Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-25-11, 07:28 PM   #1
川上双葉
God of Gamer
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
Grand Theft Auto V | 已售 | 系列首次正體中文版!!!

http://www.rockstargames.com/

此篇文章於 08-12-13 08:27 PM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線  
舊 10-25-11, 07:59 PM   #2
T9P2L
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDT9P2L
有一段時間無聲無氣, 原來係秘密開發緊
T9P2L 目前離線  
舊 10-25-11, 08:23 PM   #3
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
好大聲「OH MY GOD!」叫左出黎
遲Uncharted 3一日公佈, 好俾面喎
希望2012年4-5月有得玩啦, 哩段時間已經係Rockstar專屬檔期

whassupbun 目前離線  
舊 10-25-11, 08:25 PM   #4
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
如果做到L.A. Noire或者Red Dead級數畫面我都好滿足

Metal Gear NT 目前離線  
舊 10-25-11, 08:27 PM   #5
0826使者
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
如果做到L.A. Noire或者Red Dead級數畫面我都好滿足
我唔要畫面
我,要一隻內容有SA級GE就OK了!!

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線  
舊 10-25-11, 08:56 PM   #6
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 0826使者 查看文章
我唔要畫面
我,要一隻內容有SA級GE就OK了!!
咁要等Saints Row 3滿足你

我覺得繼RDR同LA Noire之後, Rockstar都偏向走成熟/悲劇/電影感類故事方向, 其實GTA4結尾都已經係, 少左好多以前GTA系列D無厘頭/低級趣味(當然仲有保留哩D元素但好明顯想發展埋另一個方向, Niko既背景故事已經係非常成熟/另類既題材), 所以我覺得GTA5未必走番SA條路, 尤其是依家有Saints Row 3將惡搞元素推至最高峰 GTA唔需要再同第二個品牌玩同一種路線對撼, 同埋GTA係愈來愈明顯想「昇華」去諷刺流行文化/社會/政治之類, 比起SR3果種口味subtle好多

個V字D花紋好似銀紙, 加上好強調大大個V字(Vegas?), 係咪又重返San Andreas(其中賭城Las Venturas)?

whassupbun 目前離線  
舊 10-25-11, 09:03 PM   #7
猩猩~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0645 6960 2274
繼續等pc版,希望今集pc版d優化好d
猩猩~ 目前離線  
舊 10-25-11, 09:09 PM   #8
T9P2L

會留番係美國

http://www.rockstarnetwork.net/conte...-Remain-in-USA
T9P2L 目前離線  
舊 10-25-11, 09:20 PM   #9
0826使者
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: whassupbun 查看文章
咁要等Saints Row 3滿足你

我覺得繼RDR同LA Noire之後, Rockstar都偏向走成熟/悲劇/電影感類故事方向, 其實GTA4結尾都已經係, 少左好多以前GTA系列D無厘頭/低級趣味(當然仲有保留哩D元素但好明顯想發展埋另一個方向, Niko既背景故事已經係非常成熟/另類既題材), 所以我覺得GTA5未必走番SA條路, 尤其是依家有Saints Row 3將惡搞元素推至最高峰 GTA唔需要再同第二個品牌玩同一種路線對撼, 同埋GTA係愈來愈明顯想「昇華」去諷刺流行文化/社會/政治之類, 比起SR3果種口味subtle好多

個V字D花紋好似銀紙, 加上好強調大大個V字(Vegas?), 係咪又重返San Andreas(其中賭城Las Venturas)?
SR3玩惡搞
但係唔夠寫實
GTA唔拿,寫實得黎惡搞又得
故事性更強添~

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線  
舊 10-25-11, 10:14 PM   #10
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我都覺得GTA4太寫實. 係, 電影感好正, 好以睇戲咁. 但無乜白痴野可以玩, 趣味不足.
ahleung 目前離線  
舊 10-25-11, 10:18 PM   #11
T9P2L

寫實同惡搞唔可兼得, 所以唯一解決方法就係兩隻玩哂
T9P2L 目前離線  
舊 10-25-11, 10:24 PM   #12
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ahleung 查看文章
我都覺得GTA4太寫實. 係, 電影感好正, 好以睇戲咁. 但無乜白痴野可以玩, 趣味不足.
完全同意

要兩者兼得都唔係完全唔得, 好似mafia II咁, 加一個負責搞笑的第二主角就可以做到少少搞笑或者諷刺. 當然, 就算係咁都唔可以好似sr系列去到咁盡.

