Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-01-06, 11:17 PM   #1
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
成龍之迷?

成龍最新作品「寶貝計劃」?
點解無人講既?甚至可以話被人「完全無視」?之前神話都好少少…

或者可以講,點解成龍係要拍所謂既「動作喜劇」?老實講,真係好老土,果D得出奇地夾動作打鬥,還有在戲裡的成龍以乎有超過IQ300既超異人反應,仲有無撩當有趣既所謂「喜劇劇情」?

你地想唔想睇「寶貝計劃」?
或者「完全無視」?
又或者佢既「動作喜劇」吸唔吸引到你呢?

此篇文章於 10-02-06 12:02 AM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-06, 11:51 PM   #2
ying
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
1. 本身少睇戲
2. 唔鍾意bb戲
3. 唔鍾意成龍

舊 10-01-06, 11:55 PM   #3
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
只要有成虫就一定唔睇.

老, 樣衰, 五張幾野仲唔捨得摺埋.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 12:58 AM   #4
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
佢呃票房架,有好多戲飛都係送既,我公司有成廿幾張,我掉左上網賣=.=費事睇

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 12:59 AM   #5
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
只要有成虫就一定唔睇.
但係謝四都仲o係度...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 01:01 AM   #6
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
作者: 柴崎幸
謝4都唔會好似佢咁愛出風頭吧
係咪都要出黎講兩句說話,真係當自己係大哥咁

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 01:04 AM   #7
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 柴崎幸
個問題唔係係唔係度,而係佢玩來玩去都係果幾味…

舊 10-02-06, 02:44 AM   #8
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我本身好中意bb, 所以為左睇個bb...會睇lee套寶貝計劃
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 02:49 AM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
俾錢睇"黑拳"...都唔會睇"寶貝計劃"...
"寶"劇...留返俾拍滋同檸檬睇喇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 09:20 AM   #10
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: A HoManTin Work
點解無人講既?甚至可以話被人「完全無視」?之前神話都好少少…

或者可以講,點解成龍係要拍所謂既「動作喜劇」?老實講,真係好老土,果D得出奇地夾動作打鬥,還有在戲裡的成龍以乎有超過IQ300既超異人反應,仲有無撩當有趣既所謂「喜劇劇情」?

或者「完全無視」?
算把啦,d人係睇人多過睇戲o既內容....
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 09:20 AM   #11
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: A HoManTin Work

或者「完全無視」?
算把啦,d人係睇人多過睇戲o既內容....
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 06:33 PM   #12
星問
星問

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
引用:
作者: 不死game神
佢呃票房架,有好多戲飛都係送既,我公司有成廿幾張,我掉左上網賣=.=費事睇
寶貝計劃唔係呃票房,但如果你以有色眼鏡睇佢,就講咩都無用
成龍肯改變戲路都係好事,唔再係永遠打不死的無敵主角
星問 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 07:20 PM   #13
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
初初佢拍呢套戲時, 我有諗過去睇!!
但自從睇過個trailer 之後就即刻唔想睇....因為又係個d賴驚險場面 (好似比兩架車夾住, 但又剛剛有個空隙 etc......)
話我主觀都係咁話, 一見到呢d鏡頭, 即係冇哂mood 去睇....雖然佢改戲路係好事, 但唔好只換酒瓶, 唔該換埋入面d 酒丫 !! 其實佢仲一定有人捧場, 但香港人睇得佢呢類片太多la, 厭哂~ 佢一日唔變, 都好難吸引返 "香港人" 入去睇~

btw, 趁呢幾日放假去o左掃dvd, 買o左成龍大哥隻 "重案組" 復修版! 雖然之前以睇過, 但都一樣好好睇 !! 我播之前同ar 妹講 "喂! 出o黎睇成龍 la~ 呢套好睇ar!!" 點知佢話 "唔睇, 佢d 戲邊好睇ar!!" 最後因為一齊開飯, 佢焗住睇, 結果佢全程睇到入哂神, 仲睇完sin 返入房~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 07:26 PM   #14
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
本身太憎成龍....點都唔會睇

舊 10-02-06, 08:30 PM   #15
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
只要有成虫就一定唔睇.

以上數點都算了, 最憎他"小龍女"事件.

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412

此篇文章於 10-02-06 08:32 PM 被 Heifetz 編輯。
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 09:30 PM   #16
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我都好hate佢..但今日睇左...
又幾好睇wor.....都ok好笑..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 09:49 PM   #17
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
繼續"三不"

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 10:03 PM   #18
ying

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Bleed Saga
繼續"三不"
"三不"? 是什麼?

舊 10-02-06, 10:04 PM   #19
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: kin~kin
為左睇個bb...會睇lee套寶貝計劃
/

對成虫~
完全冇興趣~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-06, 11:05 PM   #20
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: Bleed Saga
繼續"三不"
唔係4不咩??

引用:
作者: ying
"三不"? 是什麼?
不入場
不下載
不租碟
不購買

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 10-02-06 11:08 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-06, 12:26 AM   #21
t-mac拜仁

註冊日期: Apr 2004
影評不錯,我會去睇,仲有,希望大家對戲唔好對人,唔係話係成龍就唔睇呢d咁既說話,真係覺得唔好先看比意見啦
如果成龍唔係講左咩我犯左什麼什麼的錯既說話,我諗大家會對佢公平d,對件事有一個公平既睇法,如-點解吳小姐會同佢有有一手呢?

t-mac拜仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-06, 02:14 AM   #22
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
其實我反而想知成虫呢幾年成日返o黎開戲,
係咪荷里活個邊已經睇厭o左佢

就好似孔慶祥先生咁……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-06, 02:26 AM   #23
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 呂鳳仙
其實我反而想知成虫呢幾年成日返o黎開戲,
係咪荷里活個邊已經睇厭o左佢

就好似孔慶祥先生咁……
9成係~
不過而家仲有套火拚時速3開緊

舊 10-03-06, 04:56 AM   #24
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
雖然房生份人好乞人僧,但佢D戲的確係幾有娛樂性(除左專登拍俾鬼佬睇果D),前幾年既《新警察故事》我係非常鍾意,今次《寶貝計劃》又係陳木勝執導,我相信唔會太差。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-06, 05:05 AM   #25
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 神京
9成係~
不過而家仲有套火拚時速3開緊
據聞今次有尚格雲頓同波蘭斯基。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版