Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票
不顯示圖片
第一 ... 31 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 51  ... 最後
攻略及心得交流區>FINAL FANTASY XIV -ONLINE-
小嘉 02:18 PM 10-17-13
盡快學者50 lv先

D新版我而家都係開召喚士探完路就轉學者打多次:)
布甸 09:15 PM 10-17-13
作者: holsety:
我巳經改左兩次password, 明明固定ip...
作者: tallken:
我都係patch完( PS3 版 ),玩完後登出黑畫面.
我今早起身,晨操登入時都係咁,要我改pw.
作者: ~ViVi~:
我尋晚膽粗粗tell Yi Rito問入唔入得,但打到我off都係話content中tell唔到

我尋晩又係update完登入要我經email link改pw,改完玩到但log out又係黑畫面.....
我都係 patch 完話我唔係固定 ip,尋晚改左,而家又話 ip 唔o岩又要改...
~ViVi~ 12:10 AM 10-18-13
作者: 布甸:
我都係 patch 完話我唔係固定 ip,尋晚改左,而家又話 ip 唔o岩又要改...
我今晚又係要改......改Q番做前晚果個

Baha好多人....
南黑森打fate pt左都冇用........
乜都睇唔到
布甸 07:55 AM 10-18-13
我今晚又係要改......改Q番做前晚果個

Baha好多人....
南黑森打fate pt左都冇用........
乜都睇唔到
我都係兩個 pw 輪住用...

lv47 打後邊度多 quest 做?可以做既都做哂,
levequest 都做左幾次,唔通真係要打 fate 打到 50?
佐佐木莊尼 09:56 AM 10-18-13
我都係兩個 pw 輪住用...

lv47 打後邊度多 quest 做?可以做既都做哂,
levequest 都做左幾次,唔通真係要打 fate 打到 50?
砂之家度應該有 D sub quests 送你去南部森林, 外地ラノシア同北ザナラーン
shinnogard 10:17 AM 10-18-13
作者: Gustavi:
我係屋企好少上forum (掛住打機.... )
今晚tell 你, 或者你見我online tell 我?
唔該哂
布甸 08:58 PM 10-18-13
今晚又話我唔o岩 ip....唉... se 可唔可以 set trust 呢個 ip 呀...
佐佐木莊尼 10:03 PM 10-18-13
baha 死左 ......

本來今晚可以突破巴哈二層的說 .... (尋晚練到25% )
~ViVi~ 10:41 PM 10-18-13
冇事啦
1017左幾次就入到
porter 02:01 AM 10-19-13
今日打到去主線任務LV35 意外特技,調理器壞了,要買樣野整,但不知道在那兒買,有冇人知可不可以幫幫手呀
布甸 11:31 AM 10-19-13
請問有無人有オーラムウェイル既心得?本身已睇o左 Youtube o的片,大約知道 boss 既招式,
尋晚打左一場,去到最尾 boss 死左幾次都過唔到,最後夠鐘解散,
今朝再打,連第一個 boss 都過唔到,blm 話 quit 又係解散....
如果唔係黑渦辰要打我會 skip 左佢囉....
p.s. war lv48
daihamlop 06:43 PM 10-19-13
請問有無人有オーラムウェイル既心得?本身已睇o左 Youtube o的片,大約知道 boss 既招式,
尋晚打左一場,去到最尾 boss 死左幾次都過唔到,最後夠鐘解散,
今朝再打,連第一個 boss 都過唔到,blm 話 quit 又係解散....
如果唔係黑渦辰要打我會 skip 左佢囉....
p.s. war lv48
第一隻boss,毒去到2,每人選定一個方向食果實
Last boss,方法一樣,不過毒去到3先食
~ViVi~ 06:55 PM 10-19-13
會發白日夢ge healer真係好得人驚

