Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」2018年8月17日二期地圖重設 VOL.13
小昭Teddy 12:19 AM 11-30-17
作者: Squall-Lucifer:
你不是西村艦隊6人+潛水TANK,上志摩標籤走志摩線嗎?
我走西村線
Squall-Lucifer 12:35 AM 11-30-17
作者: 小昭Teddy:
我走西村線
轉走志摩線啦,道中除了Z8的重巡之外都沒甚麼威脅
如果因為被鎖齊西村艦隊的話,隨便選2戰1重(航)巡1輕巡2驅1潛便可以走志摩的最短路線
小昭Teddy 12:37 AM 11-30-17
而家轉試唔帶SS
換返全西村帶司令部入王有效率好多....我退到得4艘船都照入王, 削左王幾百血

係唔係6西村+1任意都可以???我想換1隻嫁艦DD入去
Squall-Lucifer 01:14 AM 11-30-17
而家轉試唔帶SS
換返全西村帶司令部入王有效率好多....我退到得4艘船都照入王, 削左王幾百血

係唔係6西村+1任意都可以???我想換1隻嫁艦DD入去
Wiki的說法是:
作者: :
戦艦(航戦)2+巡洋艦(重巡・航巡・軽巡・雷巡)1+駆逐4(甲は変更不可、乙以下は条件が緩い?(要検証))かつ史実艦一定以上(甲6乙4丙2)でW ※退避すると条件を満たさなくなるので注意!!
這是S點的判定,所以只要你是2戰1巡4驅,西村7人裡出6人的話就可以走到西村的最短路線
小昭Teddy 01:20 AM 11-30-17

轉陣之後完全兩回事
Squall-Lucifer 01:53 AM 11-30-17
https://www.facebook.com/rvpetrel/po...28356580533151
現實版撈船
anyone 09:52 AM 11-30-17
我是走西村最短的
SST很重要啊
windart 04:07 PM 11-30-17
救命,E4丙 卡左一星期係斬黑山城度,試過好多方法都是轉日戰成隊冇力又打不出二連想死
Attached: e4c003.jpg (635.8 KB) 
Squall-Lucifer 04:51 PM 11-30-17
樓上是走西村線?
方法一:上潛艇TANK換走朝雲山雲其中一隻
二:最上一是全水戰,一是3水戰帶1司令部增加入王率
三:兩隻戰艦其中一人上夜偵
四,2戰1巡3驅1潛TANK,全志摩標籤走志摩線,道中比較簡單
Chris Redfield 08:39 PM 11-30-17
開始煩到嘔既E4甲
小昭Teddy 09:08 PM 11-30-17
作者: Chris Redfield:
開始煩到嘔既E4甲
你當而家先係開始打秋活, 感覺會好過一d
Chris Redfield 11:21 PM 11-30-17
你當而家先係開始打秋活, 感覺會好過一d
開左第一次路,見到個地圖真係會咁-->
小昭Teddy 11:24 PM 11-30-17
作者: Chris Redfield:
開左第一次路,見到個地圖真係會咁-->
E4係將幾關放係同一個圖度扮同一關
小昭Teddy 12:42 AM 12-01-17
唔係話西村艦隊有攻擊力bonus咩???點解我扶桑山城好似冇乜力咁既???當年長門布丁核彈組勁好多喎
Squall-Lucifer 12:49 AM 12-01-17
唔係話西村艦隊有攻擊力bonus咩???點解我扶桑山城好似冇乜力咁既???當年長門布丁核彈組勁好多喎
去年秋活長門她們倍率是300~500%,今次西村組只有140%左右啦
小昭Teddy 12:50 AM 12-01-17
去年秋活長門她們倍率是300~500%,今次西村組只有140%左右啦
頂....本身已經要用個咁既組合打煩到死....又要日戰斬, 得140%打條毛....
Famitsubasa 08:44 AM 12-01-17
海月姫果次有削甲
裝甲又薄過今次 特效倍率又唔同
所以差咁遠

田中真係以為玩佢遊既都唔駛返工返學唔會忙
windart 11:38 AM 12-01-17
樓上是走西村線?
方法一:上潛艇TANK換走朝雲山雲其中一隻
二:最上一是全水戰,一是3水戰帶1司令部增加入王率
三:兩隻戰艦其中一人上夜偵
四,2戰1巡3驅1潛TANK,全志摩標籤走志摩線,道中比較簡單

之後爬文執過D艦載機,原來問題係自己制空唔夠,
搶到空優轉日戰不幸姊妹打出彈著終於斬了黑山城。

重有一隻要打不過唔使理制空易好多
小昭Teddy 02:51 PM 12-01-17
其實S點果組敵人係唔係食左藥???支援冇一次可以爆到任何一隻既???而佢隻隻都好硬

作者: Famitsubasa:
海月姫果次有削甲
裝甲又薄過今次 特效倍率又唔同
所以差咁遠

田中真係以為玩佢遊既都唔駛返工返學唔會忙
我放緊大假, 我都覺得好煩
anyone 09:04 PM 12-01-17
乙的S點什麼都不知道
小昭Teddy 09:07 PM 12-01-17
尋晚到而家打左50場, 得5場入到王, 想點呀
leotam3 09:23 PM 12-01-17
而家先有時間打, E3/4要打丙
田中你好野
anyone 09:28 PM 12-01-17
4打乙拎埋架飛機啦
leotam3 09:34 PM 12-01-17
作者: anyone:
4打乙拎埋架飛機啦
易打?
E3真係冇時間同佢打甲
Squall-Lucifer 09:36 PM 12-01-17
作者: leotam3:
易打?
E3真係冇時間同佢打甲
E3甲難在防空白字者,有兩隊雷電+最少3隊飛燕的話OK啦
架東海真的不拿?
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面