Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-29-12, 12:51 AM   #1676
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: W!LL 查看文章
建議買的話買microsd, 可能遲下新機強制你用microsd
何出此言@@?
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 01:17 AM   #1677
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
何出此言@@?
估下O者
到時出新型機, 上下MON可能加大, 又多返左右菇
話唔定要改做Microsd卡槽先有位入
講真啦, 下家仲邊用咁大張sd card架

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:15 AM   #1678
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
估下O者
同級micro SD始終都唔夠SD快喎,仲要貴多三成
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:42 AM   #1679
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
e-shop已經有得DL Bravely Default demo vol.1
另外update左紅白機Metroid

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:49 AM   #1680
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
估下O者
我就覺得佢唔會換
看下任記過機個功能都預你直接插舊卡去新機
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 12:34 PM   #1681
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
各位,我有朋友想買3DS
但唔知買日版定美版好

而家美版市價幾多?
我知美版只能玩美版GAME,但可唔可以同日版GAME玩家連線?

希望可以幫忙解答,謝謝

舊 02-29-12, 12:38 PM   #1682
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
估下O者
任記一向唔係走在時代既尖端
有時真係想佢出部勁既既2.0貴d都唔怕。

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 01:46 PM   #1683
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

yen而家9.65xx
可以唔使買預付卡了

大乱闘X
舊 02-29-12, 02:27 PM   #1684
vincent110
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
各位,我有朋友想買3DS
但唔知買日版定美版好

而家美版市價幾多?
我知美版只能玩美版GAME,但可唔可以同日版GAME玩家連線?

希望可以幫忙解答,謝謝
通常online wifi 對戰可全地區對戰, 不過local wifi 聯機就未必隻隻得. 例如孖車7就唔得啦
vincent110 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 02:32 PM   #1685
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
yen而家9.65xx
可以唔使買預付卡了
平過我手上之前o係日本買落既預付卡tim, haha

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:28 PM   #1686
Segawa
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDCHOCO-ZERO
今日出左部日版機, 番到屋介先發現張SD咭已經係部機裡面.
請問這是正常的嗎?
Segawa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:34 PM   #1687
MO

引用:
作者: Segawa 查看文章
今日出左部日版機, 番到屋介先發現張SD咭已經係部機裡面.
請問這是正常的嗎?
是..............
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-12, 11:46 PM   #1688
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: NEAR 查看文章
任記一向唔係走在時代既尖端
有時真係想佢出部勁既既2.0貴d都唔怕。
大張sd card 先係皇道

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 10:23 AM   #1689
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: vincent110 查看文章
通常online wifi 對戰可全地區對戰, 不過local wifi 聯機就未必隻隻得. 例如孖車7就唔得啦
mario kart7美日版本local 對戰不能???

舊 03-01-12, 12:54 PM   #1690
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
http://www.nintendo.co.jp/corporate/...12/120301.html
新顏色
聖火都有限定機o口o
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 01:04 PM   #1691
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
又有新色/新同綑
引用:
ニンテンドー3DSの本体カラー6色目の新色「コバルトブルー」を3月22日(木)に発売する

モンスターハンター3(トライ)G はじめてハンターパック
発売日:3月17日(土)
希望小売価格:19,800円(税込)

スーパーマリオ 3Dランド パック
発売日:3月24日(土)
希望小売価格:19,800円(税込)

ファイアーエムブレム 覚醒 スペシャルパック(数量限定)
発売日:4月19日(木)
価格:19,800円(税込)
任天堂オンライン販売のみ (申込受付日は別途設定)
quote from nintendo news
http://www.nintendo.co.jp/corporate/...12/120301.html

好彩無等出橙色紫色
出左咁多部都無
哥薩克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 01:14 PM   #1692
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
即係首發果部係綠色 依家先係出藍色下次新機都係遲d買好
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 01:36 PM   #1693
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
MH3G 同梱變相減 1000 yen
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 01:47 PM   #1694
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

部藍色限定毒到我

大乱闘X
舊 03-01-12, 07:27 PM   #1695
Suda

各同梱版送唔同野,MH送抹布,Mario送VC版SMB,FE送1000円卡

今年內應該出到紫色了吧

Nintendo3DS
舊 03-01-12, 08:12 PM   #1696
Suda

今日擦身廣場又有Special Mii 加入,睇樣認唔出係松岡修造

Nintendo3DS
舊 03-01-12, 10:20 PM   #1697
MO

引用:
作者: enishi 查看文章
MH3G 同梱變相減 1000 yen
由手機版發出

以前PSP都咁玩過,
其實大家都係變相部機平1000YEN

舊 03-01-12, 10:24 PM   #1698
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: Suda 查看文章
各同梱版送唔同野,MH送抹布,Mario送VC版SMB,FE送1000円卡

今年內應該出到紫色了吧
前提係今年內唔出 3DS XL

3 月仲出新色, 至少 E3 前都唔會有任何新 revision 既消息囉
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 10:40 PM   #1699
MO

http://www.gameranx.com/updates/id/5...-dissidia-3ds/

Final Fantasy: Dimensions Might be Dissidia 3DS
舊 03-01-12, 10:55 PM   #1700
Suda

引用:
作者: enishi 查看文章
前提係今年內唔出 3DS XL

3 月仲出新色, 至少 E3 前都唔會有任何新 revision 既消息囉
以目前形勢老任應該唔會咁積極出新型號住(除非開始賣得差)

E3都係主力Wii U,新型號留返下年喇

Nintendo3DS

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 01:06 PM

手機版 | APP版