Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-28-10, 01:40 PM   #76
sphiong
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
試有無試過手動入dns?
有,入過上面提過既 169.95.xx.xxx=>唔得
試過自動 dns,佢出返 預設閘道 (192.168.0.1)=> 唔得.
試過人手入 virtual lan card (vpn) 既 dns=> 唔得.
sphiong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 01:46 PM   #77
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: sphiong 查看文章
本身都已經 關左防火牆...唉,真係唔知自己衰乜?
有冇都係用緊bb100既 兄弟 比下意見?
引用:
有,入過上面提過既 169.95.xx.xxx=>唔得
試過自動 dns,佢出返 預設閘道 (192.168.0.1)=> 唔得.
試過人手入 virtual lan card (vpn) 既 dns=> 唔得.

用手機好難chech前post.
169.95.xxxx係HKBB的dns?每家isp個dns都唔同,你要入翻HKBB個dns.

舊 07-28-10, 02:02 PM   #78
firestarter

XBox Live Gamertagtakayama0802
Sphiong, 你今晚試下攪唔攪到, 想搵人組隊升HR, 呢到D C兄既HR都高呀~~
firestarter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 02:24 PM   #79
sphiong

引用:
作者: firestarter 查看文章
Sphiong, 你今晚試下攪唔攪到, 想搵人組隊升HR, 呢到D C兄既HR都高呀~~
望就望今晚set到! 今晚見~

引用:
用手機好難chech前post.
169.95.xxxx係HKBB的dns?每家isp個dns都唔同,你要入翻HKBB個dns.
xbox 個dns 位要入返 hkbb個dns......唔好意思,唔係好明...因為就算係xbox 度set返自動,佢都係會出返 usb lan port 個ip 地址.....
anyway, thks, 我返去再試下.

此篇文章於 07-28-10 03:35 PM 被 sphiong 編輯。
舊 07-28-10, 04:12 PM   #80
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
有冇人知繼續cost送嘅道具係咪真係好好用?? 個激運有幾激>o<

一個月1400yen
三個月2520 ms point, 計番應該比三個月嘅繼續cost平大約平500yen
仲考慮緊比邊隻月費好

另外有冇板友見過PC嘅8.0 premium . 如果咁奇蹟仲有嘅請PM告知小弟, 主要係想要個figure

引用:
望就望今晚set到! 今晚見~

xbox 個dns 位要入返 hkbb個dns......唔好意思,唔係好明...因為就算係xbox 度set返自動,佢都係會出返 usb lan port 個ip 地址.....
anyway, thks, 我返去再試下.
又有冇試下reset modem/router? 總之乜都試下啦

相薄

此篇文章於 07-28-10 04:44 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 04:50 PM   #81
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
有冇人知繼續cost送嘅道具係咪真係好好用?? 個激運有幾激>o<

一個月1400yen
三個月2520 ms point, 計番應該比三個月嘅繼續cost平大約平500yen
仲考慮緊比邊隻月費好

另外有冇板友見過PC嘅8.0 premium. 如果咁奇蹟仲有嘅請PM告知小弟, 主要係想要個figure
繼續cost送的係激運符(1格報酬50%雙倍)+剝取極意(掘多一下)

8.0公仔版我有(其實件裝麻麻),你去yahoo auction睇下

妖怪Buster白犬隊 歡迎link機
3DS FC 5472-8593-7630
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 04:54 PM   #82
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 冬樹 查看文章
繼續cost送的係激運符(1格報酬50%雙倍)+剝取極意(掘多一下)

8.0公仔版我有(其實件裝麻麻),你去yahoo auction睇下
係咪消耗品嚟?

2010 Premium有冇見過? 不過就咁睇都覺得雙野好一般

相薄
舊 07-28-10, 04:57 PM   #83
sphiong

[QUOTE=大覺屋師真;8653061]有冇人知繼續cost送嘅道具係咪真係好好用?? 個激運有幾激>o<

一個月1400yen
仲考慮緊比邊隻月費好

敢問師真兄知道/有冇打聽到
hk a/c 去唔去到game入邊既 payment個版會點? 可以成功扣點嗎?

同埋,我最混淆就係

佢比 30日/60日/90日 既 course 係 用 msp
之後續會就係用 1400 yen 既 hunter life 接續course....
係咪代表一開波一定要選一個 30/60/90日既 course 先呢?
如果唔係就唔可以一開波用 credit card 用 1400yen 了.

請賜教.
舊 07-28-10, 04:57 PM   #84
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

引用:
係咪消耗品嚟?

2010 Premium有冇見過? 不過就咁睇都覺得雙野好一般
yes
剝取極意一出任會自動消耗

舊 07-28-10, 05:19 PM   #85
大覺屋師真
The One

引用:
敢問師真兄知道/有冇打聽到
hk a/c 去唔去到game入邊既 payment個版會點? 可以成功扣點嗎?

同埋,我最混淆就係

佢比 30日/60日/90日 既 course 係 用 msp
之後續會就係用 1400 yen 既 hunter life 接續course....
係咪代表一開波一定要選一個 30/60/90日既 course 先呢?
如果唔係就唔可以一開波用 credit card 用 1400yen 了.

請賜教.
hk a/c要等依度嘅板友報告了.

其實應該我地就咁買30/60/90嚟用都ok? 係平少少只不過無左繼續cost特典?
咁如果你依家一直用左隻game 送果30日hunter life, 我估應該可以用繼續cost掛

相薄
舊 07-28-10, 05:33 PM   #86
大覺屋師真
The One

引用:
yes
剝取極意一出任會自動消耗
ic.
咁以你經驗覺得實際用途大唔大? 寧願慳多少少?
其實我都驚有誤會, 係咪30/60/90日 定 繼續cost係二選一? 用任何一種形式繼續玩都得?