舊 10-25-11, 10:37 PM   #13
T9P2L

引用:
作者: wing 查看文章
完全同意

要兩者兼得都唔係完全唔得, 好似mafia II咁, 加一個負責搞笑的第二主角就可以做到少少搞笑或者諷刺. 當然, 就算係咁都唔可以好似sr系列去到咁盡.
你講個樣搞笑gta都有, bruce同roman就帶出到呢個效果
T9P2L 目前離線  
舊 10-25-11, 10:45 PM   #14
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
如果有得好似San Andreas咁又唔錯喎,
有飛行背包、版圖又大(好鍾意渣架電單車上山頂再飛車落山),
同練角色體能。
不過可以試下整多啲動物,好似RDR咁狩獵。
暉暉816 目前離線  
舊 10-25-11, 11:08 PM   #15
wing
格鬥低手

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
如果有得好似San Andreas咁又唔錯喎,
有飛行背包、版圖又大(好鍾意渣架電單車上山頂再飛車落山),
同練角色體能。
SR系列真係超惡搞, 上面呢D只係小兒科.

舊 10-26-11, 01:25 AM   #16
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
SR同gta4都有玩...SR d 惡攪我投入唔到, 不過玩都ok的
另一方面... gta4 d 路人比我既感覺都人性好多, 無論係SR或者infamous都做唔到呢個感覺, 原因我都唔知點解...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線  
舊 10-26-11, 01:58 AM   #17
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

舊 10-26-11, 09:39 AM   #18
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
RUMOUR: set in City of Angels?

...will return to California for the first time since GTA: San Andreas back in 2004.

...more than one playable character.

http://kotaku.com/5853279/grand-thef...ple-characters
An0raku 目前離線  
舊 10-26-11, 12:09 PM   #19
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
故事方面唔太擔心~
比較希望今集d online盃/成就唔太難

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線  
舊 10-26-11, 12:20 PM   #20
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
GTA點都會期待
但上集已經唔係好順, 真係唔知現世代主機機能頂唔頂得順, 會唔會為左遷就機能搞唔到咁多野
始終都想佢條街再多d人同車

相薄
大覺屋師真 目前離線  
舊 10-26-11, 12:47 PM   #21
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
GOOD~~!
等左好耐

舊 10-26-11, 12:47 PM   #22
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
真正既大作,好期待

hin0404 目前離線  
舊 10-26-11, 12:48 PM   #23
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
gta4話因為法規所以冇左爆頭
但之後兩隻DLC

飛車黨居然有裸男(玩過一定知我講乜)
GAY TONY直程出埋成個頭大特寫氣管都見埋

即係點

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線  
舊 10-26-11, 01:14 PM   #24
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我想睇女人多過睇d大叔綠野搖擺.....

舊 10-26-11, 03:14 PM   #25
wing
格鬥低手

引用:
作者: Leaf 查看文章
gta4話因為法規所以冇左爆頭
但之後兩隻DLC

飛車黨居然有裸男(玩過一定知我講乜)
GAY TONY直程出埋成個頭大特寫氣管都見埋

即係點

本傳渣電單車入地鐵同最後果版, 打到發掹爭無限continue先至過到.
呢兩個DLC其實易唔易玩?

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電 視 遊 戲 《 Grand Theft Auto 》嚇 退 4 賊 倒十架VS火紅眼 電視遊戲討論版 16 06-10-14 07:44 PM
[分享] 《Grand Theft Auto》真人短片 neo2046 電視遊戲討論版 1 11-19-12 07:11 PM
[NDS] Grand Theft Auto Chinatown wars [已售] _張學良_ 手提遊戲機討論版 228 07-04-09 11:27 PM
Grand Theft Auto 4 neo2046 PC電腦遊戲討論版 93 01-27-09 05:51 PM
[GBA]Grand Theft Auto Advance 圖片 neo2046 手提遊戲機討論版 16 09-20-04 11:46 AM

現在的時間是 07:46 AM

手機版 | APP版