 既秘密, 而又明知 7689 係完全唔敢郁 WIKI , 所以先會去馬買
+1
我都認為是王征想裝wiki一鑊

反正就看WIKI反應
到現在都沒回應,一定有問題
何況電管局都說沒收到通知
明顯是權鬥方面的事

要不就是把ATV最後的價值用完
故意把wiki的紅背景爆出來(令人誤會他完全屈服於上面),令支持者對他失望(看這兩頁就知了
反正就是跟放醜聞一樣感覺吧
尤其看到是CCATV,CCTVB,方向報,這三大紅色媒體放出來的消息

舊 04-01-15, 03:21 AM   #487
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
頂佢,cut佢牌啦,喺度玩嘢

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 03:27 AM   #488
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁WIKI究竟去左邊呢?
真係呃人都唔出黎澄清?
o個個咩港人講地唔係D五毛集中營?

舊 04-01-15, 03:40 AM   #489
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
咁WIKI究竟去左邊呢?
真係呃人都唔出黎澄清?
o個個咩港人講地唔係D五毛集中營?
只要繼續炒大

三跑又可以沒人記得

ccatv個牌又可以拖一下(689會說社會意見未一致未可以收回牌照

一石n鳥當然繼續炒大好啦

舊 04-01-15, 03:45 AM   #490
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
三跑什麼的一開始已經無人理架啦www

舊 04-01-15, 07:21 AM   #491
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
1137已澄清
Close file
All in 左1137既重唔pk?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 07:47 AM   #492
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
王生(唔係離開香港果個)見今日愚人節做下氣氛姐
唔係咁都嬲啊

舊 04-01-15, 08:02 AM   #493
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
發放假消息係咪拉得人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:08 AM   #494
david
The One

註冊日期: Mar 2002
不成實使用電腦只限黃絲...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:16 AM   #495
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
亞視到最後一刻都要做場大戲,算係專業精神?
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:17 AM   #496
小嘉
The One

呢個直頭賣埋新聞,罪大好多
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:20 AM   #497
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
1137 all in 淚目,無父幹 all 咩 in
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:26 AM   #498
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

不要忘了今日係4月1.....邊個講笑先而家?

香港電視網絡有限公司透過港交所發出公告,否認公司主席王維基有與亞視達成協議。
http://www.stheadline.com/inews-cont...t=a&nid=952874

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 08:47 AM   #499
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: Rance 查看文章
唔好理,聽日ALL-IN 1137放假前掉左佢都有D零用錢執下
幸好您未ALL IN

==========

但暗盤升30%

==========

此篇文章於 04-01-15 09:31 AM 被 捲毛老爺 編輯。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 09:30 AM   #500
phil077

一間上市公司有這類重大消息,一定會向港交所出公告和停市。
兩樣野都無做,昨天已經覺得好奇怪...

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:48 AM

手機版 | APP版