隻公仔好似淨買冇...得日本amazon見到成pack要二萬yen. 放棄
睇嚟9.0果pack都係訂定先安全d

相薄

此篇文章於 07-28-10 05:36 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 07-28-10, 05:51 PM   #87
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

引用:
ic.
咁以你經驗覺得實際用途大唔大? 寧願慳多少少?
其實我都驚有誤會, 係咪30/60/90日 定 繼續cost係二選一? 用任何一種形式繼續玩都得?

隻公仔好似淨買冇...得日本amazon見到成pack要二萬yen. 放棄
睇嚟9.0果pack都係訂定先安全d
激運符主要係for剛種任,搏下出多張討伐証
如果你長期keep玩,繼續course都係個唔錯選擇

今期有棘眠,暴君event,要盡打

舊 07-28-10, 09:02 PM   #88
Imagination

註冊日期: Jun 2010
激運打剛種任真係會出多 D 野, 剛票每次都出多一兩張, 打金銀 蛋都出多兩粒. 其他野就冇比較過了.
Imagination 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 09:17 PM   #89
遊戲人間
"oui"

有無人依家買到Hunter License?

<--買唔到.
唔知我有無理解錯,個trail ver.未完唔可以買license?
希望同HK a/c無關~

舊 07-28-10, 09:19 PM   #90
大覺屋師真
The One

引用:
激運符主要係for剛種任,搏下出多張討伐証
如果你長期keep玩,繼續course都係個唔錯選擇

今期有棘眠,暴君event,要盡打
icic

棘眠,暴君event係幾多HR? 搵唔到嘅

相薄
舊 07-28-10, 11:11 PM   #91
sphiong

引用:
有無人依家買到Hunter License?

<--買唔到.
唔知我有無理解錯,個trail ver.未完唔可以買license?
希望同HK a/c無關~
我頭先入過game,未入跟game 30 日個code, 但都買唔到hunter license (我係日版a/c)
唔知係咪硬性要係用左跟game coupon 先可以再買hunter license.

如果有hk a/c 既c兄請 匯報下!~ thks in advance

此篇文章於 07-28-10 11:18 PM 被 sphiong 編輯。
舊 07-28-10, 11:15 PM   #92
遊戲人間
"oui"

引用:
我頭先入過game,未入跟game 30 日個code, 但都買唔到hunter license (我係日版a/c)
唔知係咪硬性要係用左跟game coupon 先可以再買hunter license.

如果有hk a/c 既 匯報下!

岩岩入game打左2舖,原來1入game有講明要過左試玩期先可以買.
但無入code的應該無問題,可以買的.

你去到邊個畫面停左買唔到?會唔會係個日版a/c唔夠pts?

舊 07-29-10, 12:52 AM   #93
大覺屋師真
The One

剛剛試過我個日a/c
喺任一cost度按購入する、入到去30日cost、之後最底按埋同意,出左比point畫面, 本身唔夠point禁落去會叫你買point. 再之後步驟就無試, 但去到依步應該就OK掛

引用:

如果有hk a/c 既c兄請 匯報下!~ thks in advance
整左角色入左廣場未? 會唔會連data都未有佢唔會比你買月費?

相薄

此篇文章於 07-29-10 12:57 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 07-29-10, 02:31 AM   #94
遊戲人間
"oui"

Oh,詳細睇翻官網.
似乎用MS$買的Hunter License歸類為日本限定a/c的game content,香港a/c買唔到.
咁唯一希望就係8月4日用信用咭買繼續course.

如果都係唔得就.....

舊 07-29-10, 09:38 AM   #95
firestarter

XBox Live Gamertagtakayama0802
但係要綱上認證信用咭.........
舊 07-29-10, 09:49 AM   #96
sphiong

引用:
剛剛試過我個日a/c
喺任一cost度按購入する、入到去30日cost、之後最底按埋同意,出左比point畫面, 本身唔夠point禁落去會叫你買point. 再之後步驟就無試, 但去到依步應該就OK掛

整左角色入左廣場未? 會唔會連data都未有佢唔會比你買月費?
有可能! 我尋晚半再試多次終於成功,
臨訓前 (都成3點啊...)更新, 訓醒左已update 完! 今晚終於可以入game 啦!
舊 07-29-10, 09:52 AM   #97
sphiong

引用:
Oh,詳細睇翻官網.
似乎用MS$買的Hunter License歸類為日本限定a/c的game content,香港a/c買唔到.

但尋晚睇返佢跟game既 說明書,
(唔記得p.5-p.6 左右,佢都包裝到 唔買hunter license ,都可以用 credit card 比 1400 yen 月費去玩咁)

唔使擔心,hk 既 VISA 應該冇問題,係輸入資料個度煩d je.

此篇文章於 07-29-10 09:59 AM 被 sphiong 編輯。
舊 07-29-10, 09:58 AM   #98
firestarter

琴晚見到獵團有C兄過百HR, 勁快.......

有冇低HR既C兄一齊打呀??? 琴晚同日本仔打好悶........
舊 07-29-10, 10:12 AM   #99
sphiong

引用:
Oh,詳細睇翻官網.

引用:
作者: firestarter 查看文章
琴晚見到獵團有C兄過百HR, 勁快.......

有冇低HR既C兄一齊打呀??? 琴晚同日本仔打好悶........
等我呀fire
我今晚可join 了!真心!
舊 07-29-10, 10:23 AM   #100
firestarter

冇問題~~咁同你升HR先~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:48 AM

手機版 | APP版