Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-12, 02:29 PM   #751
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
不過只得6成8銷量,又真係少咗尐....
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 05:35 PM   #752
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
不過只得6成8銷量,又真係少咗尐....
係几多本既6成8先

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 08:54 PM   #753
yeah yeah

引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
今次天子8係獨立故事呀
資訊由GW 見到
買左第一期天子8...
即時可以放棄

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 09:05 PM   #754
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
係几多本既6成8先
當佢印2000本,6成8都有近14000書,
創刊一定多d人買,之後如果KEEP到11000-12000都算係咁,
鬼叫龍少出名爛尾咩~~

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
買左第一期天子8...
即時可以放棄
本天子8,創刊都可以咁嘅畫質,
點叫我信你有心做呀?

舊 03-28-12, 10:16 PM   #755
walterkaho
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
鐵將好似印左3萬…

另外天子8…反而真係去得7788喎
walterkaho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 03:33 PM   #756
豪傑公子

引用:
作者: walterkaho 查看文章
鐵將好似印左3萬…

另外天子8…反而真係去得7788喎
3萬嘅6成8都OVER 2萬書喎,今時今日算好架嘞~~

舊 03-29-12, 03:44 PM   #757
凍檸茶
The One
青龍使用者

反而有冇死士買武神REMAKE 110期
佢之前話會改一改個尾,
IF YES, 我想買埋佢

舊 03-29-12, 10:22 PM   #758
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
春秋公仔載係唔係想NTR

有冇第2D 劇情

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 11:39 PM   #759
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
龍虎門趕收工, 老天尊死得可唔可以再hea d??
同埋編劇係咪唔記得左, 三皇都唔怕毒, 萬毒心經威脅不大, 搞到最後一戰不知所謂, 比羅剎篇收得更差!!!

而且, 之前通天風雲一開始d預告正式宣佈全部呃人,
老天尊扯左銀鈴個BB出黎無左,
金庫小虎一腳踢死二郎神無左,
陳傲雲殺四眼明無左,
陳傲雲殺三郎, 鐵心, 石武夫然後奪通天無左 (最接近係呢個)
三皇+石鐵俾元始+通天圍, 風雷出場無左,
小虎+蚩尤圍鐵五郎, 打到一半聖上亂入圍埋一份無左,

唔知仲有無漏, 但無一樣做到, 預告都唔可信, 呢本野想點........

舊 03-30-12, 12:56 AM   #760
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
同埋編劇係咪唔記得左, 三皇都唔怕毒, 萬毒心經威脅不大, 搞到最後一戰不知所謂, 比羅剎篇收得更差!!!

陳傲雲殺四眼明無左,
陳傲雲殺三郎, 鐵心, 石武夫然後奪通天無左 (最接近係呢個)

唔知仲有無漏, 但無一樣做到, 預告都唔可信, 呢本野想點........
你當d預告係txb劇集片花就冇錯嫁啦...
有邊次係跟足預告
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 08:24 AM   #761
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
引用:
老天尊話晒都係神級大佬,霹靂狂龍都唔洗出,淨係九陽重腳xn
而且小苦咁多招,打頭可以電光斬首駁雲龍破嶺掛

舊 03-30-12, 08:56 AM   #762
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
估唔到九寨咁堅喎~crossover故惑仔~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 09:11 AM   #763
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
估唔到九寨咁堅喎~crossover故惑仔~
@O@
點CROSS法, 有睇古惑仔, 冇睇九寨!

舊 03-30-12, 09:13 AM   #764
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
@O@
點CROSS法, 有睇古惑仔, 冇睇九寨!
陳浩南現身~
下期同陳洛軍上枱~

赤子之心 拯救失落時代
舊 03-30-12, 09:43 AM   #765
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:

陳傲雲殺四眼明無左,

一期完, 真係好hea好求期

老天尊,竟然打唔爆金鐘罩?? 又話功力大進?

刀神, 完全被屈機~ 老天尊最後一擊 食晒. 話咩彈珠原理. 明明功力強得多...

老天尊,刀神死晒. 真係覺得有點兒 為死而死咁. 白仇/四眼明有人陪喇.

肉狼真係完全唔記得o左陳owen,武聖..... 提都冇提o下.

BTW.預告野, 看看就好.

舊 03-30-12, 10:53 AM   #766
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Montella 查看文章
一期完, 真係好hea好求期

老天尊,竟然打唔爆金鐘罩?? 又話功力大進?

刀神, 完全被屈機~ 老天尊最後一擊 食晒. 話咩彈珠原理. 明明功力強得多...

老天尊,刀神死晒. 真係覺得有點兒 為死而死咁. 白仇/四眼明有人陪喇.

肉狼真係完全唔記得o左陳owen,武聖..... 提都冇提o下.

BTW.預告野, 看看就好.
白仇未死

舊 03-30-12, 02:15 PM   #767
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
陳浩南現身~
下期同陳洛軍上枱~
少年陳浩南?????

舊 03-30-12, 02:30 PM   #768
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
少年陳浩南?????
198x年佢應該都好細je~
E+個南哥都係4/50ja下wa??

赤子之心 拯救失落時代
舊 03-30-12, 06:22 PM   #769
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
反而有冇死士買武神REMAKE 110期
佢之前話會改一改個尾,
IF YES, 我想買埋佢
同原本第一百期最後幾板唔同. 但唔覺係新圖.

另本"飆"佢話有五千書.

舊 03-30-12, 06:41 PM   #770
豪傑公子

引用:
198x年佢應該都好細je~
E+個南哥都係4/50ja下wa??
古惑仔92年創刊,南哥第一期出場係16歲,
城寨2背景係91年,南哥應該15歲~~

PS. 生死可相從故事完結於10年,其時南哥34歲,
跟住故事時間線推後咗15年,而家南哥係49歲
當然,以上歲數只係用實時計算得出嘅結果...

此篇文章於 03-30-12 06:46 PM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 07:16 PM   #771
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
古惑仔92年創刊,南哥第一期出場係16歲,
城寨2背景係91年,南哥應該15歲~~

PS. 生死可相從故事完結於10年,其時南哥34歲,
跟住故事時間線推後咗15年,而家南哥係49歲
當然,以上歲數只係用實時計算得出嘅結果...
咁九寨故事咪唔arm lor~
即係南哥都未彈起~
咁同佢上枱又有乜用哩~
書中仲話螳螂灣最大最話得事既係南哥...
但15歲既南哥其實入左會未~
我記得睇少年陳浩南定前傳之類既物體~
有講到佢中學係比心機讀書...好似好大下先入會~
14/15可能先入會無耐~

赤子之心 拯救失落時代
舊 03-30-12, 07:35 PM   #772
yeah yeah

歷史
1930年 6月18日 客家人:蔣震成立「洪興社」
1946年 1月7日 其妻生下長子:蔣天生(出場時已經47歲1993年)
1950年 8月23日 生下次子:蔣天養
1968年 12月5日 主角:陳浩南出生(詳見《古惑仔》第221期)

from wiki

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 08:21 PM   #773
豪傑公子

翻查資料,原來係我記錯咗,
南哥係16歲入洪興,唔係一出場16歲,
而南哥一出場已經係紅棍嚟~~

PS. 如果照實時計,68年出世嘅南哥而家都成6張嘢