Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-28-08, 06:30 AM   #301
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
outlook 2007 運行失敗<---

Microsoft Office 工具> Microsoft Office 2007 語言設定 >台灣

舊 06-12-08, 09:33 PM   #302
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
想問下我買左部Notebook Samsung R410部機版本係Vista Home Basic如果升Home premium係咪$78元呀,thx

此篇文章於 06-12-08 09:36 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 12:17 AM   #303
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
我想知道 vista 個 "執行"
可以係邊到找到
冇左好唔方便

舊 06-18-08, 07:26 PM   #304
Kouji
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 小草 查看文章
我想知道 vista 個 "執行"
可以係邊到找到
冇左好唔方便
1. Windows Key + "R"
2. Start Menu Search Bar 可以當執行用
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-08, 11:12 AM   #305
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
vista 個小工具大家用咩多呀?
我暫時搵到呢個
http://www.gov.hk/tc/about/helpdesk/gadget/index.htm
有咩實用野介紹呢? 好玩既都得

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-08, 12:42 AM   #306
NeGi

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
最近換了vista 諗住裝番AppLocale

但安裝不能 請問一下關唔關事?

另有無別的軟件可代替AppLocale?
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 11:51 PM   #307
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
閒言7月xp停售
想問下用緊vista 既各位
當一部機 2.0ghz cpu, 1g ram 用vista
同時run 1個firefox, 1個msn, 2隻antivirus/firewall, 用下photoshop 開player聽下歌
會唔會好lag??

更重要係vista 有冇d config 可以輕身同加快?
最後想問下vista 呢家對其他software support 掂唔掂?

因為之後買機都可能係vista機 所以問下比d準備

此篇文章於 06-25-08 09:15 AM 被 LIGHTTHELIGHT 編輯。
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 01:54 AM   #308
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
閒言7月xp停售
想問下用緊vista 既各位
當一部機 2.0ghz cpu, 1g ram 用vista
同時run 1個firefox, 1個msn, 2隻antivirus/firewall, 用下photoshop 開player聽下歌
會唔會好lag??

更重要係vista 有冇d config 可以輕身同加快?
最後想問下vista 呢家對其他software support 掂唔掂?

因為之後問機都可能係vista機 所以問下比d準備
2.0GHZ CPU係...? P4? C2D? AMD? DUAL CORE?
特效全開加個PS已經可以清晒1G RAM有突..
即使盡量瘦身都唔會輕過XP 依家RAM唔貴, 可以的話至少加到2G RAM吧
software support只能說比初初出時好好多吧..
不過我都係因為notebook本身係跟vista唔係跟xp先用vista罷

另外想問下各位vista用家, 你地用ie7同wmp11個陣多唔多hang機?
我以前用xp兩個program都無hang過, 但係vista就差唔多每星期都hang一至兩次..

此篇文章於 06-25-08 01:58 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 04:17 AM   #309
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
請問 Vista 是否不可以用 html 的 wallpaper 呢?
謝謝。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 03:24 PM   #310
itsuki
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
想問一d野
我重裝window vista後, 係"電腦"度唔見左另外一個硬碟機 (有照佢預設分割)
個本磁碟機就有係度,
佢亦都冇夾埋到, D GIG數依然係有分割開左的...
點先搵得返果個DRIVER出黎?
itsuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 02:59 PM   #311
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: X&Y 查看文章
另外想問下各位vista用家, 你地用ie7同wmp11個陣多唔多hang機?
我以前用xp兩個program都無hang過, 但係vista就差唔多每星期都hang一至兩次..
IE7冇問題.........唔會hang機
用過一排WMP11.....都唔會話hang
基本上用左差唔多快有五個月.......hang機次數好似冇乜......(一次半次有可能忘記了)

引用:
作者: itsuki 查看文章
想問一d野
我重裝window vista後, 係"電腦"度唔見左另外一個硬碟機 (有照佢預設分割)
個本磁碟機就有係度,
佢亦都冇夾埋到, D GIG數依然係有分割開左的...
點先搵得返果個DRIVER出黎?
係Disk Management內見唔見到晒D Partition
(Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management)
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 08:19 AM   #312
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
唔知做乜RIGHT CLICK好多下個MENU先出黎, 咩APPLICATION都係咁, 係呢排至咁, 又唔似中左毒.
唉...

