Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-16, 07:39 PM   #2651
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
小弟覺得應該要有石抽,重要既系性能一定要非常非常好,咁先吸引到原作fans抽
如果又系d 17,18cost既機,咁呢隻game都應該摺得,因為真系好難再搵到一d咁有話題性既作品參戰

雖然小弟都覺得自己有d煩,但如果呢隻game有埋配音+bgm,淨系呢次ev應該都有得賺

舊 04-11-16, 07:39 PM   #2652
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: yorkyork 查看文章
唔洗咁火既,
都市傳聞姐,
信咪信唔信咪算,
又證實唔到既
乜覺得用詞好火咩?
認真少少咁囉,
只係好平常咁以事論事咋喎……
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 07:41 PM   #2653
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
是但啦,
講返活動,
感覺如果唔洗錢抽會唔會多數係盾,
啱啱先拳完,
好似春香咁出部改爆2萬6到既
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 07:53 PM   #2654
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
是但啦,
講返活動,
感覺如果唔洗錢抽會唔會多數係盾,
啱啱先拳完,
好似春香咁出部改爆2萬6到既
認真topic我會認真回咁囉。

小新希望係強盾,改爆有三萬就fit晒。
如果又係拳會太雞肋,除非破格到過三萬三以上戰力。

此篇文章於 04-11-16 07:56 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 07:55 PM   #2655
Crazy Gamer

經過咁多次ev都預左送果隻會系16cost,拳盾射機邊隻都好,反正都系得個擺字
最緊要睇抽果邊吸唔吸引到人抽,好怕營運冇腦又出埋堆17,8cost,真系見到都眼冤

老實講石抽機20cost系應該,最好去到強沙級數,超過強沙都無任歡迎

舊 04-11-16, 07:56 PM   #2656
yorkyork

如果有強沙咁勁真係引到人爆抽嫁..
舊 04-11-16, 08:04 PM   #2657
Crazy Gamer

依家唯有等下,睇營運有冇腦,識唔識得用盡呢張牌

可能小弟孤陋寡聞啦,實在諗唔到仲有乜野作品可以為呢隻game帶來更多話題性
連keroro都系OE參戰埋,幫到呢隻game吊命既可能真系得小新

舊 04-11-16, 08:30 PM   #2658
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
唔好咁大期望,之前D期間限定免費野都係16COST廢機,係亡國多機出先出石抽勁機

我都係估盾/射機多,應該最多都係18COST

呢個營運仲未知盾機射機有幾廢,唔搞搞佢真係個個都全拳

其實佢地冇STAT架咩﹖應該睇到晒個個出親打勁野既隊都係全拳架,佢自己之前D99難任既攻略都係出全拳打,如果其他機有得打都會有其他組合出現啦
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 10:02 PM   #2659
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
同小新劇場版賣埋廣告

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:15 PM   #2660
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
同小新劇場版賣埋廣告
咁玩crossover就係為咗賣廣告㗎喇~~~

係難得雙葉社marketing會睇得上呢隻半死game!
舊 04-12-16, 10:14 AM   #2661
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
其實從遊戲設計角度來講, 應該要盡量避免勁機出太密引致數據膨脹, 如果為了引人課金而不斷加大機體數據, 好快要出UR, XR之類更高一層次既卡, 咁會縮減遊戲既生命周期, 而家課金SSR大約在3萬戰力左右其實是合理的, 機戰D機好多時都係睇有沒愛而課金抽, 勁唔勁反而是其次, 不過活動應該要出番D強小小既盾機平衡拳機獨大既局面...

強沙同強創SET高佐我估是因為營運想試試能不能透過活動爆水模式引人課金買ITEM, 不過應該是失敗了

呢隻GAME想引人玩原作BGM同配音是最優解, 但奈何而家萌系當道, 機人式微, 市場未必夠回本

真係想引人買ITEM其實要加大排名戰獎品, 而家D獎完全唔會有慾望去衝排名, 但如果出排名限定SSR的話亦可能會迫走更加多人

暫時來說唯有靠新奇參戰作製造話題, 偶像大師, 亞基德, 小新是好例子, 其實還可以出火車俠, 彈珠人, 戰隊系列, 叮噹 (鐵人兵團), , KERORO 機動警察就算出過再出都會好有趣, 再冷門D還有Pani Poni Dash, PRECURE, 阿倍野橋魔法商店街之類, 只要腦洞夠大, 任何曾經有機械人畫面既作品都出得
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 10:21 AM   #2662
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
其實cross over 多D 唔同既勇者系列,應該都吸引唔少上一輩既fans 抽。
感覺班營運好多時都浪費左D參戰作品,出黎出去都係嗰一兩部主角機,好似無視晒其他配角咁。
最唔鍾意同一部機出N咁多個版本,而且又唔可以同一機體重疊咁出場,變相要一部就夠。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 11:10 AM   #2663
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
呢隻比正統機戰最有優勢真係得可以同任何機人作短期xover,因為真係唔少機人真係得個機設,故事短到落正統連幾話都未必作得到...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 11:21 AM   #2664
ShinDou

其實cc個系統d職既平衡唔係靠基本能力,係靠d技,cc太多唔同職獨有屈機技

機戰d技就太廢,同冇技冇咩分別,搞到淨比能力咁,但拳機係勁到就算出最廢果隻亡國都勁過凸爆泰坦3好多,根本完全唔平衡

要平衡既盾機1定要加番堆全場防buff技玩擋,射就玩加速連射,咁先有得搞
舊 04-12-16, 04:14 PM   #2665
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
感動,用必中SSR券抽中射強運,終於有強運用了,但說好了的小生不見了

此篇文章於 04-12-16 04:22 PM 被 書仔 編輯。
書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:40 PM   #2666
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
抽多隻oo...變成2突\/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:47 PM   #2667
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
用100%SSR 券去抽,竟然中左交響詩篇部主角機 type zero。
EV完左先俾我,救命。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 05:25 PM   #2668
Crazy Gamer

我中freedom,2突。
我本身已經唔係鍾意高達,重要係其中最唔鍾意嗰套……
舊 04-12-16, 07:06 PM   #2669
clie

中咗盾甲兒,GM繼續幫我組盾隊
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 07:50 PM   #2670
ShinDou

中左1路都好想中既老老修,唔知佢招降攻降幾多同維持幾耐

見咁好彩,即刻射晒13張飛,最尾果張中射卡蓮,而家凸1,不過射都係冇用

此篇文章於 04-12-16 08:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-12-16, 09:42 PM   #2671
clie

更新後成日SERVER TIMEOUT既??
舊 04-13-16, 12:53 AM   #2672
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
中初號機

冇重複就算了...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 11:55 AM   #2673
Crazy Gamer

慘情,小弟中左射機ZZ
寧願比部SR藤堂我仲開心

舊 04-13-16, 12:11 PM   #2674
clie

啱啱6張SRXX%劵抽Z嗰部蛋機,全R
舊 04-13-16, 12:16 PM   #2675
yorkyork

部蛋機正常發揮姐

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 04:38 AM

手機版 | APP版