Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-14, 01:59 PM   #1201
sund
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: pet3 查看文章
什麼時候你覺得他不是壞人?
由始至終,我都無法說服自己他是好人
我能接受他是壞人
但我不能接受主角群無個好人

就像"死亡筆記"中所有人都認同主角行為般違和
老爸:"我兒啊,做得好,盡管殺吧"
L:"我們一起改變世界吧,夜神同學"
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:05 PM   #1202
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: sund 查看文章
我能接受他是壞人

在落後緊時
光明正大輸和不犯規下贏

你竟然會想輸?

而且是長勝的傳統會在我這代斷掉?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:21 PM   #1203
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
不過, 今集個閃光彈真係有D過分,

等同係配給他校晚飯菜度落強力瀉藥, 等人哋個個手軟腳軟, 聽日無心機比賽

已經唔係規則有冇寫咁簡單, 係有冇品, 同有冇比賽精神的問題

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:24 PM   #1204
sund

引用:
在落後緊時
光明正大輸和不犯規下贏

你竟然會想輸?

而且是長勝的傳統會在我這代斷掉?
正確的二擇是
光明正大輸 VS 缺德下贏

而且"缺德下贏"還包含了以下
> 賭上"裁判奈我唔何"的賭注
> "不是我的功勞"的選手尊嚴
> 踐踏"對手的努力"
> "一高為勝利不擇手段"的名譽

再選一次,不可能得到多數派的認同

此篇文章於 06-29-14 02:30 PM 被 sund 編輯。
舊 06-29-14, 02:25 PM   #1205
pet3
The One

引用:
作者: harakuma 查看文章

等同係配給他校晚飯菜度落強力瀉藥, 等人哋個個手軟腳軟, 聽日無心機比賽

已經唔係規則有冇寫咁簡單, 係有冇品, 同有冇比賽精神的問題
其實只會越黎越過份

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-29-14, 02:30 PM   #1206
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
九校戰我係睇穗香w
高處落水果幕

妹果招MAP大技
如果雫冇人教路基本上都係瞬殺

果班_弟
爭女又唔夠神
技術又不及神
...
遲D石碑仲要神+跟班X2代打

繼續發階級夢

=========

引用:

神: 只要唔犯則, 嬴左就話知你

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:34 PM   #1207
pet3
The One

引用:
正確的二擇是
光明正大輸 VS 缺德下贏

而且"缺德下贏"還包含了以下
> 賭上"裁判奈我唔何"的賭注
> "不是我的功勞"的選手尊嚴
> 踐踏"對手的努力"
> "一高為勝利不擇手般"的名譽

再選一次,不可能得到多數派的認同
要雨宮天玩動作型比賽
明玩佢,她魔法ok 但體能不行

以她的程度要贏是好難

輸>贏
你們規例又無講唔可以做
真係吹左又點?
只是由輸>輸
有代價咩?

>踐踏"對手的努力"
我相信有實力的人
是不會倒地的

>一高為勝利不擇手般"的名譽
直接叫所有人不要用戰略好了
以後只準跑 懂 ?

雨宮天只用發光不用邪眼已經算留手啦

FGO 目標預算

此篇文章於 06-29-14 02:36 PM 被 pet3 編輯。
舊 06-29-14, 02:37 PM   #1208
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
我能接受他是壞人

死筆一開始都巧妙掩飾左好長時間
最好睇就係佢點可以算計放下神力都Win

依套作者根本無能力玩高少少質量嘅詭計
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:44 PM   #1209
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
有D似足球場上無明文規定唔比咬人一樣
球例一樣冇講唔可以用衫笠住個波帶入龍門。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:49 PM   #1210
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
基於上帝既設定,佢做呢D求勝既手段其實好合理
個問題始終都係班為求勝利既選手...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:49 PM   #1211
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: leotam3 查看文章
小說好似有講裁判有傾有冇犯規(唔太記得), 不過動畫SKIP左
正常有腦知道如果起步容許咁搞
神早一起步點就全人互片睇下邊個last man stand,直情唔需要鬥快了

個滑水比賽規則的意義,完全無法理解
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 02:50 PM   #1212
pet3
The One

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
球例一樣冇講唔可以用衫笠住個波帶入龍門。
球用衣服

魔法比賽用魔法

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 02:54 PM   #1213
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 飛燕 查看文章
神早一起步點就全人互片睇下邊個last man stand,直情唔需要鬥快了

當然無犯規啦,上帝就係專捉呢D灰色地帶咋嘛
正如足球比賽有人受傷多數會踢出界俾返對方後場開過
但你攞咗波唔俾直衝射入埋都唔會犯規架,不過輸哂品囉
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 03:00 PM   #1214
pet3
The One

引用:
作者: 飛燕 查看文章

記唔記得光速21
都成日出狗招
準備開球時留著球扮講野 慢慢行
之後自己直接行去得分區

現實有人跟過一樣方法
最後是計分的

所以捉規例玩法不是很正常嗎?