舊 07-19-08, 11:40 PM   #313
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
更新了 SP1,
登入時使用者圖示重複出現...?
2個同名users, 2個guest...
fix到嗎...? 難道又要 recovery 返....
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:35 PM   #314
cathy420

註冊日期: Apr 2005
想問裝左VISTA之後可以用咩軟件分Partition呀?

舊 07-28-08, 10:50 AM   #315
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: Ewin 查看文章
唔知做乜RIGHT CLICK好多下個MENU先出黎, 咩APPLICATION都係咁, 係呢排至咁, 又唔似中左毒.
唉...
我部機剛剛都有呢個問題
原本好地地無事
話說裝左norton 360之後, 一右按就會即刻彈句error
拆左norton後右按冇彈error, 但係要click好多下先出來

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 02:04 PM   #316
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: Ewin 查看文章
唉...
解決左喇

http://www.watchingthenet.com/how-to...n-windows.html

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-08, 06:52 PM   #317
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
呢個可以點做?

KB936330:Windows Vista Service Pack 1
安裝狀態: 失敗
錯誤詳細資料: 代碼 800B0100

舊 08-18-08, 09:42 PM   #318
labeebilly

註冊日期: Feb 2005
XBox Live GamertagBillyLamHK008
I'm using Vista Eng ver.
it cannot show chinese when I want to play Chinese PC online Game...

Does anyone know how to solve???

3DS game: MK7, M3D land, Zelda, DOA
labeebilly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 11:37 PM   #319
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
想問問,如果用緊Vista Premium英文版,
不過想轉去中文版,除左買旗艦版之外,仲有咩選擇?
有無d upgrade版可以買??

或者有無比較方便既方法....

舊 08-26-08, 12:21 AM   #320
a-fung

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDa-fung
XBox Live GamertagShakugan-afung
引用:
作者: 豆腐 查看文章
想問問,如果用緊Vista Premium英文版,
不過想轉去中文版,除左買旗艦版之外,仲有咩選擇?
有無d upgrade版可以買??

或者有無比較方便既方法....
一個serial number係冇限你用咩language既windows...

好似我咁買左部notebook返黎立即format
之後用返個serial number黎裝個日文windows

示範網站
下載
a-fung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:15 PM   #321
Forever
Insane Gamer
風之子

註冊日期: Jul 2002
armarm 裝左 NIS 2008 正版... 成功 install 後... 開機見到歡迎畫面再入 desktop 之前會黑晒畫面 (得個白箭咀) 大約一分鐘... 之後咩事都無... 有無人知係咪有問題?

thx

舊 08-26-08, 12:24 PM   #322
豆腐
無間豆

引用:
作者: a-fung 查看文章
一個serial number係冇限你用咩language既windows...

好似我咁買左部notebook返黎立即format
之後用返個serial number黎裝個日文windows
可唔可以係用緊英文vista時裝中文vista "cum"住佢??
跟機有送office 2007,不過驚format之後無得裝...(得recovery disk....)

舊 08-26-08, 01:02 PM   #323
a-fung

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDa-fung
XBox Live GamertagShakugan-afung
引用:
可唔可以係用緊英文vista時裝中文vista "cum"住佢??
唔得

引用:
跟機有送office 2007,不過驚format之後無得裝...(得recovery disk....)
咁你要查下用recovery disk有冇得淨裝隻office喇
一係你搵返個serial number出黎自己搵另外既setup檔黎裝

示範網站
下載
a-fung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:03 PM   #324
豆腐
無間豆

引用:
作者: a-fung 查看文章
唔得

咁你要查下用recovery disk有冇得淨裝隻office喇
一係你搵返個serial number出黎自己搵另外既setup檔黎裝
點係入面搵s/n出黎??
過幾日試試

舊 08-26-08, 09:16 PM   #325
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
我想問sp1穩吾穩定??
岩岩買左部nb, 但吾敢update住
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版