Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-14-07, 08:10 PM   #251
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
琴晚打到第2版玩到4:00, 不過真係好正
係咪廢墟個版?

開頭玩第一關諗住地圖真係唔大...

點知玩第2版就覺得都幾大下

btw, d死人肉團怪好嘔心

link play 唔知點解個mic 聽唔到聲
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 08:47 PM   #252
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
其實佢合成點計的,兩把武器佢次次都計最低個把個值再多少少,就算兩把一樣攻,合左都變到低少少

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 09:04 PM   #253
『庭』

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
其實佢合成點計的,兩把武器佢次次都計最低個把個值再多少少,就算兩把一樣攻,合左都變到低少少
---合成效果---

主裝備:擺在合成第一格的裝備
副裝備:擺在合成第二格的裝備

屬性:武器附加的特殊能力,最高等級25

1.屬性效果對應武器
合成時每種屬性都會有對應的武器
可以在屬性說明那邊看到
也就是說若小刀跟飛鏢都對應冰屬性,
就算這兩種武器不一樣合成之後冰屬性一樣會存在還會累加,
但如果是雙刀跟冰屬性飛鏢合成,並不會出現冰屬性的雙刀

但是若是原本有冰屬性防禦戒指當作副裝備跟冰屬性飛鏢當主裝備合成
可以合出冰屬性攻擊等級2的飛鏢,反過來合成就是冰屬性防禦2的戒指

2.屬性無法覆蓋
簡單說就是合成時分為主和副,
主合成的裝備上屬性無法被副合成的裝備覆蓋
舉目前最多人練的席琳當例子,
假設你飛刀有分裂跟反射,而你合成時把飛刀當成主裝備(第一格合成)
不管你副裝備用什麼屬性都無法蓋掉分裂跟反射的能力
(這部分沒有測到高等級屬性可否蓋掉低等級屬性)
所以給裝備附加屬性前請相清楚需要哪些屬性在合成

3.基本能力值影響
某些裝備和藥水可以影響武器的基本能力值
底下列出目前發現會影響到的裝備

合成副裝備(合成擺第二格) 效果
與有屬性且攻擊力較低武器合成 主裝備附加屬性,攻擊力降低

與有屬性且攻擊力較高武器合成 主裝備附加屬性,攻擊力增高

與無屬性且能力值偏低武器合成 降低揮舞武器所需消耗的SP且能力值不變
(例:攻擊力5雙刀)

與橘色藥水合成 大量增加武器攻擊力
(暫時增加攻擊力兩倍的藥水)

與藍色藥水合成 增加裝備sp回覆量
(暫時增加sp回覆量2倍)

與電擊裝置合成 增加裝備洞數
(復活道具)

與合成之花合成 降低合成的金錢

------合成小技巧--------
基本上合成會越來越貴
所以若是你已經有準備好很多屬性的裝備
可以先把他們分開合成,不要用主武器去一個一個合
這樣可以省下很多金錢

另外合成時無屬性的裝備不會改變你主裝備的攻擊力
但是有屬性的就會,所以合成時要考慮清楚

from 巴哈
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...on9908&media=0
舊 12-14-07, 11:35 PM   #254
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
頭先見到有鋪頭標$4xx

佢冇野呀???

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 11:39 PM   #255
小榮
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
XBox Live GamertagWING55699
聽別人說188抄貴了100元.
小榮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 02:05 AM   #256
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
原來玩雙槍都好爽
一把玩衝擊
一把玩盜賊
擊退->殺->汁野

舊 12-15-07, 04:46 AM   #257
普通人一個
NEO ZEON萬歲

有無人知邊種敵人先有金,個肥佬神要我搵d金比佢先肯講d野我知.....

『等價交換』
舊 12-15-07, 08:14 AM   #258
ps3
Junior Member

註冊日期: Apr 2005
打火炎boss時,其間試過一個大bugs
當我們隊友打到佢使用 『岩漿高漲』而剛好扣牠的hp達一定程度時,牠就會轉換攻擊方法只會使用『鐵球』,』問題就在依到,
正常情況下,當boss轉換這個攻擊方法時後,『岩漿』應該會退下並讓玩家能夠正常攻擊鐵球和攻擊後期狀態的boss,但遇到這個bug後使到『岩漿高漲』和『鐵球』互相配合... 玩家就要使用極多的多餘時間下去岩漿到打『鐵球』了...
boss後期狀態更不用說...牠會推到我去岩漿下...
ps3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 09:54 AM   #259
鯉魚咀
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
how long does the game last for only single player?
鯉魚咀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 10:34 AM   #260
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 鯉魚咀 查看文章
how long does the game last for only single player?
some game play review say 40-50hrs

