Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 12:52 PM   #951
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: CMS 查看文章
我睇到自HIGH,知障,低能 不停係咁loop
討論我睇唔到幾個
追下post啦,咪以為三十幾版就好多人講啦,其實根本有留言嘅來來去去都係得嗰幾個人講,大部份都叫有認真討論過
定係你一定要長篇大論先叫討論,簡單一句嘅吐槽就唔算?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:56 PM   #952
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我理解佢既心態

人年輕時總會唔承認自己食緊既係屎,年紀大左就會一邊鬧一邊食,同人生一樣(拖走

即係當年做緊TM廚果時我都會叫人不爽不要看(?
事後睇返的確發現日本一堆ACG作品既設定都係得個講字無任何表現www

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:57 PM   #953
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
我打晒論點你又唔回?返工打咁長編好大風險的
你細分得咁清楚,係好花時間
自問腦轉數唔快

你都知係工作時間啦, 想到D乜就打
你同我逐隻字講咁清楚,我先唔同你玩
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:00 PM   #954
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我理解佢既心態

人年輕時總會唔承認自己食緊既係屎,年紀大左就會一邊鬧一邊食,同人生一樣(拖走

即係當年做緊TM廚果時我都會叫人不爽不要看(?
事後睇返的確發現日本一堆ACG作品既設定都係得個講字無任何表現www
曾幾何時我都拎過MUV-LUV d設定黎打飛機
後來先發現係右翼自high作

此篇文章於 06-11-14 01:03 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:03 PM   #955
細路翔
The One

muv-luv最難睇既點同依套一樣成日都搬d咩xx家族出黎吹到天花龍鳳離晒罩

但強度設定直到勇爺同條女出招魂攻擊打超級光線種前都無點失衡過

除左話f-16打得贏f-22依點(?

英國說大家抱團死
舊 06-11-14, 01:05 PM   #956
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
你細分得咁清楚,係好花時間
自問腦轉數唔快

你都知係工作時間啦, 想到D乜就打
你同我逐隻字講咁清楚,我先唔同你玩
ok u win

舊 06-11-14, 01:11 PM   #957
細路翔
The One

依套同muv luv相反、muv luv無左d糞青右翼思維應該真係可以接受仲會好睇左

依套無左糞青右翼思維就等於一舊無包保鮮紙既屎,更加連糞青依個佔96%左右既主要客源都會流失

英國說大家抱團死
舊 06-11-14, 01:52 PM   #958
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我無睇晒你地up乜
不過你地唔會同我講男主角個外掛長期掛係身唔除落來掛aa

舊 06-11-14, 02:11 PM   #959
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 神龍 查看文章
我無睇晒你地up乜
錯了.... 男主角個掛已經lock左強度, 不能100%使用

舊 06-11-14, 02:18 PM   #960
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
點解大家對呢套野可以咁認真 :0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:20 PM   #961
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
我無睇曬你地up乜
戰力上 長期被封住

一般只能用 分解魔法 ,天才的腦,很不錯的體術,自我再生(不爆頭不會死

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-11-14 02:26 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:32 PM   #962
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
即係重可以上調aaaaaa

舊 06-11-14, 02:41 PM   #963
FREDDY@o@

上帝如果出全力, 毀滅地球唔係難事

舊 06-11-14, 02:46 PM   #964
pet3
The One

引用:
0消費 狂射核彈級攻擊
高次元 感知視覺什麼 (第3身/第4身遊戲咁睇番自己背部都得OTL
幫人hp 半秒hp1回復全滿 (hp0就無計)
見到的東西的都分解做粒子
什麼都能重組 (只要不是生物)

大約係咁

憑空組成一把大劍/重軍火 應該都得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-11-14, 02:48 PM   #965
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
小說本來係出網上版本,作者設定有亂來的
相信作者本身都唔會想到咁到紅的起

web 版還有很多理論會睇到頭暈,文庫版就cut左好多
我係早期睇web版翻譯,當時連日文文庫版才開始出
請問,動畫係日本點樣紅法?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 03:01 PM   #966
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: pet3 查看文章
0消費 狂射核彈級攻擊
高次元 感知視覺什麼 (第3身/第4身遊戲咁睇番自己背部都得OTL
幫人hp 半秒hp1回復全滿 (hp0就無計)
見到的東西的都分解做粒子
什麼都能重組 (只要不是生物)