咦!!個tank死左ge?!
<---healer
小嘉 07:05 PM 10-19-13
會發白日夢ge healer真係好得人驚

咦!!個tank死左ge?!
<---healer
做番你黑魔道士啦

vivi
布甸 07:15 PM 10-19-13
作者: daihamlop:
第一隻boss,毒去到2,每人選定一個方向食果實
Last boss,方法一樣,不過毒去到3先食
睇 youtube 同攻畸都係咪講,而我都有做足,當然有時會踏多 1-2 個 status...
但就唔知點解都係過唔到,可能我 WAR 血噴的太快..
今晚叫左工會o的人幫手,佢地都話呢個副本比較難,希望過到啦。
daihamlop 07:42 PM 10-19-13
睇 youtube 同攻畸都係咪講,而我都有做足,當然有時會踏多 1-2 個 status...
但就唔知點解都係過唔到,可能我 WAR 血噴的太快..
今晚叫左工會o的人幫手,佢地都話呢個副本比較難,希望過到啦。
其實最緊要係食果實個時間同自己食邊粒
一爭食同食唔切,啲毒就會同你放血
毒上到5以上,healer比晒mp你都救你唔到
所以PT要留意毒LV
~ViVi~ 07:49 PM 10-19-13
作者: 小嘉:
做番你黑魔道士啦

vivi
黑魔玩到悶....爭魔導城爆機都冇心機打
而家召喚士/學者35lv,衝到50lv先去爆機
布甸 12:10 AM 10-20-13
作者: daihamlop:
其實最緊要係食果實個時間同自己食邊粒
一爭食同食唔切,啲毒就會同你放血
毒上到5以上,healer比晒mp你都救你唔到
所以PT要留意毒LV
同公會朋友過左了,全程好順,打完都唔使 1 個鐘
~ViVi~ 09:06 AM 10-22-13
其實騎士唔用flash healer係咪冇運行?
我冇over heal, 但次次個tank係騎就總會有一兩隻怪過黎sm我要靠dps拉走
但個tank係戰士就多數tank得穩

定係我打法有問題?
佐佐木莊尼 10:02 AM 10-22-13
其實騎士唔用flash healer係咪冇運行?
我冇over heal, 但次次個tank係騎就總會有一兩隻怪過黎sm我要靠dps拉走
但個tank係戰士就多數tank得穩

定係我打法有問題?
騎士一定要 flash, 再 pro d 應該打下哩隻打下o個隻
斧因為多招 overpower, 所以對多怪會 hold 得實 D

你係白魔定學者先
白魔的話, 頭號陷阱其實係 regen
如果隻 tank 未衝埋去就落定 regen, 或上一場戰鬥臨完時落左 regen 未 expire, 咁通常一 engage d 怪就會衝晒去隻白魔度 .....

但我升白魔時通常都係預左 D tank 不能一夫當關, 自己 sleep 晒 D 怪算數
tomhk 10:48 AM 10-22-13
想問下啲裝備係咪用過就唔可以放喺AC賣架?
佐佐木莊尼 10:50 AM 10-22-13
作者: tomhk:
想問下啲裝備係咪用過就唔可以放喺AC賣架?
係. 裝備著上身後戰鬥/製作/採集一次後就會 bind 左, 不能放上 market
~ViVi~ 01:34 PM 10-22-13
作者: 佐佐木莊尼:
skip:
學者呀
回血次次都係回左都唔會滿,但都係打我/精靈
shinnogard 03:02 PM 10-22-13
真泰坦 paladin 係咪要成身DL 先有得打?
hp 過幾多先安全?
布甸 03:18 PM 10-22-13
作者: 佐佐木莊尼:
騎士一定要 flash, 再 pro d 應該打下哩隻打下o個隻
斧因為多招 overpower, 所以對多怪會 hold 得實 D

你係白魔定學者先
白魔的話, 頭號陷阱其實係 regen
如果隻 tank 未衝埋去就落定 regen, 或上一場戰鬥臨完時落左 regen 未 expire, 咁通常一 engage d 怪就會衝晒去隻白魔度 .....

但我升白魔時通常都係預左 D tank 不能一夫當關, 自己 sleep 晒 D 怪算數
我係戰士,好多時唔知好唔好用 overpower,因為 whm 會 sleep o的 mobs,
sleep 完 overpower 又打醒哂... flash 又只可以閃三野... 唉,都唔知點好...

作者: shinnogard:
真泰坦 paladin 係咪要成身DL 先有得打?
hp 過幾多先安全?
早兩日o岩o岩 50,依家都諗緊好唔好拎左幾件 DL 先去打真炎...
因我o的血得 5k 多少少咋...

另想問下「精練度」有咩用?
話說尋晚搵左把公會斧頭去打魔導城(貪佢有多o的 VIT)
唔知係咪錯覺,打時好似唔多夠力?定係越高「精練度」打怪就越高傷害?
第一 ... 31 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 51  ... 最後

返回主題版面