舊 12-15-07, 10:53 AM   #261
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Jason 查看文章
some game play review say 40-50hrs

40-50hr for 爆機(一般) only..
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 10:55 AM   #262
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: ps3 查看文章
當我們隊友打到佢使用 『岩漿高漲』而剛好扣牠的hp達一定程度時,牠就會轉換攻擊方法只會使用『鐵球』,』問題就在依到,
正常情況下,當boss轉換這個攻擊方法時後,『岩漿』應該會退下並讓玩家能夠正常攻擊鐵球和攻擊後期狀態的boss,但遇到這個bug後使到『岩漿高漲』和『鐵球』互相配合... 玩家就要使用極多的多餘時間下去岩漿到打『鐵球』了...
你真係好奇怪,不停係咁數game,但又不停打緊隻game

有問題 e-mail 去kuf,等佢地快D知道bug,快d fix
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 11:43 AM   #263
REFF~
Crazy Gamer
~z任天迷z~

註冊日期: Apr 2005
XBox Live GamertagoREFFo
引用:
作者: ps3 查看文章
(4人mode)昨晚boss 後期狂追我...........乜藥都用唒

好彩最後贏到
REFF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 12:39 PM   #264
『庭』

琴晚同Yui大玩左一關多少少, 揮揮手先

係game入面比野人要行到咁近先得有d煩...d野有得掉番落地都好d XD

同埋佢以OLG做目標, 已經無得打字,

加番少少人物動作就好, 因為唔係成日想開MIC ( 自己個MIC唔知係咪壞左..)

第2關對我黎講已經覺得玩好耐

想問 黑暗message, 命運餅乾 有咩用

此篇文章於 12-15-07 12:44 PM 被 『庭』 編輯。
舊 12-15-07, 01:51 PM   #265
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: CMS 查看文章
40-50hr for 爆機(一般) only..

我用吸血鬼爆機20粒鐘左右...但之後開左hard mode...第一關d怪有d仲勁過normal最後果關...
同埋打hard好多怪變左rare
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 01:55 PM   #266
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我用吸血鬼爆機20粒鐘左右...但之後開左hard mode...第一關d怪有d仲勁過normal最後果關...
帶我去hard mode ar
我要打rare 學skill ar

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 02:01 PM   #267
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
爆左機有無多左d隱藏人用???

『等價交換』
舊 12-15-07, 02:10 PM   #268
~ViVi~

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
帶我去hard mode ar
我要打rare 學skill ar
我而家研究緊我個角色劇情...唔知點整慾望之種
知唔知邊度有攻略?

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
爆左機有無多左d隱藏人用???
好似話要用條女爆先有
sephirothmk3<---佢講ge
舊 12-15-07, 02:10 PM   #269
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
知唔知邊度有攻略?

好似話要用條女爆先有
我有個異變慾望, 都吾知想叫我做咩...
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 02:16 PM   #270
~ViVi~

引用:
作者: 斯羅 查看文章
我有個異變慾望, 都吾知想叫我做咩...
你點整?我係拎左種+打左冰女王拎慾望
佢而家叫我去抱擁乜鬼度種佢...但唔知點種...
舊 12-15-07, 02:20 PM   #271
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
你點整?我係拎左種+打左冰女王拎慾望
佢而家叫我去抱擁乜鬼度種佢...但唔知點種...
我個quest應該前過你....係同父王講野就多左呢個任務...
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 02:22 PM   #272
~ViVi~

引用:
作者: 斯羅 查看文章
我個quest應該前過你....係同父王講野就多左呢個任務...
我都同佢講過野....但冇料到
唔通爆左機就冇哂side quest.....

我頂...搞掂左...去一開始果關...一開始個map就向後行...搞掂

此篇文章於 12-15-07 02:27 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 12-15-07, 02:39 PM   #273
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
知唔知邊度有攻略?

好似話要用條女爆先有
好彩我一開始都有咁諗.........現在用個女打到就快爆機....

『等價交換』
舊 12-15-07, 03:06 PM   #274
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
隻game 好壞參半, 好難決定買唔買...

另, 呢隻game 個行版封面重正過信賴鈴音....
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 04:40 PM   #275
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
好似話要用條女爆先有
講明"好似" 爆左無唔好怪我
因為個隱藏人物係女皇條仔
爆左女王先用得都好合理

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:32 AM

手機版 | APP版