大約係咁

憑空組成一把大劍/重軍火 應該都得
見唔到都可以解吧
只要意識到
回想一下橫濱開場既狙擊手

舊 06-11-14, 04:02 PM   #967
pet3
The One

引用:
作者: nomezero 查看文章
見唔到都可以解吧
只要意識到
回想一下橫濱開場既狙擊手
見到既意思
當然不是肉眼見咁低lv

高次元 感知視覺也是看到啊

神要你死
你不可不死

FGO 目標預算
舊 06-11-14, 04:11 PM   #968
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
錯了.... 男主角個掛已經lock左強度, 不能100%使用
所謂既lock住..只係妹妹名義上做下樣
要解封既隨時同個妹要求就得
大家當係上帝讓賽吧啦...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 04:39 PM   #969
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dom031059 查看文章
所謂既lock住..只係妹妹名義上做下樣
要解封既隨時同個妹要求就得
大家當係上帝讓賽吧啦...
其實小說講咗只要個妹係隔離上帝自己都可以解(個妹同莉娜玩真嗰次),所以個lock早已形同虛設……
嘛反正掌嘴同打臉呢家嘢係(呢本)小說中係日常事,大家就唔好再少見多怪

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 04:43 PM   #970
FREDDY@o@

引用:
作者: casio 查看文章
其實小說講咗只要個妹係隔離上帝自己都可以解(個妹同莉娜玩真嗰次),所以個lock早已形同虛設……
嘛反正掌嘴同打臉呢家嘢係(呢本)小說中係日常事,大家就唔好再少見多怪
上帝自己識解lock係因為個妹解第一次果時佢已經學左點解
其實所有設定都係用來比上帝推翻, 故事唯一一個設定就係上帝無所不能, 所以根本無自打過嘴巴

舊 06-11-14, 06:04 PM   #971
細路翔
The One

引用:
佢唔出裝b大法既話既話吐口水都可以毀滅支那(無誤

英國說大家抱團死
舊 06-12-14, 02:38 AM   #972
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
其實設定廚冇乜問題,
憤憤思想都冇乜問題,
問題係高手定低手既問題,

巨人咪一樣又憤又中二,
但我覺得佢演出得好出色(講緊序幕)

魔劣好沉迷設定,
但佢既設定真心無聊到爆炸

一個優秀既設定唔係在於詳盡,而是在於趣味,
UC受歡迎唔係因為觀眾鍾意米粒,
而係因為米粒創造了MS的世界
觀眾喜歡的是一個充滿想像力的UC世界

以魔法論魔法,
魔劣既魔法觀算係平庸
但佢起呢個平庸入面不斷地鑽,
挖出來都永遠只會是無聊

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 11:10 AM   #973
細路翔
The One

重點係佢每期用大半頁數挖一個坑

然後轉頭大爺就出手再挖過另一個當前一個無到(?

演出、描寫、角色、全部都垃圾就算q數,重點係當業餘作家黎睇我都覺得佢係垃圾
一樣係yy小說,我當年係起點睇龍使果時人地每一章除左抽插d女角起碼唔會每一章都推翻之前既野

真係就連當年睇seed-d都唔會每一話都自打嘴巴

英國說大家抱團死
舊 06-12-14, 11:39 PM   #974
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
其實好簡單
你睇飛行術式果幕
上一秒D人話好難攪
下一秒就見上帝佢飛緊

睇見真係心諗
係咪當讀者白痴
仲要之前解釋埋一大堆廢話
你不如講佢識飛咪算囉
講咁多黎做乜
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 11:57 PM   #975
FREDDY@o@

咁都唔明? 其他魔法學者都係豬呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 04:37 PM

手機版 | APP版