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 03:14 PM   #1215
leungky1

引用:
記唔記得光速21
都成日出狗招
準備開球時留著球扮講野 慢慢行
之後自己直接行去得分區

現實有人跟過一樣方法
最後是計分的

所以捉規例玩法不是很正常嗎?
人地蛭魔唔係下下都玩呢招嘛
況且好多隊都能夠見招拆招
亦有時係主角隊自己受番

呢套後面有拆過?
舊 06-29-14, 03:23 PM   #1216
sund

引用:
球用衣服

魔法比賽用魔法
我11個人圍成一圈用護住個波,完場前一刻送個波入對方龍門
完全符合你的邏輯了吧

以上方法我相信100%所有人幼兒時都奇想過
但無人會咁做
現在作者就是把同類的事做出來,不但理直氣壯,還以為自己超智發現漏洞
很難不被人笑傻仔
舊 06-29-14, 03:25 PM   #1217
pet3
The One

引用:
作者: leungky1 查看文章
人地蛭魔唔係下下都玩呢招嘛
況且好多隊都能夠見招拆招
亦有時係主角隊自己受番

呢套後面有拆過?
因為21 是次次同比賽
所以先唔可以次次捉到新例

但這套次次都不同遊戲
自然次次可找新位入
找不到就用特制道具去屈,別說不公平啊
你找到特製道具也可以用的

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 03:29 PM   #1218
pet3
The One

引用:
我11個人圍成一圈用護住個波,完場前一刻送個波入對方龍門
完全符合你的邏輯了吧

以上方法我相信100%所有人幼兒時都奇想過
但無人會咁做
現在作者就是把同類的事做出來,不但理直氣壯,還以為自己超智發現漏洞
很難不被人笑傻仔
無犯規的話點解唔得? (欺x遊戲根本成日咁玩)

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 03:35 PM   #1219
leungky1

引用:
因為21 是次次同比賽
所以先唔可以次次捉到新例

但這套次次都不同遊戲
自然次次可找新位入
找不到就用特制道具去屈,別說不公平啊
你找到特製道具也可以用的
同比賽,唔同隊伍啊

呢套幾個對奕嘅分別
只在於新設定幾時講
骨子裡依然係設定推低設定
舊 06-29-14, 03:45 PM   #1220
pet3
The One

引用:
作者: leungky1 查看文章
同比賽,唔同隊伍

呢套幾個對奕嘅分別
只在於新設定幾時講
骨子裡依然係設定推低設定
錄影.....
睇別人比賽錄影
其他人點會中同一樣的計

同閃光一樣
只有第1次有用

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 03:50 PM   #1221
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
所以我覺得十文字擔心下一年都好合理…即使班男生都提升左水平

人人都玩卑鄙的話根本就係一個引戰行為,只差在睇下邊個後台夠硬出聲先
比賽本意已經扭曲晒,根本唔係技術交流
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 03:50 PM   #1222
sund

引用:
無犯規的話點解唔得? (欺x遊戲根本成日咁玩)
就算不談體育精神
如果隊隊都惱羞成怒,有樣學樣
整個足球界就完蛋,連帶的一切經濟收益都完蛋
所以無人會咁做

主角方屈漏洞的作品有好多,"光速21""ONE OUTS"等
但他們真的是讀者都想不到的漏洞,令讀者驚嘆的(而且是現實真實的規則,更令人心服)
但作者駕空一個有(明顯)漏洞的賽制,說找到漏洞,主角(作者)真是奇葩了

作者邏輯
"現實賽跑無話禁閃光彈
無人咁做,即無人諗到
我果然智慧超人
原來我懷才不遇,是因旁人太蠢"
舊 06-29-14, 03:56 PM   #1223
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
以打機既角度黎講:

有BUG唔用,你傻啊你
有掛唔用,你傻唔你

唔滿意我用BUG?有本事你去搵個出黎用呀笨
唔滿意我用掛?有本事你去寫個出黎用呀笨

如是這樣,呢個世界就玩完啦,世界只會充滿惡意
作者俾人話中二唔係冇理由
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 03:57 PM   #1224
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
穗香

大哥被成班女仔圍住,森崎睇到葡萄o個幕笑死左。XD

比著任何人咁樣睇應該都會眼火爆。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:00 PM   #1225
pet3
The One

引用:
就算不談體育精神
如果隊隊都惱羞成怒,有樣學樣
整個足球界就完蛋,連帶的一切經濟收益都完蛋
所以無人會咁做

主角方屈漏洞的作品有好多,"光速21""ONE OUTS"等
但他們真的是讀者都想不到的漏洞,令讀者驚嘆的(而且是現實真實的規則,更令人心服)
但作者駕空一個有(明顯)漏洞的賽制,說找到漏洞,主角(作者)真是奇葩了

作者邏輯
"現實賽跑無話禁閃光彈
無人咁做,即無人諗到
我果然智慧超人
原來我懷才不遇,是因旁人太蠢"
但是跑步 在非現實系故事中
在起跑時用地震/攻擊/爆炸/魔法 之類明明好多作品都有做(只是不是主角
你只能鬧他賤狗
但他是合法吧

馬里奧車禁烏龜啊笨

FGO 目標預算

此篇文章於 06-29-14 04:05 PM 被 pet3 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 11:21 AM

手機版 | APP版